1 april openingstocht roeiers en zeilers

1 april openingstocht roeiers en zeilers

Zaterdag 1 april is de traditionele openingstocht van onze vereniging. We luiden het seizoen in met een lekkere tocht over de Eem. Een tocht voor roeiers en zeilers van het clubhuis naar het Raboes.  Iedereen van elk niveau kan meedoen, dus ook als je net lid bent geworden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd ,dus schrijf je in met grote getale, dan wordt het een echt verenigingsgebeuren.

We roeien vanaf het clubhuis naar het Raboes (de monding van de Eem). De aanlegplaatsen bij het Raboes waren vorig jaar voor een aantal leden een probleem met betrekking tot in- en uitstappen. Als dat een belemmering is om mee te doen, geef het ons aan, dan laten we jouw boot aan de steiger aanleggen.We pauzeren rondom vuurkorven met koffie/thee en taart, varen na een plaspauze terug naar de vereniging, waar we afsluiten met een gezamenlijke lunch in de recover. De zeilers verzamelen om 8.00 uur; de roeiers om 8.30 uur en we ronden af om 15.00 uur.

We gaan ervan uit dat je twee uur nodig hebt voor de heenweg, een pauze van een half uur en twee uur voor de terugweg. Dit blijkt in de praktijk voor iedereen haalbaar.

Dit jaar staat de inschrijving ook weer open voor zeilers. Uiteraard afhankelijk van de wind. Mocht zeilen niet mogelijk zijn, dan kunnen de zeilers alsnog meeroeien en als daar belangstelling voor is kunnen ook bij het Raboes een paar roeiers en zeilers wisselen.

Kortom een verenigingstocht met veel mogelijkheden en het accent op gezelligheid, genieten van het buiten zijn en samen het nieuwe seizoen inluiden.

Afhankelijk van het weer neem je regenkleding of een zonnehoed mee, water en altijd een goed humeur.

Aanmelden is mogelijk vanaf nu via toercommissie@bwvdeeem.nl

Nog een laatste vraag: wie van de deelnemers wil een taart bakken voor bij het Raboes. Graag melden bij de toercommissie zodat we zeker weten dat er voldoende is voor iedereen.

 

Tocht
Datum tocht 01-04-16; 8.00(zeilers) 8.30 – 15.00 uur
Organiserende vereniging BWV de Eem
Waar Op de Eem 
Aantal Kilometers Ongeveer 18 km
Boottype Alle boottypes incl. zeilboten
Categorie Gezelligheidstocht 
Vereiste bevoegdheden Geen 
Aantal deelnemers Onbeperkt 
Bijzonderheden Geen 
Kosten € 10,00
Maaltijden Koffie en taart bij het raboes  en lunch in de recover
Datum toerbriefing Eind maart per mail 
Contactpersoon toercommissie Jennifer Smit en Marijke Mensink 
Email toercommissie toercommissie@bwvdeeem.nl
Sluiting inschrijving 26-03-16