Eemhead verslag met beeld

Zaterdag 24 september was een prachtige zonnige roeidag op de Eem. Acht boten van BWV de Eem deden mee aan de Eemhead, een roeirace tussen Baarn en Amersfoort.
De eerste Eemboten startten ’s middag om 12 uur voor de 5 km. De Start was ter hoogte van de grote Melm en de finish bij Hemus voor het vlot.

foto1 David
David Boek en Bas in ’t Veld deden mee in de skiff voor jongens tot 16 jaar. Zij veroverden respectievelijk een eerste en tweede plek en lieten Naarden en Hemus ver achter zich. Wel done boys!!

foto-1-david-boekfoto 2 Cia en Lisa
Daarna was het de beurt voor de debuterende meisjes, tot 16 jaar met Cia Veendorp en Lisa Tolner, in de dubbel twee. Het was hun eerste officiële wedstrijd en die hebben ze met veel enthousiasme heel goed gevaren. Hun tegenstander Hemus was nog een maatje te groot maar zo’n wedstrijd smaakt naar meer…

foto-2-cia-en-lisa
foto 3 Cobi en Joanne
Bij de Veterinnen dubbel twee  Joanne Stalenhoef en Cobi van den Berg in een sterk veld.

foto-3-cobi-en-joanne.
foto 4 scull acht
Als laatste in dit startblok ging de scull acht met Ariana Schipper op slag van start. Zij hadden geen directe tegenstander maar waren wel de snelste dames acht.
foto-4-scull-acht

Foto 5  Aanmoeding
’s Middag om 15 uur gingen de heren van start ter hoogte van onze vereniging voor de 7,5 km. Onder aanmoediging van de scull acht dames, streden Kees van Bueren en Johan Buhre in hun skiff in het veteranen veld.

foto-5-aanmoediging
foto 6 Cobi Acht
Last but not least de ‘Acht van Cobi’ met Roel Gideonse op slag. Zij deden lekker mee in het veld maar vielen buiten de prijzen.

foto-6-cobi-acht

De vele support op de fietsbrug en op het fietspad langs de Eem maakte het allemaal nog leuker en op het riante terras van Hemus was het weer gezellig!

Roeigroet! De Wedstrijdcommissie