Laden Evenementen

Auguste Renoir, Claude Monet, George Seurat, Sam Drukker, Winslow Homer, Thomas Eakins. Afbeeldingen van hun werk en anderen hangen in een fraai design aan de grote muur van de Recover. Je ziet er roeiers, roeiboten en nog meer roeiers en roeiboten in allerlei stijlen, vormen en maten.

Waar komt de inspiratie om roeiers te schilderen vandaan? Waarom is er juist aan het eind van de negentiende eeuw zoveel roeikunst gemaakt? Welke cultuuruitingen met roeikunst zijn er nog meer te vinden in de literatuur, in de architectuur, in de filmkunst en in de muziek? Hoe verhouden die uitingen zich tot de roeisport die wij nu beoefenen?
Vragen, vragen, vragen.

We gaan ermee aan de slag op
maandag 15 mei
aanvang 20:00 uur
in de Recover van BWV de Eem

Kees van Bueren, die een vaste rubriek over roeikunst in het landelijke blad Roei! verzorgt, zal die avond informatie over de kunstwerken geven. Maar je wordt ook in de gelegenheid gesteld mee te praten en je visie op die kunst te delen met anderen. Dat geldt ook voor de roeitechniek die je op de afbeeldingen ziet. De avond is dus niet alleen informatief, maar ook interactief.

Voel je vrij roei- en kunstvrienden mee te nemen, ook als ze geen lid zijn, maar geef wel even bij je inschrijving het aantal personen op dat je meebrengt. Je kunt jezelf plus je extra gasten aanmelden op MIJN BWV.
Klik op Ik meld me aan voor de Roeikunstavond.

De toegang is gratis. Consumpties kun je bij de bar met je tag betalen.

Wil je meer weten over deze avond, voel je vrij Kees aan te spreken, te bellen of te mailen. Zijn contactgegevens vind je op MIJN BWV op de ledenlijst.

TIP: Binnenkort verschijnt op de site de roeikunstfilm THE ART OF ROWING, gemaakt door Frank van Eijk. De film geeft een korte toelichting bij elk van de 17 roeikunst-afbeeldingen aan de wand van de Recover. Het is niet noodzakelijk, maar wel handig die film van tevoren te bekijken. Houd het Nieuws op de de site www.bwvdeeem.nl in de gaten.