BEK 2016 een groot succes!

BEK 2016 een groot succes!
Zaterdag 30 januari j.l. vond de tweede Baarnse Ergometer Kampioenschap plaats op onze vereniging. In 2015 is de BEK voor het eerst in het leven geroepen door Marien Mortier, onder meer coach van de wedstrijdjunioren van BWV de Eem, om het roeien in de winter en de onderlinge competitie onder de jeugd te stimuleren. Na een succesvolle start in 2015 werd direct besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, waarbij inmiddels ook samengewerkt wordt met RKV Michiel de Ruijter in Uithoorn. We hopen dat komend jaar nog een derde vereniging aansluit, zodat er vanaf volgend jaar een driekamp gehouden kan worden inclusief een overall-prijs.

Afgelopen zaterdag opende niemand minder dan minister Edith Schippers de BEK 2016. Ze draagt de roeisport en de jeugd een warm hart toe en wenste alle deelnemers veel succes. Vervolgens gingen ruim 70 jeugdleden van maar liefst 10 verenigingen van start op de ergometers van Concept2 op afstanden van respectievelijk 2x 250 en 500 meter. De aanwezige ouders, coaches en mederoeiers moedigden de jeugdige roeiers luidkeels en enthousiast aan. Zowel de eersten als de laatsten werden door het publiek met passie door de laatste meters geloodst, waarna iedereen tevreden uit kon puffen in onze gloednieuwe recover.

In de middag was het tijd voor de tweetallen en werd de recover vakkundig omgebouwd en gereed gemaakt voor de tweetallen op slides. Het roeien op slides voegde een extra dimensie aan de wedstrijd toe, waarbij techniek, ritme en bootgevoel meer naar voren kwamen. Voor veel jeugdleden was het hun eerste ervaring met het roeien op slides en het beviel hen goed.

Na afloop van de laatste wedstrijd werden de winnaars naar voren geroepen om hun blik in ontvangst te nemen. Voor alle categorie├źn was er een eerste, tweede en derde prijs te behalen, waardoor veel jeugdroeiers trots met een blik naar huis konden gaan. De verenigingsprijs, vorig jaar nog gewonnen door BWV de Eem zelf, is dit jaar gewonnen door RV Cornelis Tromp. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

De individuele uitslagen zijn terug te vinden op onze website.