Drie keer blik op de Eemhead

Zaterdag 26 september werd de Eemhead geroeid, een door Hemus jaarlijks georganiseerde roeiwedstrijd op de Eem tussen Baarn en Amersfoort. Het was een prachtige dag op de Eem met zon en weinig wind. Van BWV de Eem deden zeven boten mee en we vielen dik in de prijzen.

De dag begon vroeg met de jeugd voor de 2,5 km. David Boek en Bas in ’t Velt hadden een onderlinge strijd in het jongens 14 veld die werd gewonnen door David. Dat was blik nummer 1! Simon Maas startte in blok 2 voor de 5 km. Hij had in het jongens 16 veld te maken met zes tegenstanders waaronder vier van Hemus maar Simon wist ze allemaal ruimschoots te kloppen met bijna een minuut verschil met nummer twee. Dat was blik nummer 2! Eveneens in blok 2 roeide de Dames dubbel acht met Ariana Schippers op slag. De dames waardeerde het zeer dat Jan Maurits voor de start nog even succes kwam wensen in zijn skiff. Helaas waren er geen directe tegenstanders; ze waren langzamer dan de dames boord acht maar liepen uit op de mixed dubbelacht van Hemus. Kortom genoeg reden voor een uitgebreide borrel met meegebrachte hapjes na afloop. Zo konden ze gelijk de heren aanmoedigen die ‘s middags van start gingen ter hoogte van onze vereniging voor de 7,5 km. Johan Buhre vertrok kloek in de skiff maar moest zijn meerderen erkennen. Daarna volgde het veld met de vieren; de Dubbel vier met Jeroen Kersten op slag bleek in goede vorm te zijn want zij wisten hun vier tegenstanders achter zich te laten. Dat was blik nummer 3! Als laatste veld startten de heren achten met daarbij de acht van Coby, zij kwamen in de middenmoot over de finish.
Alle deelnemers top dat jullie hebben meegedaan en supporters bedankt voor jullie vele en luidruchtige aanmoedigingen!!!
Op naar de volgende wedstrijd! De Tromp boatraces zijn op 17 oktober. Informatie daarover is te vinden op www.trompboatraces.nl  en inschrijven kan tot 8 oktober via de wedstrijdcommissie carlajong72@gmail.com.
Hartelijke groet,
De Wedstrijdcommissie

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv