Eemhead: 13 boten van BWV de Eem

Eemhead: 13 boten van BWV de Eem

eemheadposter

De Eemhead wordt zaterdag 30 september voor de 25e keer gevaren. Deze tijdrace op de Eem wordt jaarlijks georganiseerd door Hemus. Dit jaar doen er 13 boten van BWV de Eem mee. Het is leuk om te gaan kijken en onze leden aan te moedigen.

’s Middags om 12 uur komen de eerste Eemboten in actie in blok 2 voor de 5 kilometer. Ze starten ter hoogte van de grote Melm. Aanmoedigen kan uitstekend vanaf de fietsbrug of bij Hemus waar de finish is. David Boek en Bas in ‘t Velt starten in het J16 skiffveld. Je kent ze nog wel van de clubkampioenschappen, dat waren die jongens die er met alle bekers vandoor gingen. De twee debutanten Floor Verdonk en Nienke Kosters gaan voor het eerst een officiële wedstrijd varen, dat doen zij in de dubbeltwee. Dat er nog vele mogen volgen. Ook de dames scull acht met Ariana Schippers op slag, is weer van de partij. Jammer dat er dit jaar geen wedstrijdnummer voor scull achten is uitgeschreven. Hen is door Hemus alvast toegezegd dat deze omissie volgend jaar weer wordt rechtgezet.

Om 15 uur starten de heren in blok 3 voor de 7,5 kilometer. De start is voor het vlot van BWV de Eem. Waarschijnlijk onder luide aanmoediging vanaf een vol terras. We hebben vier skiffeurs: Kees van Bueren, Johan Buhre, Erwin Knijnenburg en debutant Harold van Rossem. De laatste twee uit de school van Cobi van den Berg, net als de dubbeltwee met Frans Stokkermans en Marco Redingius, een dubbelvier met Eric van Kessel op slag én de acht met slagman Roel Gideonse. Naast het coachwerk stuurt zij ook nog de dubbel vier. Kortom petje af voor Cobi! De dubbelvier krijgt geduchte tegenstand van de voorheen genoemde “Jonge honden” met Eric van der Meent op slag. En dan hebben we nog een dubbel vier maar dan in het heren (niet veteranen) veld met nog een keer onze jeugdleden David en Bas in een samengestelde boot met Tromp, dat belooft wat!

De wedstrijdcommissie wenst alle roeiers succes en plezier!