EEMJeugd door de bocht

Zondag 17 mei togen acht jeugdleden van BWV de Eem richting Naarden, voor sommigen bekend terrein en voor onze dappere Luc de eerste keer. Als de temperatuur van die dag een graadmeter zou zijn geweest voor de zenuwen, dan verzeker ik u dat deze de 21 graden ver oversteeg.

David mocht voor de Eem het spits afbijten in een veld met 25 tegenstanders .Rond negen uur die ochtend zette hij een scherpe tijd van 51:39 neer maar of dat genoeg zou zijn voor eremetaal zou die dag nog moeten blijken.

Ruben en Alexander startten in de categorie J11 1X , beide heren manouvreerden hun skiff uiterst galant door die moeilijke bocht in Naarden helaas viel Alexander met een vierde plaats net buiten de medailles. Ruben ging huiswaarts met een zilveren plak.

David raakte goed bevriend met de dame van het wedstrijdsecretariaat ze hoefde maar voor de uitslagen te gaan staan of David stond naast haar om te kijken of zijn rivalen hem al hadden verslagen. Hij stond nog steeds op de eerste plaats, maar het zou nog tot vier uur duren voordat zijn gouden medaille zeker gesteld kon worden.

Ondertussen ging zijn ploegmaat Bas ook van start maar ook hij wist David niet van de eerste plaats te verstoten. Nog een aantal slopende uren voor David zouden volgen.

Nu was het de beurt aan Matthijs met de ervaring van vorig jaar nog in gedachten stapte hij zelf verzekerd in de boot. De eeuwen oude bocht kostte ook Matthijs enige moeite. Het was de wind zo verklaarde hij zich na afloop nader. Hij wist zijn titel van vorig jaar te prolongeren.

Na al dit jongensgeweld mocht ook Nathalie van start zij roeide een fantastische race en wist op haar eigen wijze een Bronzen Medaille te bemachtigen en moest daarmee de dames van de Amstel voor laten gaan.

In het jongens 14 dubbelveld bleven David en Bas Matthijs en Nathalie voor wat natuurlijk in lijn der verwachtingen lag.

In het M14 1x veld deed Cia een goede gooi naar het brons maar Lucia van Roeivereniging Naarden bleef haar nipt voor met een heel klein verschil van 0,7 seconden.

Eindelijk mocht Luc gaan oproeien, met nog geen vier instructies achter de kiezen koos hij het ruime sop. Hij genoot zichtbaar van de roeibeweging . Met mooie lange halen zette hij zijn eerste prestaties op wedstrijdgebied neer met een schitterende tijd van 2:50 . Daar zijn wij met zijn allen super trots op.

En oh ja David heeft inderdaad een gouden medaille mee kunnen nemen!!!

Tot Zondag 31 mei in Hilversum