Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

het Reddingsfestijn (dag 1/2)

21 mei/ 15:00 - 19:00

Vaar een keer mee in de acht (ook als je niet bevoegd bent) of doe mee aan het bungeeroeien. Maak een eilandje met andere roeiboten of probeer in een omgeslagen boot te klimmen. Probeer reddingsvesten uit! Het gebeurt allemaal tijdens het Reddingsfestijn. Dit festijn is een speels vervolg op de veiligheidsavonden die de veiligheidscommissie de afgelopen twee winters heeft georganiseerd.

Waterpret en reddingsacties
Het heeft een hybride karakter. We maken pret bij en op het water en eindigen met een maaltijd. Ieder kan in de acht varen, ook zij die nog niet bevoegd zijn. Je kan een skiff proberen, we gaan bungeeroeien en nog veel meer van die (on)gein. Maar daarnaast zullen we je uitdagen mee te doen aan reddingsacties. Help bijvoorbeeld iemand uit het water in de reddingsboot of ondersteun een roeier bij het terugklimmen in de skiff. Algemene pret dus.

Inklimcertificaat
Wie aan dat laatste meedoet, krijgt het inklimcertificaat, ook als je er zelf niet in geslaagd ben in de boot te klimmen, maar bijvoorbeeld wel een ander daarbij hebt geassisteerd. Het behalen van je inklimcertificaat kan je opnemen in de winterverklaring. Aan deze pret gaat overigens een evaluatieve bespreking van de winterverklaring vooraf. De voorzitter zal over dat laatste binnenkort meer informatie geven.

Brandweer, reddingsbrigade en Secumar
We proberen de brandweer te strikken een demonstratie te geven en aan de reddingsbrigade zal gevraagd worden te laten zien wat ze allemaal kan. De grootste leverancier van reddingsvesten, SECUMAR, geeft acte de presence en zal de werking van reddingsvesten in de praktijk tonen.

Je kunt kiezen voor deelname op een van de beide data, 21 mei of 9 juli. Inderdaad, er zijn twee data, zodat de gelegenheid deel te nemen optimaal is, en bovendien leek het dienstig het te verwachten grote aantal deelnemers te spreiden over twee sessies. Een gedetailleerd programma volgt, maar noteer een van deze data. Beide mag ook.

de veiligheidscie

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
15:00 - 19:00
Evenement Categorie├źn:
,

Organisator

Veiligheidscommissie

Locatie

BWV De Eem
August Janssenweg 42
Baarn, Utrecht 3742 RX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
035-5413216