Evenementen die geweest zijn

Evenementen en activiteiten die voorbij zijn

De BWV de Eem is een actieve vereniging. Er is veel te doen en te beleven op het gebied van zeilen, roeien en verenigingsleven. Bekijk hier wat wij in 2019 organiseerden voor leden en niet-leden. Of waar wij bijzondere belangstelling voor hadden.
Op deze pagina vind je de evenementen en activiteiten uit 2019.

Kijk in de Agenda voor de evenementen die nog gaan komen.

Tips: Klik op de gewenste kolomkop om de lijst te sorteren zoals je wenst. Bijvoorbeeld op Datum. Type in het veld ‘Zoeken:‘ het woord waar je alle activiteiten op wilt filteren.

Voorbije Activiteiten

PlaatjeNaamDatumKorte omschrijvingMeer infoCategorieDeelname mogelijk?
Discussie over Veiligheid bij De Eem20191209 9 december Houd maandagavond 9 december vrij: dan gaan we met elkaar in gesprek over wat wel en niet wenselijk is in onze vereniging als het gaat om veiligheid. Wel of geen regels, wel of geen hulpmiddelen, wel of niet waarschuwen, wel of niet …
Discusieer mee vanaf 20:00 uur in de Recover.
Vereniging Veiligheid DiscussieJa, voor alle leden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de Discussieavond over Veiligheid
(Natuurlijk ben je ook zonder aanmelding welkom, maar dan moet je zeker je eigen koffie of thee en zelfs je drankje na afloop zelf betalen.)
Dank je wel borrel20191129 29 novemberDJWB, vanaf 18:00. De maaltijd start om ca. 19:00 uur. De vereniging mag zich gelukkig prijzen met jullie diensten. Het bestuur wil daarvoor zijn waardering tot uitdrukking brengen door middel van de Dankjewel-Borrel met aansluitend een gezellig etentje.Onze vereniging telt op ’t ogenblik 471 leden en beschikt over een mooi gebouw, een bar, een omvangrijke vloot en veel materiaal. Het is dan ook niet vreemd, dat de vereniging slechts kan bestaan door de extra inzet van ruim 100 vrijwilligers. En dat zijn jullie.
We rekenen op je komst en op een leuke avond!
Hartelijke groet,
Namens het bestuur
Sonja Witte, secretaris
Vereniging/ VrijwilligersVoor alle vrijwilligers van de BWV de Eem. Meld je even aan via het emailadres van Arie.
Een goede gelegenheid om elkaar te zien en te spreken, elkaar beter te leren kennen maar vooral: een gezellige avond te hebben.Sinterklaas komt aan in Baarn!20191123 23 november 🚢 SINTERKLAAS IS WEER IN HET LAND EN KOMT ZATERDAG NAAR BAARN 🚢
Hierbij zal de Sint met zijn boot langs onze vereniging varen en zullen er vanaf 12:15 vrolijke pieten op de vereniging rondlopen.
Sinterklaas komt dit jaar opnieuw met maar liefst twee pakjesboten naar ons mooie dorp. Deze start van de Sinterklaas-intocht is mooi te bewonderen vanaf het vlot van BWV de Eem.Vereniging SinterklaasIeder kind -jong en oud- is uitgenodigd om vanaf onze vereniging te komen kijken en zal voorzien worden van een flinke portie pepernoten.
Tot dan! Zie ook onze site.
ALV op 20 november20191120 20 novemberALV, woensdag 20 november, 20:00 uur.
Graag nodigen we je hierbij uit voor de Algemene Ledenvergadering van BWV De Eem, die plaats vindt op woensdag 20 november a.s. om 20 uur aan de August Janssenweg 42 in Baarn. Zoals jullie inmiddels van dit bestuur gewend zijn, proberen we er iets meer van te maken dan een verzameling hamerstukken.
Op de agenda staat o.a.:
- beleidsplan roeien (stand van zaken)
- beleidsplan zeilen
- botenplan
- roeibak
- verenigings-prijzen.

En natuurlijk is het een gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over alles wat er leeft en speelt op de vereniging.
ALV / VerenigingVoor alle leden van de BWV de Eem. Zie voor alle info en de stukken de email van Sonja, verzonden 2 november ca 22:00 uur.

We zien je graag op woensdag 20 november, tot dan!
Namens het bestuur,
Sonja Witte
secretaris


Eten op de Roei20191112 12 novemberDinsdag-avond ETEN OP DE ROEI!
Gezellig samen eten in de Recover, genietend van heerlijk eten en elkaars gezelschap.
Het begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Alle leden van harte welkom!
De kosten zijn ongeveer 10 euro per persoon.
Graag tot 12 november!
De Kookploeg
Vereniging Dineren GezelligheidJa, voor leden en hun partner. Inschrijven kan via de lijst in de gang en via de website. Er is plaats voor 25 personen.

Foto van Liesbeth van der Kuil
Pubquiz editie 201920191110 10 november zondag-middagOp zondagmiddag 10 november as. organiseren we wederom een pubquiz in onze recover. Je bent van harte welkom om deze middag jouw hoofd ipv je benen het werk te laten doen qua in- en ontspanning!Tijdens een pubquiz dient in kleine teams antwoord gegeven te worden op vragen op het gebied van bijv. geschiedenis, muziek, natuur, enz.
Kortom algemene, parate kennis. Laat daarom je mobiele telefoon thuis of lever deze bij binnenkomst in. Google, wikipedia en een hulplijn thuis zijn niet aan de orde.
‘High tea’ versnaperingen bieden we je graag aan; voor drankjes is er bardienst ingeregeld, met betaling via de tag.
Op de middag zelf worden (tussen half twee en twee uur) de teams ingedeeld dmv ‘namen-uit-de-hoge-hoed’. Om twee uur starten we met het stellen van de eerste vragen. Rond vijf uur sluiten we af met de prijsuitreiking en gezellige ‘nazit’.
Vereniging / QuizJa, voor leden. Wil je meedoen, meld je dan individueel aan bij Esther. Haar emailadres is te vinden in de ledenlijst onder MIJN BWV.
Opening expositie zaterdag 9 november20191109 9 november 17:00 uurAlle leden zijn van harte uitgenodigd om te genieten van de expositie van Guus Zandbergen.Lees verder: Opening expositie 17:00 uurVereniging / KunstAlle leden zijn van harte welkom om te komen genieten en de opening bij te wonen.
Takeldag Zeilboten en CWO-uitreiking20191109 9 novemberDe zeilboten gaan weer uit het water, van 10:00 tot 17:00Bekijk dit leuke filmpje met verslag van de takel-aktiviteiten. Zeilen/ Vereniging CWOVoor alle leden. Inschrijving via de site.
Handjes gezocht voor de zeilsteiger20191010 tot 20191107
Vanaf 10 oktober tot en met 7 november
Zeilsteiger in orde maken vóór de takeldag van 9 novemberHelp mee op één of meer dagen tussen 10 oktober en 7 november!Vereniging Haven ZeilenJa, voor alle leden. Kijk voor meer info en inschrijven: Handjes gezocht voor de zeilsteiger
Expositie Joanna Donk20190602 tot 20191104
Vanaf 02 juni tot en met 4 november
Alle leden zijn van harte uitgenodigd om te genieten van mijn expositie: “Ode aan de Eem”.Lees verder: Expositie "Ode aan de Eem."Vereniging / KunstAlle leden zijn van harte welkom om te komen genieten.


Foto van Michael Boutkan
November vieren in Amsterdam20191103 3 novemberRoeiwedstrijd over 4 kilometer op De AmstelLees verder: NovembervierenWedstrijd Roeien JeugdEnkele jeugdleden van de Eem namen deel aan de wedstrijd.
Roei-examens, zondag 3 november20191103 3 novemberRoei-examens, van 12:00 tot 14:00.Lees verder: Info roei-examensRoeien/ Examens/ VerenigingInschrijven via de pagina Roeien-Examens
Bespreking resultaten van discussie-avonden van 17 september en 1 oktober20191022 22 oktoberPresentatie in definitieve vorm van de beleids-stukken, die zijn voorbereid in voorgaande discussie-avonden. Bijeenkomst vindt plaats in de Recover en begint om 20:00 uur.Vereniging Toekomst MeedenkenAlle leden van harte welkom! Graag aanmelden via secretaris@
bwvdeeem.nl
Je ontvangt dan de stukken via email.
Plastic Soep in de Eem20191014 14 oktoberKunst, actualiteit en debat komen samen in één avond. Maandag 14 oktober van 19:30 tot 22:30Plaats:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Toekomst Amersfoort Kunst Actualiteit DebatVaste prijs
€ 10,00
Pashouders
€ 7,50 (De Lieve Vrouw Pas)
Je kunt alleen met pin betalen. Meer info vind je hier
BWV De Eem Instructie-feest 20191012
12 oktober
Feestelijke bijeenkomst en inspiratie-middag voor instructeurs en examinatoren. Begint 15:00 uur inclusief diner. Alle instructeurs en examinatoren hebben een bericht van de secretaris ontvangen met alle details. Bericht is van zaterdag 28 september uit naam van Sonja.Vereniging / Examens / Instructievoor instructeurs en examinatoren van BWV de Eem. Het wordt een topmiddag, mis het niet!!! Meld je svp uiterlijk 5 oktober aan via secretaris@
bwvdeeem.nl


Eten op de Roei20191009 9 oktoberNormaal op dinsdag-avond maar deze keer op woensdag, ETEN OP DE ROEI!
Gezellig samen eten in de Recover, genietend van heerlijk eten en elkaars gezelschap.
Het begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Alle leden van harte welkom!
De kosten zijn ongeveer 10 euro per persoon.
Graag tot 9 oktober!
De Kookploeg
Vereniging Dineren GezelligheidJa, voor leden en hun partner. Inschrijven kan via de lijst in de gang en via de website (vanaf 25 september). Er is plaats voor 25 personen.


Zeilen met BBQ en borrel op het Raboes was eerst op 29 september gepland20191006 6 oktoberOp zondag 6 oktober organiseert de zeilcommissie een zeilactiviteit, BBQ en borrel op het Raboes. Vanaf 13 uur gaan we zeilen op het Eemmeer lees verder...Zeilen / Toekomst / BBQ / RaboesIeder lid mag zich opgeven en meevaren. Inschrijven via de website van de vereniging.
Roei-examens, zaterdag 5 oktober20191005
5 oktober
Roei-examens, van 12:00 tot 14:00.Lees verder: Info roei-examensRoeien/ Examens/ VerenigingInschrijven via de pagina Roeien-Examens
Sluitingstocht op 5 oktober20191005
5 oktober
Sluitingstocht van 18:00 tot 22:30Lees het verslag: Het winterseizoen begint wanneer het zomerseizoen is afgesloten met de traditionele Sluitingstocht! Op zaterdagavond 5 oktober zijn een aantal wherries en ‘een 3’ rond zeven uur vertrokken naar Amersfoort. Het weer werkte mee: droog en amper wind, prachtig roei-water en een mooie zonsondergang. De opdracht voor onderweg was om een limerick te maken op de naam van de boot, stof tot nadenken en overleg tijdens het roeien. Pauzeren bij Hemus in het mooie clubgebouw en daar genieten van de door de deelnemers zelf gebakken taarten.
Na de terugweg in het donker (bijzondere ervaring!) kwamen de boten aan bij een feeëriek verlicht clubhuis en werd de inwendige mens alvast opgewarmd met een klein glaasje Berenburg. Na het opruimen van de boten werd er uitgebreid nagepraat bij een drankje en lekkere hapjes. Met elkaar luisterden we naar de gemaakte limericks die door de makers werden voorgedragen: grappig, knap en met veel creativiteit geschreven!
Roeien/ Toertocht/ VerenigingVoor alle leden. Inschrijven via de website
Discussie Avond over Meerjaren-Botenplan20191001 1 oktoberPraat mee en laat je ideeën horen over het meerjaren botenplan.Beslis mee over de toekomst van onze vereniging! De bijeenkomst vindt plaats in de Recover en start om 21:00 uur.Vereniging / Toekomst / MeedenkenAlle leden van harte welkom! Graag aanmelden via secretaris@
bwvdeeem.nl
Je ontvangt dan de informatie over het botenplan vooraf via email.
Evaluatie BRS met Team-captains roeien 20191001 1 oktoberWij willen het gebruik van het BRS graag evalueren en een aantal nieuwe ontwikkelingen presenteren aan alle teamcaptains. Tevens willen we aandacht besteden aan het geconstateerde oneigenlijk gebruik van het BRS, zoals het afschrijven van meerdere boten per ploeg op hetzelfde tijdstip en het niet consequent bevestigen en/of annuleren van reserveringen. Graag willen we komen tot eenduidige afspraken en een maximale eigen verantwoordelijkheid. We voeren liever geen moeilijke regels in, omdat niemand daar blij van wordt.


De meeting vindt plaats in de Recover, start om 19:30 en duurt tot 21:00 uur.
Vereniging BRS Team-captainsOproep voor alle Roei-Team-captains.

Mocht je als teamcaptain niet kunnen komen, zorg dan voor vervanging. Het is heel belangrijk dat elke roeiploeg is vertegenwoordigd. We rekenen op je komst of een vervanger uit je ploeg!
EEMHEAD 201920190928 28 septemberDe Eemhead, de wedstrijd op de Eem.
Zie Eemhead voor de nieuwe regels.
Geoganiseerd door Hemus. Zie Eemhead. In 2019 is er een nieuwe opzet.Roeien/ Wedstrijd / De Eem / HemusVoor roeiende leden. Voor alle wedstrijdinfo en om in te schrijven:
Klik hier.
Waterdag 28 september20190928
28 september
Waterdag op zaterdag van 14:00 tot ca 18:00Gezellig en sportief, met een hapje en een drankje.Roeien / Zeilen / VerenigingJa, voor alle leden en introducés. Kom gewoon langs!
Discussie Avond Roeibeleid20190917 17 septemberHet bestuur bereidt in klein comité een voorstel voor en wil dit graag vandaag voorleggen ter discussieBeleidsplan betreft onderwerpen als instructie, roeiopleiding, veiligheid, onderhoud haven, terrein en gebouw, vrijwilligers, etc. Vereniging Toekomst MeedenkenAlle leden van harte welkom! Graag aanmelden via secretaris@
bwvdeeem.nl
Je ontvangt dan de informatie via email.
Clubkampioen-schappen BWV de Eem zondag 15 september20190915
15 september
Clubkampioen-schappen van 11:30 tot 18:00. Prijsuitreiking is om 17:00 uur en daarna is er om 18:00 uur eten.Dit jaar is de opzet van de clubkampioen-schappen iets anders dan voorgaande jaren.Roeien/ Wedstrijd/ VerenigingVoor alle roeiende leden! Ook als je net begonnen bent. Klik voor meer info en aanmelden.


Eembeker wedstrijd zondag 15 september20190915
15 september
Wedstrijden gevaren in Randmeren Op 15 september wordt de zeilwedstrijd om de Eembeker weer gehouden. Lees verder en meld je aan.Zeilen / WedstrijdVoor leden. Eén van de bemanningsleden moet CWO-2 of Dispensatie-2 bezitten. Schrijf je hier direct in voor de Eembeker!
62ste Nationale Cryptotocht20190915
15 september
Roeivereniging Poseidon organiseert de legendarische Nationale Cryptotocht.Deze puzzeltocht voert je langs de mooiste plekjes aan de Amsterdamse grachten. Zie voor meer info de Actueem van mei.Roeien / Amsterdam / Roeitocht / Puzzeltocht / DinerAanmelden per ploeg vóór 1 september op de website
Beginnerstocht roeien 2019 op zaterdag 14 september20190914 14 septemberEen leuke en mooie tocht voor allen die dit jaar of vorig jaar zijn gestart met roeien bij De Eem. Info en aanmelden op: Inschrijven BeginnerstochtRoeien / Toertocht / HilversumVoor alle roei-leden die vorig jaar of dit jaar zijn begonnen met roeien
Bergermeer-tocht roeien op zondag 8 september.
Helaas is de tocht niet door gegaan, vanwege te weinig belangstelling.
20190908
8 september
Bergermeer-tocht roeien van 8:30 - 18:00Bekijk de Schoorlse duinen eens vanuit een ander perspectief en roei mee. Lees verder: Bergermeer-tochtRoeien/ ToertochtJa, voor roei-leden. Aanmelden op Mijn BWV kan tot en met zondag 25 augustus.
Help elkaar de boot in! Omslaan voor het vlot.20190903 3 september
Vanaf 18:30
Ook dit jaar is er zomers spektakel voor het vlot. Sla om met een singleboot en klim er weer in. En help elkaar hierbij! Lees verder...Vereniging / Omslaan / Gezellig-heidVoor alle leden, óók net gestarte! Aanmelden niet nodig.
Roei-examens, zondag 1 september20190901 1 septemberRoei-examens, van 12:00 tot 14:00.Lees verder: Info roei-examensRoeien/ Examens/ VerenigingInschrijven via de pagina Roeien-Examens
Waterdag 31 augustus20190831 31 augustusWaterdag op zaterdag van 14:00 tot ca 18:00Gezellig en sportief, met een hapje en een drankje.Roeien / Zeilen / VerenigingJa, voor alle leden en introducés. Kom gewoon langs!
Roeien op en fietsen langs de Vecht
HELAAS, IS NIET DOORGEGAAN VANWEGE HARDE WIND
20190810 10 augustusRoeien op en fietsen langs de Vecht van 7:00 tot 18:00Lees verder: Roeien op en fietsen langs de VechtRoeien / ToertochtJa, voor roei-leden. Aanmelden op Mijn BWV kan tot en met donderdag 1 augustus.
Coupe de la Jeunesse 2019 – Corgeno20190802 2 tot 4 augustusOfficial websiteBas en David doen ook dit jaar weer namens Nederland mee aan de Coupe de la Jeunesse in Italië.Jeugd / Wedstrijd / Roeien / Interna-tionaalBas doet mee in de 4+ (samen met jongens van RIC, die Leythe en Willem III) en David doet mee in de 4x (samen met jongens van Maas en ARC)
Help mee om De Eem deze zomer nog mooier te maken!20190731 31 juli

Was eerst gepland op 24 juli. Vanwege hitte verzet naar 31 juli
Huisentuinaktie. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een lekker kopje thee of koffie.Een greep uit de geplande activiteiten:
- Parkeerterrein onderhouden
- Jollenveld en bestrating onkruid-vrijmaken / opruimen en repareren
Vereniging / KlussenAlle leden hartelijk welkom!
Waterdag 27 juli20190727 27 juliWaterdag op zaterdag van 14:00 tot ca 18:00Gezellig en sportief, met een hapje en een drankje.Roeien / Zeilen / VerenigingJa, voor alle leden en introducés. Kom gewoon langs!
Toertocht roeien Hasselt - Zwolle20190714 14 juliToertocht roeien van 9:00 tot 18:00Lees verder: Toertocht Hasselt - ZwolleRoeien / ToertochtJa, voor alle leden. De inschrijven is gesloten.
Toertocht zeilen in Friesland20190714 14 juliEen supergezellige zeiltocht op zondag 14 juli in Friesland. Lees het verslag op de site.Lees verder: ToertochtZeilen / ToertochtJa, voor alle leden. Zeilervaring niet nodig! Schrijf in. (zolang er plek vrij is)
Finales World Rowing Cup 201920190712-14 12, 13 en 14 juliDit jaar vinden op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam-Zevenhuizen de finales van de World Rowing Cup 2019 plaatsLees verder: Finales World Rowing Cup 2019 RotterdamRoeien / Wedstrijden / Word CupHet belooft een fantastisch en spectaculair evenement voor Nederland te worden.
ACTIE HUIS/TUIN PLOEG OP DE EEM20190710 10 juliEen paar uurtjes klussen op en rond het
clubgebouw zodat alles er weer piekfijn uitziet voor het nieuwe seizoen!
Het kan jullie niet ontgaan zijn, onze roeiclub is prachtig opgepoetst en weer in zijn volle glorie te bewonderen! Dit dankzij de vele vrijwilligers die vandaag hierbij hebben geholpen. Hiervoor onze dank!Vereniging / KlussenElk lid mag meedoen
Roei-examens, zaterdag 6 juli20190706
6 juli
Roei-examens, van 12:00 tot 14:00.Lees verder: Info roei-examensRoeien/ Examens/ VerenigingInschrijven via de pagina Roeien-Examens
Waterdag 29 juni20190629 29 juniWaterdag op zaterdag van 14:00 tot ca 18:00Gezellig en sportief, met een hapje en een drankje.Roeien / Zeilen / VerenigingJa, voor alle leden en introducés. Kom gewoon langs!
8e Groepers van de 1e Van der Huchtschool uit Soest
komen roeien
20190628 28 juniGroep 8 uit Soest op bezoek! Roeien, sturen, skiffen, zwemmen! Drukke sportieve ochtend met prima weer.Dank aan de vele vrijwilligers die bij een klas van 30 nodig zijn!! En ook dank voor het geduld vd roeiers die weinig of geen vlot tot hun beschikking hadden😌Vereniging / Roeien / SchoolVoor 30 kinderen uit groep 8.
Catamaran zeilen20190623 23 juniCatamaran Experience, incusief BBQ bij voldoende belangstelling.
Het was een groot succes! Lees het uitgebreide verslag en bekijk de foto's!!Zeilen / Spektakel / BBQJa, voor ervaren zeilers, leden en introducés.
Natroweemus 2019, op 19 juni

GAAT HELAAS NIET DOOR! wegens te weinig belangstelling.
20190619 19 juniNatroweemus bij RV Weesp te Weesp. Thema is Rosso.Het mooiste midzomerfeest van de Natroweemus verenigingen. EN...ROEI MEE IN EEN 8 !!!Roeien en gezelligheid met Naarden, Tromp, Weesp, Hemus en De Eem. Zie filmpje van 2018 bij De Eem.Ja, voor alle leden. Informatie. Schrijf in op wedstrijden@
bwvdeeem.nl
Brugklas op bezoek 3e keer20190619 19 juniEen groepje brugklassers uit Baarn komen voor de derde en laatste keer roeien in een vier en vast ook skiffen en zwemmen. Zie ook op Facebook BWV De Eem.Roeien / Instructie / School / VerenigingVoor ca 9 brugklassers uit Baarn
Roeien in een Finse kerkboot20190615 15 juniOnderdeel van Driedaagse toertocht in Friesland. (zie hieronder)Kun je niet de drie dagen mee? Misschien is één dag een leuke optie? Lees verderRoeien / Toertocht / SpektakelJa, voor leden. Inschrijving is gesloten.
Drie daagse roeitocht in Friesland vanuit Sneek20190614 14 juniEen recreatieve tocht over de Friese wateren vanuit Sneek op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juniLees verder: Drie daagse in FrieslandRoeien / Toertocht / Spektakel / MeerdaagseJa, voor leden. Inschrijving is gesloten.
9 Leerlingen van het Baarnsch Lyceum op bezoek (les 2) 20190612 12 juniDe regen viel ontzettend mee dus toch nog even een half uurtje in een échte roeiboot. En lekker hard roeien. Maar het echte succesnummer was de....wringer! Zelfs de sokken gingen er door heen.Roeien / Instructie / School / VerenigingVandaag alweer 9 leerlingen van het Baarnsch Lyceum op bezoek.
45e Vogalonga te Venetië 20190609 9 juni 2019De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt gehouden in VenetiëBericht van Martine namens onze leden in Italië: ‘Missie volbracht! De 45e Vogalonga te Venetië geroeid met drie wherry’s: onvergetelijk!’ Zie verder: De Eem in VenetiëRoeien / Wedstrijd / Venetië / Vogalonga12 leden van BWV de Eem roeiden in 3 wherry's de Vogalonga.
9 Leerlingen van het Baarnsch Lyceum op bezoek 20190605 5 juniIn het kader van ‘flexlessen’ (naast gewone vakken wil je ook wel eens iets totaal anders leren, zoals roeien.) Ze komen nog twee keer en roeien in een C4 maar mogen ook een keer skiffen. Leuk gezelschap. Pakten het snel op! Mogen nog veel vaker terug komen.
In het kader van Flexlessen, roeien😉Roeien / Instructie / School / VerenigingVandaag 9 leerlingen van het Baarnsch Lyceum op bezoek.
Doe mee met CAPPIE test !20190603 juniDoe je mee met een drieweekse test van een nieuwe handige verenigings-app?Download de app 'Cappie' op je smart phone of tablet en zoek BWV de Eem op. Vereniging Ja, voor alle leden. Test is geëindigd op 29 juni.
Roei-examens, zondag 2 juni20190602 02 juniRoei-examens, van 12:00 tot 14:00.Lees verder: Info roei-examensRoeien/ Examens/ VerenigingInschrijven via de pagina Roeien-Examens
Opening Expositie Joanna Donk20190602 02 juniAlle leden zijn van harte uitgenodigd op 2 juni van 16 tot 20 uur voor de opening van mijn expositie: “Ode aan de Eem”.Lees verder: Expositie "Ode aan de Eem."Vereniging / KunstAlle leden zijn van harte welkom om te komen genieten.
Inloopzeilen Vanaf juni kun je op woensdag-avond ‘inloopzeilen’.20190601 t/m aug juni, juli augustusJe vaart dan mee in de nieuwe RS Venture en krijgt (een beetje) instructie. Zie ook de Actueem van mei.Inloop zeilen! Wil je meevaren dan moet je je van tevoren even aanmelden via inloopzeilenrs@
bwvdeeem.nl
Start is om 19:30 uur.
Zeilen Instructie Ja, ook voor (roeiende) leden die weer eens (vrij-blijvend) willen zeilen.
Elfsteden-roeimarathon20190531 31 meiRoeimarathon in Friesland over 210 kilometerLees verder: "Elfsteden"Roeien Wedstrijd Friesland MarathonTeam ExtrEEM doet mee!


Thomas Eakins; 'The Champion Single Sculls (Max Schmitt in a Single Scull)', 1871
Early Bird Single Clinic 2019

Wil je je roeien verbeteren? Doe weer mee aan de Single Clinic!
20190527 t/m 0601 27 mei t/m 1 juniDe data zijn
- Maandag 27 mei
- Dinsdag 28 mei
- Woensdag 29 mei
- Donderdag 30 mei
- Vrijdag 31 mei
- Zaterdag 1 juni

Meer info? Zie email van BWV de Eem op 29/4
De Single Clinic vindt dit jaar plaats eind mei / begin juni. Het tijdstip, 8:00 uur, is zodanig gekozen dat je na het roeien nog een dag vóór je hebt voor werk, gezin of wat dan ook.Roeien Instructie Single Ja, voor ieder die minstens één zomer-seizoen in een singleboot heeft geroeid, C1, B1 of skiff.Spaarne Lenterace20190526 26 meiEen wedstrijd op de Ringvaart en het Spaarne in HaarlemLees verder: Spaarne LenteraceRoeien Wedstrijd VeteranenTwee ploegen van De Eem strijden mee!
Waterdag 25 mei20190525 25 meiWaterdag op zaterdag van 14:00 tot ca 18:00Gezellig en sportief, met een hapje en een drankje. Deze middag begint met onderlinge wedstrijden. Zie hieronder.Roeien / Zeilen / Vereniging / WedstrijdJa, voor alle leden en introducés. Kom gewoon langs!
Onderlinge trainings-wedstrijd20190525 25 mei. Wedstrijd over 1000 m met vliegende start. Eerste start 14:00 uur.Meet je krachten tijdens de onderlinge trainings-wedstrijd.Inschrijven kan vooraf (of uiterlijk op de dag van de wedstrijd tot 13.00 uur). Schrijf je in via instructie@
bwvdeeem.nl
Roeien Wedstrijd VerenigingJa, voor alle leden.
Zie Actueem van mei voor meer info.

-----
na 100 km.
Roeien voor Amref Flying Doctors op 22 mei.
Een ploeg van Triton traint in een Eem-boot op de Eem voor de Ringvaart Regatta op 22 mei.
20190522 22 mei"Bedankt aan alle leden!
Afgelopen maanden hebben wij met heel veel plezier getraind bij BWV de Eem. Woensdag 22 mei hebben wij de ringvaart geroeid en hiermee meer dan 3000 euro opgehaald voor Amref Flying Doctors. Dit was nooit gelukt zonder jullie boot die wij mochten gebruiken! Ontzettend bedankt hiervoor.
Met vriendelijke groet namens ons allemaal,
Femke Woudstra"
Lees verder: Roeien voor Amref Flying DoctorsRoeien / OverigNee, maar welkom om te komen kijken! Je donatie voor Amref is zeer welkom

Ringvaart Regatta op 22 mei.20190522 22 meiEen ploeg van BWV de Eem vaart de Ringvaart Regatta op 22 mei.
Lees verder het verslag van Corrine. Roeien / Wedstrijd / Overig Deelgenomen hebben Corrine, Henny, Erik en Theo.
ALV op 15 mei20190515 15 meiALV, 15 mei, 20:00 uur. (zie ook de email van Sonja van 24 april)Het thema Veiligheid zal zeker aan bod komenVereniging / ALVAlle leden waren van harte uitgenodigd.
Nieuwland-marathon, De mooiste roeimarathon door Flevopolder!20190511 11 meiDe Eem sleepte 2 v/d 3 trofeeën binnen. Marian Voskuilen was met Linda en Renée van De Laak de snelste Damestwee. Martin Paasman roeide in een combi met De Grift en De Krom naar de snelste heren tijd in de C2x+.Lees verder: SiteRoeien / Wedstrijd / MarathonMarian Voskuilen en Martin Paasman namen deel namens De Eem.
Roei-examens , zaterdag 11 mei20190511 11 meiRoei-examens, van 12:00 tot 14:00.Lees verder: Info roei-examensRoeien/ Examens/ VerenigingInschrijven via de pagina Roeien-Examens
Informatieavond nieuwe leden20190507 7 meiInformatieavond voor nieuwe leden van 20:00 tot 22:00 in de Recover.Vereniging / Nieuwe ledenJa, voor alle leden, oude rotten en nieuwe leden.
Bas
NK Klein in Amsterdam20190419 19 aprilDavid
NL Klein op de Bosbaan met Bas en DavidRoeien Wedstrijd JeugdBas in 't Veld en David Laseur hebben deelgenomen.
Informatie avond BRS20190418 18 aprilVragen of opmerkingen kun je kwijt op deze info avondMet het nieuwe reserveren heb je wellicht vragen. Kom langs en stel ze.Roeien / Zeilen / BRS / VerenigingAlle leden konden vragen stellen
Eemlintrace op 14 april20190414 14 aprilEstafette over ca 31.5 km op de EemLees verder: Eemlintrace 2019 verslagRoeien / WedstrijdAlle leden konden meedoen
Onze vereniging houdt open huis voor nieuwe leden op 6 april20190406 6 aprilOpen dag BWV de Eem. Van 13 tot 16 uur.Motto is: Stap in! Kom roeien en zeilen!
Lees verder: Open dag
Roeien / Zeilen Vereniging / OverigWas een activiteit voor alle leden en geïnteres seerden buiten de vereniging
Openingstocht roeien en zeilen!20190406 6 aprilHeb je ooit al eens genoten van een prachtige zonsopgang vanaf onze eigen Eem? Dan is daar op 6 april gelegenheid voor tijdens de openingstocht.Roeien / Toertocht Vereniging ZeilenWas voor alle leden.
Skiffhead 2019, 30 en 31 maart20190330 30 en 31 maart
--
Skiffhead op Amstel met aantal leden van De EemRoeien WedstrijdDeelname door enkele leden van De Eem
Takeldag voor de zeilers20190330 30 maartIn het water takelen van de zeilboten
Na het in de anti-fouling (aangroei-werende verf) zetten, zijn de zeilboten klaar om op 30 maart te takelen.
Zeilen / VerenigingWas voor zeilende leden
Theorie-examens CWO-zeilen, 29 maart20190329 29 maartOp vrijdagavond 15 en 29 maart zijn er CWO-examens zeiltheorie.Zeilen / Instructie / ExamensWas voor zeilende leden.
Anti-fouling dag voor de zeilers.20190323 23 maartDe zeilboten in de anti-fouling zetten. Op 23 maart gaan we de zeilboten in de anti-fouling (aangroei-werende verf) zetten. Dan zijn ze klaar om op 30 maart te takelen. Zeilen / VerenigingWas voor zeilende leden
Voorjaars-training-wedstrijd op zaterdag 23 maart 20190323 23 maartVoor ALLE roeiers, beginners en gevorderden roeiwedstrijden.Lees verder: Voorjaarstraining
Afstand: 1000 m en 250 m.
Finish: Voor BWV de Eem.
Start: 10.00 uur
Roeien / Training / WedstrijdWas voor alle leden.
ACTIE HUIS/TUIN PLOEG OP DE EEM20190320 20 maartEen paar uurtjes klussen op en rond het
clubgebouw zodat alles er weer piekfijn uitziet voor het nieuwe seizoen!
Er is lekker gewerkt door de ploeg.
We startten om 14.00 uur en eindigden met koffie/thee
Vereniging / KlussenElk lid mag meedoen
Eten op de roei op 19? maart 201920190319 19 maartDe kokers van de club weer maken een bijzondere maaltijd klaar voor de ledenLees verder verslag van Bob: Dineren op de roeiVereniging / EtenAlle leden konden inschrijven
Workshop Instructie roeien20190318 18 maartWorkshop van Jeroen Brinkman (stichting Roeicoach)Lees meer: Stichting RoeicoachRoeien / Instructie / Workshop / Vereniging
Was voor roei-instructeurs en coaches
Head of the River 201920190317 17 maartHelaas zaterdag afgelast, maar zondag gaat wel door!Lees verder: De head op zondag.Roeien / WedstrijdJa, door leden
Theorie-examens CWO-zeilen, 15 maart20190315 15 maartOp vrijdagavond 15 en 29 maart zijn er CWO-examens zeiltheorie.VerslagZeilen / Instructie / ExamensWas voor zeilende leden.
Statiegeldactie bij beide Coop-vestigingen in Baarn20190309 9 maartStatiegeldactie voor BWV de Eem
Blij verrast nam een delegatie van Baarnse Watersport vereniging De Eem een cheque van Coop Supermarkten in ontvangst van maar liefst € 465,30.VerenigingIs ten behoeve van de jeugd
Eemoever schoonmaak
20190309 9 maartLeden van Hemus maken de Eemoever schoon tot aan de Kleine Melm
Lees verder: Eemoever-schoonmaakVereniging / KlussenElk lid mag meedoen
WINTER- TRAININGS WEDSTRIJD op zaterdag 2 maart20190302 2 maartVoor ALLE roeiers, beginners en gevorderden roeiwedstrijden.Lees verder: Winter
Afstand: 1000 m en 250 m.
Finish: Voor BWV de Eem.
Start: 10.00 uur
Roeien / Training / WedstrijdWas voor alle leden.
Expositie Kunst20190223 23 februari
Expositie van Jan Stork in verenigings-gebouwLees verder: Jan exposeertVereniging / KunstAlle leden kunnen genieten
Lezing boek ’Van Boom tot Boot’
20190124 24 januariEen lezing van Koos Termorshuizen en Paul van Heugten over hun nieuwe boek “Van Boom tot Boot” Beide Roei!-redacteuren vertellen ...Roeien / Theorie / Lezing / VerenigingWas voor alle leden.
BEK 2019 op 26 januari20190126 26 januariBaarnse Ergometer-kampioen-schappen
Lees verder: Verslag van Cia en MarteErgometer / Vereniging / Wedstrijd / Jeugd
Deelname jeugdleden kijken andere leden en geïnteres-seerden
Theoriecursus voor de zeilers 20190118 18 januariOp 5 avonden theorie voor zeilexamen CWO-2 of CWO-3Lees verder: Theorie zeilenZeilen / Instructie / TheorieJa, zeilers met interesse in CWO-diploma
Vaarregels en verdieping
20190118 18 januarieen avond over de basisvaarregels op de Eem en alle ‘verkeersborden’ op de Eem
Roeien / Zeilen / Vereniging / Instructie / Theorie
Was voor alle leden, roeiers en zeilers
Eten op de roei op 8 januari 201920190108 8 januariDe kokers van de club weer maken een bijzondere maaltijd klaar voor de ledenLees verder: Eten op 8 januariVereniging / EtenAlle leden konden inschrijven
Nieuwjaars-bijeenkomst20190106 6 januariNieuwjaars-bijeenkomst in de RecoverLees verder: NJBVerenigingVoor alle leden
Expositie Kunst20190101 1 januariExpositie van Neel van Suchteren in verenigings gebouwLees verder: Neel exposeertVereniging / KunstAlle leden kunnen genieten
Evenementen en activiteiten die geweest zijn.