Head of the river verslag no 1.

Head of the river verslag no 1.

Zeven roeiers, een ervaren stuur, een coach en een tandem met chauffeur verzamelden zich zondag 19 maart op de roei om gezamenlijk richting RIC te vertrekken waar de achtste roeier zich aansloot. Doel die dag was om een snelle tijd neer te zetten op de 8 km met vliegende start van Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel.
De dag begon stormachtig en even leek het erop dat de organisatie de race zou afblazen. Gelukkig gebeurde dat niet en konden we ons opmaken voor de start. De boot te water, roeiers er in en al halend, houdend en strijkend richting de start. Marius en Pieter-Joost, die samen met Cobi de tandem bemande, moedigden ons vanaf de Amstelbrug aan.
Het weer was nog steeds onstuimig dus vlak voor de start de extra kleding uit en aan de riemen.
We begonnen achter in het veld en na de start haalden we vrij snel een voorloper in, helaas werden we zelf al net na de Berlagebrug opgelopen en ingehaald door een snelle boot.
In een mooi tempo knalden we onder de Utrechtsebrug en de Rozenoordbrug door, de bochten mooi aangesneden door onze stuur Marthe. Met de kop in de wind hield Roel een goed tempo aan terwijl René op de boeg de ene na de andere windvlaag te verwerken kreeg.
De rest van de ploeg die door blessures en ziekte op het laatste moment nog aanzienlijk van samenstelling veranderd was buffelde gestaag door.
Langs de route hadden zich vrienden en familie verzameld die ons luidkeels aanmoedigden, wat ons de extra kracht gaf voor nog een inhaalactie. Vlak voor de finish liepen we nog in op een Duitse acht maar die konden we niet meer verschalken en voldaan stoven we met 32’40” over de finish.
Na het ronden over bakboord kon de terugreis naar RIC beginnen. Onderweg raceten nog vieren en achten uit andere categorieën tegen elkaar naar de finish, dus voldoende afleiding om de pijntjes en krampjes te vergeten. Na het opladen van “de grote Zaagbek” hebben we in het clubhuis van RIC een biertje gedronken en dat hebben we in Baarn nadat de boot op zijn plek in het botenhuis lag samen met de zaterdag equipe nog maar even dunnetjes overgedaan. Tijdens de traditionele Indische rijsttafel hebben we de ervaringen en de foto’s van de afgelopen twee dagen met elkaar gedeeld.
Kortom een mooie ervaring met een mooie groep mensen.
De ploeg die zondag startte voor de 8km lange Head of the River waren:
Stuur: Marthe, Slag: Roel Gideonse, Richard Zandink, Maarten van der Vlerk, Marco Reddingius, Jeroen Westerhuis, Ingmar Velthuizen, Jeroen Ligthart, René van der Niet op boeg.