Roeien Jeugd

Roeien Jeugd

Roeien is een sport om heerlijk op het water uit te oefenen. De sport is goed voor je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Je kunt zowel individueel als in teamverband roeien en meedoen aan echte roeiwedstrijden.

De roeisport is niet voor ‘mietjes’: ook met regen en zelfs in de winter gaat het roeien door totdat het echt niet meer kan. Dat wil zeggen, tot er een roeiverbod is of het vriest. Mocht het buiten te koud en/of nat zijn, dan blijven we sportief bezig en gaan we ergometeren! Dit roeiapparaat heb je vast wel eens gezien in de sportschool.

Beginnende roeiers krijgen les in een skiff. Dit is een eenpersoonsboot waarin je de techniek van het roeien het beste kan leren. De instructie krijg je van ervaren instructeurs of andere jeugdleden. De doelstelling is dan ook dat je in de zomer leert roeien in een skiff en in de winter leert roeien in ploegen.

Jeugdroeileden kunnen er ook voor kiezen om wedstrijden te gaan roeien, zij zullen dan extra moeten trainen onder leiding van een instructeur.

Kom je een keer een proefles volgen?