Jeugd

Alles over de jeugd van de Eem

Bij BWV de Eem zeilen we in kiel- en zwaardboten dus is het ook mogelijk om kiel- en zwaardboot diploma’s te halen. Zo kan je kielboot 1, 2 en 3 halen in onze valken en randmeren. Als je genoeg diploma’s hebt mag je samen met een ander lid die dat ook heeft, alleen gaan zeilen, en heb je dus geen instructeur meer nodig om een boot te mogen gebruiken. Je kan ook diploma’s voor je zwaardboot 1 en 2 halen in pico’s, een klein snel bootje.

We zeilen met de jeugd 1 x per week op een avond. Veiligheid is nummer 1 en dan komt natuurlijk het plezier in zeilen. Zeilen is leuk , leert je inzicht te krijgen en heel belangrijk ; je leert bij ons zelfstandig om te gaan met de boot. Netjes opruimen hoort daar natuurlijk ook bij. Zeilen is een teamsport, je leert commando’s geven en opvolgen! De Eem is een goede plek om te leren zeilen, je moet  goed kunnen manouvreren op de smalle rivier. Dat zeilt anders dan een groot meer.

De leeftijd om in te stromen is 12 jaar. Of je bent nog elf en zit  nog in groep 8 van de basisschool . De ervaring leert dat de concentratie vanaf die leeftijd alsook de kracht die je nodig hebt om in onze boten te varen op die leeftijd voldoende is.