Zeilen Jeugd

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Leer dan zeilen bij BWV de Eem Jeugdzeilen! Iedereen die de beste en leukste zeilopleiding van Baarn en omgeving wil krijgen komt op zaterdag naar de vereniging. Ervaren en enthousiaste instructeurs leren je op een leuke, speelse en veilige manier de beginselen van het zeilen!

Met het CWO als leidraad en met actieve bijdragen van instructeurs en ouders of begeleiders organiseren wij ieder jaar een lessenreeks van gemiddeld zo´n 10 tot 12 dagdelen. Tevens doen we mee aan een aantal wedstrijden op de Eem of het Eemmeer zodat je nog beter met de boot leert omgaan. De zeillessen worden op een aantal dagdelen op zaterdag, afhankelijk van het niveau, in het zeilseizoen gegeven.

Je zult merken dat je hartstikke snel nieuwe vrienden maakt tijdens het zeilen. Aan het einde van de lessenserie krijg je van ons een CWO diploma (via Watersportpaspoort) uitgereikt en/of vorderingstaat voor een volgend diploma. Vorderingen kunnen eenvoudig digitaal bijgehouden worden via het CWO systeem Watersportpaspoort. Oudere jeugdleden kunnen doorgroeien tot CWO erkend zeilinstructeur met vergevorderde zeilvaardigheden.

Zwemdiploma A&B, een zwemvest en zeilkleding zijn verplicht.

Ben je enthousiast geworden? Mail dan naar jeugdzeilen@bwvdeeem.nl om je aan te melden voor de lessenreeks van 2022 (start in april). Als je lid bent van de vereniging BWV de Eem kun je je zonder extra kosten aanmelden voor de lessenreeks.

OPEN DAG 2022 is op 2 april 2022. Aanmelden jeugdzeilen@bwvdeeem.nl is vereist.

Als je genoeg diploma’s hebt mag je samen met een ander lid die dat ook heeft, alleen gaan zeilen. Je hebt dan geen instructeur nodig om een boot buiten de lessenreeks te mogen gebruiken.

Voor vragen of meer informatie, mail naar Max Cals (instructeur): jeugdzeilen@bwvdeeem.nl

Boten & Lessen
Laser Pico’s, RS Venture, Learning en Randmeren
Kinderen vanaf 12 jaar lessen in de kielboot Learning en in 2-mans zwaardboten. Dit zijn Laser Pico’s waarvan we er twee in de club hebben. Voor de oudere jeugd is het ook mogelijk om in een RS Venture, Randmeer of een Valk diploma’s te halen.

Lestijden
Er is les op de zaterdag in het zomerseizoen van 10:00 tot 12:30 uur (zie rooster 2022).

Inschrijven voor lessen uiterlijk 16 april 2022 via Aanmelden

BELANGRIJK: Het is de bedoeling dat we de starttijd van de les, behalve bij de droge les, ook echt het water op kunnen. Zorg er dus voor dat je ruim (15 minuten) van te voren aanwezig bent om je om te kleden en je boot op te tuigen.

Wat doen de ouders/verzorgers?
BWV De Eem draait volledig op vrijwilligers. Zonder actieve ouderbijdrage is er geen les voor de kinderen. Van de ouders wordt er daarom ook ondersteuning gevraagd bij sommige activiteiten, bijvoorbeeld de barbecue aan het eind van het seizoen.

Kleding voor tijdens de les
Wat heb je nodig tijdens de zeillessen:

  • Een reddings- of een zwemvest
  • Een wetsuit met lange mouwen en lange pijpen
  • Waterschoenen
  • Een zwemshort
  • Een petje of mutsje
  • Zonnebrandcrème