Kennismaken met roeien op stromend water?

Kennismaken met roeien op stromend water?

Er zijn niet veel verenigingen die aan (sterk) stromend water liggen. Roeien op stromend water is een ‘vak apart’. Sommige toertochten van de KNRB worden op stromend water gehouden en als je daaraan mee wilt doen, kan je maar beter ervaring op roeien op dergelijk water hebben.  Nautilus in Rotterdam  geeft een paar keer per jaar een korte kennismakingscursus op de Nieuwe Maas. Drie middagen ga je op pad met ervaren roeiers van Nautilus en De Maas. Je leert onder andere achtjes draaien rond de pijlers van een brug, aanleggen (altijd tegen de stroom in), gelijk ronden (halen en strijken tegelijk) en je maakt kennis met de kracht van eb en vloed. Leuke leerzame middagen. De derde middag ga je met je roeiboot Rotterdam in. Dit jaar kostte de cursus 90 euro. Dit was inclusief reader.

Je kunt je met een groepje opgeven maar ook los. Tijdens de eerste twee middagen word je sowieso gesplitst en verdeeld over de verschillende boten. Je moet wel een redelijk ervaren stuurder en roeier zijn.

Mocht je geïnteresseerd zijn, geef je dan op bij Nautilus (contactpersoon Pim Kerklaan). Er is meestal een wachtlijst dus het duurt wel even voordat je aan de beurt bent. Nautilus heeft meerdere locaties maar deze cursus vindt plaats aan de Plantagelaan 3 in Kralingen. Grote gratis parkeerplaats naast het gebouw. Zwemvest verplicht (bij Nautilus zijn ook een aantal vesten beschikbaar).