‘Kerst-eten’ op de roei.

‘Kerst-eten’ op de roei.
“Heerlijk … het briefje hangt weer op het prikbord, om in te tekenen voor de roeimaaltijd!” Zo’n etentje (elke tweede dinsdag van de maand) staat voor een avondje gezelligheid en smakelijk eten. Ik vind het altijd weer bijzonder om mensen, die ik voornamelijk in roeikleding ken op zo’n avond in “burger” te ontmoeten. Bij binnenkomst de tafels mooi gedekt. Jan Becker achter de balie om de tien euro te “innen” en hij serveerde meteen een wijntje. In de keuken werden de laatste voorbereidingen getroffen. Een team vrijwillige koks is thuis altijd al een tijd aan de gang geweest om alles voor te bereiden, zodat het op de roei alleen hoeft te worden afgewerkt. Ienke, een van de thuiskoks is helaas overleden, zij was altijd een zeer gewaardeerde kracht. Gebruikelijk is om voor het kerstdiner iets extra’s te maken, maar deze keer liep dat helaas wat anders. Wegens ziekte en vakantie waren er een paar koks uitgevallen. De vaste klanten wilde deze avond echter niet missen en door Arie werd daarom creatief gehandeld: de chinees werd ingeschakeld. Laat ik zeggen … het was erg gezellig, fijn elkaar te ontmoeten en we hadden een super dessert.
In het nieuwe jaar starten we opnieuw, fris en fruitig, met ongetwijfeld weer bijzondere gerechten, die geserveerd zullen worden. Ik kijk er naar uit! Fijne, warme kerstdagen en vooral ook een gezond 2019!
Wennie