Natroweemus 2016 bij Tromp

Het is tijd voor Natroweemus, de jaarlijkse onderlinge ‘krachtmeting’ tussen gelegenheids-ploegen van Hemus, Weesp, Tromp en de Eem in een boord of scull 8. Dit jaar is de jubilerende Cornelis Tromp de gastheer.

Woensdag 22 juni vanaf 18.00 uur bij Tromp aan de Vreelandseweg in Hilversum kan iedere roeier, ook onervaren, meedingen naar De Gouden Eend, als altijd de prijs voor de snelste ploeg.

Wat is Natroweemus? Een ludieke boord-aan-boord-race over 1000 m voor boord- en scull-achten. Een team moet bestaan uit minimaal 4 dames. Iedereen mag deelnemen, ook onervaren (boord)roeiers. Een uitgelezen kans dus om als beginnend roeier een keertje in een gladde boot te roeien. De race is ludiek vanwege een feestelijk tintje, dit jaar “the 80’s”. Heel toepasselijk gekozen naar aanleiding van het 16e lustrum van Tromp, hun 80-jarig bestaan. Er is een speciale prijs voor de boot met de origineelst uitgedoste bemanning.

Extra werk

Voor de scull-ploegen is er wel extra werk: aangezien Tromp niet beschikt over een scull-acht, zullen deelnemers zelf de boot uit elkaar moeten halen, vervoeren, bij Tromp in elkaar zetten en vice versa voor de terugreis. Houd dus rekening met extra tijdsinvestering.

Deelname

Vragen over deelname kun je stellen via wedstrijden@bwvdeeem.nl. Voor vragen over de boot moet je zijn bij materiaalcommissaris@bwvdeeem.nl.