Dineren op de roei

Dineren op de roei

Dinsdag 12 november 2019 gaan we voor de tweede keer dit seizoen koken en dineren op de roei. Je kunt je aanmelden via de website en op de lijst in de gang van de roeivereniging. Vanaf 18.00 uur ben je welkom  en we gaan om 18.30 uur aan tafel. De kosten voor een voor- hoofd en nagerecht komen op ongeveer 12,00 euro per persoon, inclusief 1 glas...
Dineren op de roei

Dineren op de roei

Eigenlijk is het ‘eten op de roei’, maar dat doet geen recht aan de voortreffelijke maaltijd die we deze laatste bijeenkomst van het seizoen voorgeschoteld kregen. Alleen al de zalm (gravlax) die we kregen gepresenteerd. Gehaald in het verre IJmuiden en gemarineerd met dille door chefkok Niels. Wat die met een prachtige zalm kan doen grenst aan het hoogste culinaire niveau. Het Skandinavische menu werd geopend met een heerlijk broccoli soepje. Ook voor degenen die bij het zien of ruiken van deze groente spontaan pukkeltjes krijgen, was dit een aangename verrassing. De gebakken aardappeltjes met zure groentes was een ongewone, maar verrukkelijke combinatie en wel zeer geschikt om de zalm te begeleiden. Het dessert was wat een dessert moet zijn. Himmelsk Lapskaus (vertaald: Fruitsalade met rum-eiersaus) zachtzuur en niet te veel, precies de hoeveelheid om te verlangen naar meer en langzaam maar uitgebreid na te genieten . Als afsluiting een pittig kopje koffie uit de zo vertrouwde Roeibravilor. Hoe krijgen de koks(m/v) het voor elkaar om in de wintermaanden ons elke maand weer een prima maaltijd voor te zetten. Ontspannen, geen gedoe, geen uitgebreide vergaderingen met een voorzitter(ster), notulen en andere vergaderrituelen. Neen, samen iets tot stand brengen waar iedereen plezier aan beleeft, in goede harmonie. Eigenlijk hetzelfde als we met elkaar de boten uitbrengen en proberen ons roeien op elkaar af te stemmen. Eten op de roei wat een...
Goede smaak behoeft geen krans

Goede smaak behoeft geen krans

Nieuw seizoen ‘Eten op de roei’ begonnen Op 9 oktober vond voor de eerste keer in het winterseizoen 2018-2019 de maandelijkse dinsdagavond maaltijd plaats. In een ietwat geïmproviseerde omgeving vanwege het daags daarop plaatsvindende afscheid van Wiechger Kramer troffen 21 leden elkaar om na het gebruikelijke welkomstglas aan tafel te gaan om te genieten van een voortreffelijke maaltijd. Het “Kookteam” bestaande uit Marianne Becker, AnneJet van Waasbergen, Jaap Oskam, Annelies Venus en Marel Mögelin heeft op overtuigende wijze de toon gezet voor het nieuwe seizoen. Het driegangenmenu bestond dit keer uit: Doesburgsche Mosterdsoep, een milde Kipcurry met pompoen met een heerlijke salade gevolgd door een dessert van Rood Fruit met Griekse yoghurt, Franse kwark en slagroom en tenslotte een kop koffie of thee. En dat alles voor Euro 10,00 inclusief een glas wijn. Jan Becker incasseerde zoals gebruikelijk deze bijdrage van de aanwezigen en Arie Koorn zorgde ervoor dat de afwas werd gedaan. De slogan: Goede smaak behoeft geen krans was op deze avond zeker van toepassing. Jan Rutten Op 13 november is er weer ‘Eten op de roei’. Een inschrijflijst komt in de gang te...
Betalen met de tag

Betalen met de tag

Drankjes en hapjes betalen we vanaf 1 oktober met een ‘tag’. Geen eindeloos gezoek meer in de kaartenbak, nee gewoon snel en gemakkelijk betalen door je ‘tag’ op de ‘tag’-lezer te leggen en daarna lekker genieten van je consumptie. Handleidingen liggen in de Recover om je te helpen in het gebruik van dit kassa-systeem . Maar je kunt ook klikken op de knop ‘Kassa’, – rechts bovenin op de Home pagina -, voor meer informatie, de handleidingen en filmpjes over de kassa. Vraag of opmerking? Stuur een bericht naar kassa@bwvdeeem.nl Geen ‘tag’? Voor een enkeling die nog een ‘tag’ nodig heeft, volstaat het om een mail naar penningmeester@bwvdeeem.nl te sturen. Als de ‘tag’ klaar ligt, krijg je een berichtje waar je deze kunt ophalen. Er wordt 10,00 euro in rekening gebracht als statiegeld. Bij inleveren van de ‘tag’ wordt dit bedrag teruggestort op je...
Eten op de roei op 16 januari 2018

Eten op de roei op 16 januari 2018

Op 16 januari a.s. is er weer een diner op de roei. Je kunt je aanmelden via een lijst, die in de gang wordt opgehangen. Er kunnen ongeveer 25 mensen mee eten. Er is altijd veel belangstelling voor dit soort avonden en vol is vol. De avond begint om 18.00 uur en om 18.30 gaan we aan tafel. De kosten voor dit etentje bedragen ongeveer 10,00 euro inclusief een glas wijn....