Clubkampioenschappen roeien 2020

Clubkampioenschappen roeien 2020

Kort verslag: 37 deelnemers bij de senioren en 10 deelnemers bij de junioren hebben dit jaar gestreden voor de eervolle titel clubkampioen 2020 roeien BWV de Eem. Dit jaar hebben we gekozen voor een vroege start, 8.00 uur. Voor de deelnemers was het vroeg, echter ze werden ontvangen met een vers bakje koffie of thee. Bij de lange afstand was er een licht windje mee en kwam het aan op de stuurmanskunsten van de ploeg. Immers een binnenbocht heeft nog altijd minder meters dan een buitenbocht. De startprocedure ging onder leiding van Bert en Paul (vader van jeugdleden), vanaf de Snor werden de ploegen achter elkaar in linie met een vliegende start weggestuurd. Bij de finish stond Arthur klaar om de deelnemers op gepaste wijze te laten horen dat ze de lijn waren gepasseerd. Na de laatste finish van de eerste afstand werd direct begonnen met het 2e blok, ca 250 m. Ook hier was de finish voor de vereniging. Voor de deelnemers was niet de afstand pittig, maar wel de stevige tegenwind. Om 9 uur kwamen de boten weer aan. Onder het genot van de alternatieve bitterballen; slagroomsoesjes (ca. 200 stuks) en koffie en thee werden om 9.45 de prijzen uitgereikt. Dit jaar 2 winnaars, bij de dames: Kitty en Ilonka in de Bestevaer en bij de heren: Maarten en Marius in de 2-. Bij de jeugd was de deelname minder groot. Het was goed te zien dat vijf nieuwe jonge leden de smaak te pakken hebben gekregen in skiff en dubbelvier. Bij de ervaren jeugd ging Ruben er met de eindoverwinning vandoor. Bij de debutanten-jeugd ging de...
Slotdiner van het winterseizoen

Slotdiner van het winterseizoen

Het is dinsdag 10 maart. Begeleid door laatste zonnestralen druppelen rond zes uur wat Eemleden de Recover binnen. Een half uur later schuiven 24 deelnemers aan voor de feestelijke afsluiting van het “eten op de Roei” seizoen. Vijf keer is er deze winter door de enthousiaste kookploeg een driegangen diner bereid. Voor de afsluiting is ook dit jaar weer gekozen voor een vismaaltijd waarin de zalm centraal staat. Als voorgerecht was er broccolisoep met kokosmelk en geitenkaas. De zachte romige smaak van deze subtiel gekruide soep vormde een goede opmaat voor het hoofdgerecht. Hiervoor was een deel van de kookploeg een week eerder afgereisd naar IJmuiden om verse zalm in te kopen. De bereiding met zout, suiker en dille onder stevige druk resulteerde na enkele dagen in een verfijnde Graved Lax. Het begeleidend garnituur van zoet-zure groenten en lauwwarme aardappeltjes uit de oven vormde met de dille mosterd saus bij de zalm een perfecte combinatie. Het nagerecht was een nieuwe creatie. In koffie gedrenkte bitterkoekjes met daarop amaretto-mascarpone crème afgetopt met chocolade schilfers was een goede afsluiting. Tenslotte was er nog een verrassing bij de koffie of thee, die de het diner compleet maakte. Zelfgemaakte bonbons van uit Oman meegebrachte dadels en Hollandse chocolade gedecoreerd met noten hebben bij de aanwezige leden een niet uit te wissen herinnering nagelaten aan het slotdiner. Met dank aan de vaste kookploeg: Marianne Becker, Annelies Venus, Anne Jet van Waasbergen, dessertmeester Guus Zandbergen en zalmprins Niels Elsinga. En… veel dank voor de overheerlijke bonbon verrassing van Ria de Groot. Al deze culinaire alleskunners werden ook deze avond zoals gebruikelijk ondersteund door Arie Koorn,...
Gezellig vis eten op de roei

Gezellig vis eten op de roei

Op dinsdag 10 maart gaat de kookploeg weer aan de slag. Alweer voor de laatste keer dit seizoen. Het wordt dit keer een maaltijd met vis in de hoofdrol. Om ervan overtuigd te zijn, dat het om verse vis gaat, gaan de kokers naar IJmuiden om de vis te kopen. Iedereen, die wil komen eten is van harte welkom. Je kan je hiervoor opgeven via de website en op de lijst in de...
Opening van het zomerseizoen 2020 op 4 april

Opening van het zomerseizoen 2020 op 4 april

Een gezellige tocht voor nieuwe en ‘al lang’ Eem-leden, roeiers en zeilers, die volgens traditie naar het Raboes gaat. Je wordt om 8.00 uur op de roei verwacht, je betaalt bij aankomst, bij voorkeur gepast, 10 euro. Om 8.15 uur vertrekt iedereen vanaf ons vlot naar het Raboes, waar bij aankomst koffie, thee en taart klaar staan. We hopen op enthousiaste bakkers die ons van deze lekkernijen gaan voorzien! De kosten hiervan worden uiteraard vergoed. Vanaf 10.30 uur stappen we weer in de boten richting Baarn waar we om ongeveer 12.30 uur aanleggen en met elkaar de boten opruimen in de loods. In de Recover kunnen we nagenieten van onze eerste toertocht van 2020 onder het genot van een lekkere lunch. Deze tocht is een echte verenigingsactiviteit en biedt de mogelijkheid eens in een andere roei/zeil-ploeg te roeien en nieuwe Eem-leden te leren kennen! Ook de zeilers worden bij deze van harte uitgenodigd zich in te schrijven! Meld je direct aan via deze...
Eemlintrace 2020 zondag 5 april

Eemlintrace 2020 zondag 5 april

Heb je zin in een stukje roeien (zo’n 32 km) met je ploeggenoten of alleen? Integraal of in estafette? Wil je oefenen voor lange afstandswedstrijden als de Elfstedentocht? Wil je genieten van de prachtige rivier de Eem? Of wil je gewoon ‘blik trekken’?  Dan is de Eemlintrace 2020 misschien iets voor jou. Op zondag 5 april 2020 organiseert BWV De Eem in samenwerking met Hemus weer de vertrouwde wedstrijd met als startpunt Baarn. Je roeit in vier trajecten (Baarn-Hemus vice versa en Baarn- Raboes vice versa) de prachtige rivier de Eem in zijn geheel af.  Tijdens de wedstrijd waaraan alle boottypen kunnen meedoen, is er geen vaarverbod. Deelname is op eigen risico. Voor meer informatie zie het bijgevoegde vaarreglement. Opgeven kan uiterlijk tot 3 april a.s. via bijgaand inschrijfformulier.  Graag tot 5 april bij BWV de Eem in...
Eten op de roei

Eten op de roei

Op dinsdag 11 februari beginnen we weer met een feestelijke maaltijd op de roei, voor iedereen die wil komen eten. Je kan je hier opgeven via de website en op de lijst in de...