Kerstdiner 11 december

Kerstdiner 11 december

Bijna is het weer zover, het jaarlijkse KERST-diner. Dit keer gaat de kookploeg aan de slag met behulp van een restaurant, dus het wordt een zeer speciale avond. Als je zin hebt om aan te schuiven, schrijf je dan vooral in. In de gang van het clubhuis hangt een lijst, waar je je naam op kan zetten. Vol is vol, dus wees er vooral snel bij! De recover zal in kerstsfeer worden omgetoverd en als iedereen iets feestelijks aantrekt, komt de stemming er als vanzelf goed in. Hopelijk tot ziens op de roei op dinsdag 11 december...

In memoriam Gerrit Jan Kreeftenberg

Een groot man is ons ontvallen. Altijd actief op de roei, als lid van de materiaalcommissie, als penningmeester. Klussen, dollen, kletsen, koffie drinken. Genietend van de Vrijheid, zowel tijdens het lakken ervan als tijdens het zeilen erin. Roeien met zijn maten, enkele keren per week, een vriendenclub. Als penningmeester zuinig met de centen en scherp op de bestedingen. Een van zijn laatste acties was de invoering van het tag systeem voor de baruitgaven: efficiency als leidraad, typisch Gerrit Jan. De Roei was zijn tweede thuis. Gerrit Jan genoot van het contact met de leden, in bestuur, commissies, zijn ploeg en anderszins. Des te spijtiger was het dat het de laatste tijd niet meer lukte. Daar baalde hij van, dat paste helemaal niet bij hem. Bij zijn laatste bezoek aan het vlot en het terras, scheen de zon. Dat was mooi. Zo zullen we ons Gerrit Jan ook herinneren: als iemand die genoot van onze vereniging en het water, met een grote glimlach op het gezicht. Gerrit Jan, we misten je al en nu is het definitief. Vaarwel. Wij wensen Elisabeth, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie sterkte met het gemis van deze bijzondere...
LUCIE bedankt!

LUCIE bedankt!

De pubquiz was afgelopen zondag 25 november de laatste festiviteit van ons lustrum. In zeven teams van vier personen werd fanatiek gestreden om alle vragen goed te beantwoorden en met de felbegeerde prijzen naar huis te gaan. Het was opnieuw een gezellige middag met een heerlijke tea, een ruime hoeveelheid borrelhapjes en waar kennis gemaakt kon worden met roeiers en zeilers van andere momenten in de week! Heel veel dank voor al het werk en de tijd die jullie er in hebben gestoken! Beterschap, blijf op de been en hulde aan de LUCIE: Peter van Kleij, Jeanette van Es en Esther Kooistra! Liesbeth van der Kuil bedankt voor de...
De eerste foto’s!

De eerste foto’s!

Sint Nicolaas heeft nog maar net voet aan wal gezet in Baarn of de eerste foto’s van alle mensen die vol spanning wachten op de roei zijn hier te vinden. Met dank aan Henk te Roller van de...
Verloren? Gevonden!

Verloren? Gevonden!

Aan alle leden. Tijdelijk zijn de gevonden voorwerpen en kledingstukken gesorteerd in bakken en geplaatst in de recover. Je hebt tot 5 december de tijd om je eigendommen er uit te halen. Daarna gaat Sinterklaas ervoor zorgen dat alle overgebleven spullen bij een goed doel terecht komen. Dus… reageer...
‘Eten op de roei’ van 9 oktober

‘Eten op de roei’ van 9 oktober

Het fenomeen “eten-op-de-roei” intrigeerde mij al langer, dus besloot ik afgelopen dinsdag eens poolshoogte te nemen. Ik was blij verrast: een zeer gemoedelijke avond in goed gezelschap met een diner van hoogstaand niveau tegen nauwelijks de kostprijs … wat wil een mens nog meer? Dat onze leden kunnen roeien en zeilen, klussen en organiseren, coachen en instrueren, dat weet ik inmiddels. Maar dat ze ook geweldig kunnen (en willen!) koken voor zo’n 25 dankbare eters, dat weet ik nu ook. Frisse paté in het groen, een fabuleuze wildstoofpot met boontjes en roseval aardappel, twee soorten appelmoes (waarvan één met gember, wat een smaaksensatie!) en een daverende finale van romige hangop met granaatappel en stroopwafel garnering. Dat klinkt niet alleen goed, het smaakte nog veel beter! Reuzeleuk om aan te mogen zitten en goede gesprekken te kunnen voeren. Kortom: zeker aan te bevelen om ook eens deel te nemen. De eerstvolgende keer dat we weer aan tafel kunnen is dinsdag 11 december, dan een speciale kerst-editie. Koks, sommelier, indekkers en afwassers: dank voor jullie enthousiasme, kookkunsten en goede zorgen! Bert Kranendonk.     ...