Roeien is mijn grote hobby, mijn liefste plekje is aan de boorden van de Eem, de rivier waar ik erg veel te zien of te horen (!) ben. Bovendien ligt  mijn vereniging BWV de Eem, waarvan ik sinds vorige eeuw (1980) lid van ben, op het mooiste plekje langs de Eem. Nu in mijn 73ste jaar ben ik nog een erg actief lid. Ik geef sinds het begin van mijn lidmaatschap wekelijks roei-instructie, heb deelgenomen aan wedstrijden en coach de laatste twintig jaar ook wedstrijdploegen.

Naast het roeien in mijn eigen skiff, roei ik twee keer in de week met mijn roeimaatje in een dubbeltwee. Elke vrijdagochtend stuur ik een ‘senioren acht’, waarvan de oudste 80 jaar is. In het weekend coach ik heren die wedstrijdambitie hebben, ik stuur of begeleid ze in de coachboot.

De groep van 20 boordroeiers die ik afgelopen jaren mocht trainen, noemen zich het CobiTeam,  waar ik wel trots op ben. Iedere zaterdag en in de winter ook op de zondagmorgen, wordt er vanaf acht uur anderhalf uur getraind. Ook bij kou, wind en regen gaan we te water, voor de roeiers niet zo erg, voor de stuur (ik in dit geval) een kouder klusje. ’s Winters geef ik op woensdagavond ergometer training.

Volgend jaar maart wordt het mijn 20ste deelname als coach aan de Head. Er wordt serieus getraind, het doel is winnen, maar de weg erheen, het plezier, samen genieten van roeien op onze Eem is belangrijk!