Open Dag 8 april MEER dan geslaagd!

Open Dag 8 april MEER dan geslaagd!

SJ20170408153

Om 12 uur was het nog aan de frisse kant, dus dacht ik nog: Jammer zeg, dat zal het aantal geïnteresseerden wel gaan drukken. Gelukkig bleek niets minder waar! Rond 14 uur trok de hemel open, de zon scheen steeds feller en het vlot en terras stonden vol met enthousiaste helpende leden en vele kijkers die kwamen uitproberen op de ergometers, uitleg over onze vereniging kregen en hun eerste schreden op het pad van hun mogelijke zeil-of roeicarriere zetten. Menig gezicht zag ik genieten van het uitzicht en de gezellige sfeer.
Exact 2 jaar geleden (april 2015) kwam ik zelf nog als nieuwsgierige, nietswetende kijker en werd ik onder de bezielende leiding van Coby ingewijd: mijn eerste paar 100 meter roeien. “Geen oortjes”, riep ze toen. Ik begreep maar half wat ze bedoelde, maar dacht wel meteen: Dit is gaaf; lekker op het water, fijne beweging, maar oh wat moeilijk en technisch…. Hetzelfde enthousiasme en soortgelijke bedenkingen las ik vandaag af aan menig gezicht…..des te leuker om vanuit mijn herkenning hen enthousaist te vertellen over hoeveel onze vereniging te bieden heeft.
Persoonlijk vond ik het enorm leuk om in een paar C4-en op boeg te zitten en te merken hoeveel ik de afgelopen twee jaar heb geleerd over onze geweldige roeisport! Dat merkte ik nu opeens extra op! Daarna met mijn man en zoon mee op een proefzeiltochtje met Wiechger, zoals altijd was hij zeer bereid tot alle uitleg. De kers op de taart was wel om mijn 11-jarige zoontje Tom zomaar in een skiff te zien stappen!! Daar heb ik verdorie zelf zo’n 14 maanden over gedaan! Geweldig! Ik hoop dat Tom de uitnodiging van Lodewijk aanneemt om terug te komen. Ik was vandaag apentrots op onze vereniging en dank al mijn instructeurs (tot nu toe) hartelijk voor het mogelijk maken van alle wijze lessen. Ik Vermoed dat we een heel aantal nieuwe mensen op z’n minst nieuwsgierig hebben weten te maken…..