Openingstocht met roeiers én zeilers!

Openingstocht met roeiers én zeilers!

Het toerroeiseizoen is vandaag geopend met de traditionele Openingstocht. Roeien van BWV De Eem naar jachthaven ’t Raboes, aan de monding van de Eem. In wherries en C-materiaal en het liefst met collegaroeiers die je nog niet kent! Bijzonder dit jaar: de zeilers deden ook mee!

Bij aankomst op de club bleek de deelnameprijs ongeveer gehalveerd te zijn: van 12,50 naar 7 euro. Goede deal voor uren roeien en sturen, een doggybag met lekkers, koffie, thee en pindarotsjes bij ‘t Raboes. En na afloop nog een heerlijke lunch! Bovendien had ‘t Raboes ook nog appeltaart geregeld! En zachte zitjes en warme kachels! Leuk detail: de appeltaart werd gesneden door iemand die werkt bij ’t Raboes en roeit bij De Eem! Dat biedt perspectieven voor de toekomst bijvoorbeeld op een zomeravond roeien naar de jachthaven, daar picknicken en dan weer terug…..

Onderweg tijdens de toertocht prima weer. Volgend jaar misschien iets meer zon voor de roeiers en meer wind voor de zeilers maar we mochten niet klagen want: GEEN regen! Verder tegengekomen: de schaapsherder en zijn kudde, een paar motorboten en een hele groep vogelaars uit het zuiden van het land die speciaal kwamen kijken naar ‘onze’ weidevogels.  Kortom: het was een hele relaxte dag op het water. Met dank aan de toercommissie! En een speciale vermelding voor Ted, de man op de steiger van ’t Raboes, die ons roertje weer aan de boot wist te zetten terwijl wij stuurloos ronddobberden!