Type

Bouwjaar

Aanschafdatum

Aanschafprijs

Merk

Leverancier

Materiaal

Gedoopt door

Bevoegdheid

Gewicht

Beschermd

4+

2012

maart 2012

€ 7.250,-

Wintech Racing

Bootswerf Wiersma

Kunststof

Bert van der Schors

BO3

>90kg

nee

 

 

 

De naam ; Moerasbuizerd

 

De Moerasbuizerd (Latijnse naam: Busarellus nigricollis; Engelse naam: Black Collared Hawk) is een roofvogel in de Accipitridae familie (een van de twee grote ordes binnen de roofvogelsoorten). De vogel wordt door de lokale bevolking in zijn leefgebied ook wel “Babun Aka” genoemd, hetgeen een verwijzing is naar de bruine baviaan. Dit vanwege de bruine kleur van de vogel.
De vogel komt voor in Argentinië , Belize , Bolivia , Brazilië , Colombia , Costa Rica , Ecuador , El Salvador , Frans-Guyana , Guatemala , Guyana , Honduras , Mexico , Nicaragua , Panama , Paraguay , Peru , Suriname , Trinidad en Tobago , Uruguay , en Venezuela .  De natuurlijke leefgebieden zijn subtropische of tropische vochtige laagland bossen en subtropisch of tropische moerassen. De Moerasbuizerd heeft een min of meer witte kop met zwarte as strepen op de kroon. Het lichaam, boven, onder en de mantel zijn licht kaneel-bruin, ietwat bleker op de borst, met een zwarte halve maan op de borst. Het nest wordt meestal geplaatst in een grote boom, vaak in de buurt van water, maar soms ook in de schaduwbomen in koffieplantages of voorstedelijke gebieden. Het nest is bekleed met groene bladeren. Het vrouwtje legt drie tot vijf eieren, wit met een bleke geel-bruin of rood-bruine spikkels en een paar donkere sproeten. Er is geen bijkomende informatie over de voortplanting.

De Moerasbuizerd leeft op een dieet dat voornamelijk uit vis bestaat. Hij eet ook waterinsekten en af ​​en toe hagedissen, slakken en knaagdieren.