Renovatie grote botenloods

Renovatie grote botenloods

Op 6 februari begint de aannemer ( van der Wardt) met de renovatie aan de botenloods. Dit duurt ongeveer 10 werkdagen.

Wat staat er allemaal te gebeuren? De wandbetimmering wordt vernieuwd daar waar nodig. Dat is hoofdzakelijk de zuidkant. Verder worden alle deuren vervangen door elektrische deuren. De bestaande deur aan de voorkant (parkeerterreinkant) verdwijnt helemaal, omdat deze in de praktijk nooit gebruikt wordt. Verder is het nodig de dakgoten te vernieuwen en er is ook veel werk te doen aan de elektrische installatie. Het plan is dat we dat laatste zelf doen.

Om de overlast voor de roeiers zo klein mogelijk te houden, hebben we de werkzaamheden in stukken opgedeeld. Op deze manier hopen we de overlast per onderdeel te beperken tot enkele dagen. Maar ongemerkt gaat een en ander niet voorbij en daarvoor vragen we jullie begrip.

De achtenloods

Voor de grote deur van de achtenloods komt geen vervanging. De huidige oplossing is niet echt ideaal is, maar ook na een uitgebreide zoektocht hebben we geen betere constructie kunnen vinden. Aan de bestaande deur vinden een paar kleine reparaties plaats en we maken de rails grondig schoon. Als we dan netjes met de grote schuifdeuren omgaan, moet het werkbaar zijn.

Handen uit de mouwen

Voorafgaand aan de verbouwing mogen we zelf flink aan de klus. Er is een tijdelijk ‘botenloodsklusteam’ geformeerd, dat binnenkort begint en betrokken blijft tot alles klaar is. Klusiefhebbers kunnen zich nog melden bij Wout Meijer. Verder grijpen we de renovatie aan om verschillende nog liggende lastige klussen te klaren, zoals de tegels op het terras vastleggen, de windmeter op het dak monteren etc.