Reserveringssysteem update

De afgelopen tijd is er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het BRS, ons reserveringssysteem.
1) Als een boot of materiaal (even) niet gebruikt kan worden, is het ‘Buiten Gebruik’ gesteld. In het Planningsoverzicht zie je dan bij de bootnaam het plaatje staan van een rondje met rode rand, met daar een schuine rode streep door.
Het kan ook zijn dat er, ondanks een schademelding, toch met een boot gevaren kan worden. Schade- en reparatiemeldingen zie je aan het plaatje met het gele driehoekje en een uitroepteken daarin. Op je computer kun je in het Planningsoverzicht zien wat er aan de hand is. Ga met je muisaanwijzer naar het driehoekje en laat het pijltje daar op rusten. Je ziet de melding vanuit het schademeldsysteem.

2) Maak je een reservering in het BRS, kun je nu ook een reden aangeven voor het gebruik. Een reden kan zijn Instructie, Recreatief, Examen, et cetera. Weet of wil je geen reden invullen, kies dan voor Alg. Reservering.

3) Als je een reservering wilt bewaren, kan dat nu op twee manieren. Kies je voor  de knop ‘Reserveren’ dan bewaar je de reservering en ga je terug naar het Planningsoverzicht. Kies je voor de nieuwe knop ‘Res. + Kopie’, bewaar je de reservering ook maar blijf je in hetzelfde scherm. Je kunt direct een nieuwe reservering voor dezelfde boot of materiaal maken.

4) Is het nodig een boot of materiaal voor langer dan één dag te reserveren, dan is dat nu ook mogelijk. De Materiaalcommissaris heeft deze mogelijkheid. Als dit van toepassing voor je is, neem dan even contact op met Roel Gideonse.

Alle wijzigingen zijn uitgebreid en duidelijk beschreven in een handleiding. Klik op de link Wijzigingen in BRS, maart 2016 die je ook bij de ‘Handleidingen werken met BRS’ aantreft.