The Love Boat wint beste outfit op de Natroweemus 2016

The Love Boat wint beste outfit op de Natroweemus 2016

Een ongekend spektakel op het Hilversums kanaal, dat was de Natroweemus 2016. Schitterend weer, strakke organisatie, kleurrijk uitgedoste ploegen en een zomers sfeertje betoverden de avond op deze ludieke onderlinge roeiwedstrijd. Over de roeitijden gaan we het niet hebben, hoewel ….. die vielen nog best mee. Maar de Eem heeft ronduit indrukwekkend gescoord op het onderdeel beste outfit, namelijk een eervolle vermelding en de hoofdprijs!

18 gelegenheidsformaties streden met elkaar in een scull- of boord 8 en op de ergometers zowel om de Gouden Eend als de prijs voor de beste outfit. Dat ergometeronderdeel was nieuw en zal de roeiers nog lang bijblijven. In een warme tent bleek 500 m voluit gaan op zo’n machine een hachelijk karwij. 2 dames en 2 heren per team moesten 500 m trappen. De computer berekende een gemiddelde 1000-metertijd en telde die op bij de roeitijden van de twee heats.

De teams moedigden elkaar hartstochtelijk aan en niet voor niets. De Rainbow Rowers gingen keihard, de Aerobics bleken te kunnen roeien en zwemmen tegelijk , de Nietweighties gaven een  muzikale twist aan hun boot en de Love Boat-crew was druk met het aan- en afmeren van de Pacific Princess. Een cruiseschip van dit formaat was bijna een maatje te groot voor de Tromper aanloophaven. In het publiek kwam The Love Boat snel tot leven, gelet op alle opmerkingen die de crew vanaf de wal en het water bereikten: “Isaac, graag twee bier”, “Captain Stubing, kunt u alstublieft 2 graden stuurboord” en “Julie, wij willen graag een hut boeken” is slechts een kleine greep uit de vele reacties.

We weten niet hoeveel invloed het publiek heeft gehad, maar de jury besloot dat de Love Boat de prijs voor de beste outfit verdiende! Daarbij een eervolle vermelding voor de fantastische Aerobics niet vergetend.                          .

Jammer dat Weesp dit jaar geen teams leverde. Eigenlijk was het dus een Natroëmus. Voor het plezier maakte het geen verschil, maar hopelijk zijn alle verenigingen volgend jaar weer present.