Verslag van de Head of the River, Amsterdam 18 maart 2017

Verslag van de Head of the River, Amsterdam 18 maart 2017

Roeiers in HVE 8 + : Paul K, Willem, Tjeerd, Erwin, Theo, Joep, Frans, Richard, stuur Marthe.
Na meerdere maanden trainen, waarvan de laatste maanden behoorlijk intensief (een avond op de roeimachine en zaterdag en zondag op het water), was het zaterdag 18 maart zo ver: de Head of the River in Amsterdam. Onze coach is er in geslaagd om ook dit jaar weer twee achten klaar te stomen voor dit jaarlijkse roei evenement. Iedere zaterdag en zondag twee achten vol krijgen en er ook nog stuurmannen of vrouwen voor vinden, dat gaat niet zonder slag of stoot. Dus als iemand zich winnaar mag noemen dan is het om deze reden wel Cobi van de Berg.
Naast de 16 roeiers die geselecteerd waren om mee te gaan in de wedstrijd waren er gelukkig nog 4 reserve roeiers, die overigens ook mee hebben gedaan aan de trainingen. Gelukkig, omdat er helaas toch enkele uitvallers waren, waaronder de slag van de acht; Erik brak enkele weken voor de Head zijn arm en Paul K nam de slagplaats over. Vlak voor 18 maart meldde zich nog een roeier af waardoor Joep toch zijn 20ste Head mee kon roeien.
Zaterdag 18 maart begon met veel wind en regen. We verzamelde al om 11 uur op de roei om de boot af te riggeren en op de botenwagen te laden. In alle rust konden we nog koffie drinken, taart eten en naar Amsterdam rijden. Ook daar zaten we ruim in onze tijd, wat niemand stoorde, waarschijnlijk omdat het weer langzaam verbeterde. Toen we eindelijk om half vier het water op gingen was het droog en ging de wind bijna liggen.
Ons doel was een goede tijd neerzetten (als het even kon onder de 30 minuten op de 8 km), een betere positie in ons veld dan vorig jaar en bovenal het verslaan van de andere Eem ploeg. Dat laatste is ons overtuigend gelukt, al moeten we toegeven dat de weergoden ons daarbij goed geholpen hebben (de andere ploeg roeide op zondag, met stevige wind en onstuimige golven).We zijn gestart in een veld van 52 achten in meerdere divisies (HVE / F / G / H , respectievelijk de jongere, de minder jonge, de nog minder jonge en en stok oudere) en we eindigden als 18de met een tijd van 30.07.4. In de divisie E waren we 8ste van 16, dus keurig in het midden van het veld. De mooie tijd is zeker mede te danken aan de vele enthousiaste aanmoedigingen van de mee fietsende supporters, hartelijk dank daarvoor.
De teleurstelling over het feit dat we 7.4 seconden meer nodig hadden dan waar we voor gingen, hebben we na afloop uitbundig weggespoeld met grote pullen bier, die op een of andere manier alsmaar weer overvol werden aangevoerd: ik heb geen idee wie daarvoor verantwoordelijk is geweest.