Welkomstwoord nieuwe voorzitter

Welkomstwoord nieuwe voorzitter

Beste allen,

Per 16 november ben ik door de ALV benoemd tot voorzitter van De Eem: een ware eer en een stevige uitdaging! Graag zet ik mij met jullie in voor een bruisende vereniging waar het goed toeven is aan, op en om het water.

Ik ben geboren bij Eembrugge in een woonboot op De Eem, gelegen achter de Ocrietfabriek, waar mijn vader destijds bedrijfsleider was. Erg leuk om daar wekelijks langs te roeien! Vanaf mijn tiende zeilde ik in een Piraatje op de Eem, daarna veel in Friesland. Ik woonde jarenlang in Kortenhoef, Amsterdam en Kring van Dorth (Achterhoek) en ben nu al weer enige tijd terug in Baarn, te midden van bos, wei, hei en water.

Ik fiets en roei graag en zing in het Baarns Mannenkoor. Ook reis ik veel door Europa en Azië, voor mijn werk en privé. Als onderwijzer opgeleid, ben ik ruim 30 jaar geleden mijn eigen bedrijf gestart. Samen met mijn vrouw Hanna bedenk en ontwikkel ik publieksattracties rond merken en thema’s, zoals de Heineken Experience in Amsterdam. Momenteel werken wij aan een Beleefcentrum op de Afsluitdijk over watermanagement, economie en ecologie. We ontwikkelen ook een nieuw bezoekerscentrum bij de Molens van Kinderdijk en produceren een leerzame publieksattractie in Barcelona. Heel erg leuk werk allemaal, never a dull moment!

Met mijn ervaring in het ontwikkelen en realiseren van beleefprojecten wil ik een bijdrage leveren om van De Eem a) een Actieve vereniging, b) een Bekende vereniging en c) een Stabiele vereniging te maken. Actief door het organiseren van activiteiten en events; Bekend door positieve publiciteit en een bloeiend netwerk; Stabiel door een licht groeiend aantal leden, zowel jeugd als volwassenen.

Een vereniging als De Eem is in mijn ogen niets meer en niets minder dan een groep enthousiaste mensen die elkaar gevonden hebben in een gezamenlijke passie: lekker buiten zijn op het water, in een roei- of zeilboot, in recreatief- of wedstrijdverband. De vereniging is van de leden en bestaat bij de gratie van de inzet van diezelfde leden. Het is ook jouw vereniging en dus ben je van harte uitgenodigd af en toe te helpen met de genoemde doelen: een Actieve, Bekende en Stabiele vereniging te zijn. Daarvoor zetten we de Eem Pool op, waarin je kunt aangeven wanneer en waarvoor we je kunnen benaderen als er iets te doen is, zonder de verplichting van een langdurige belasting. Maar wacht vooral niet tot je gevraagd wordt. Heb je een idee of wil je iets doen, pak het aan! Dat wordt zeer gewaardeerd, niet alleen door het bestuur en de commissies, maar vooral door je medeleden.

De komende maanden zal ik proberen met iedereen kennis te maken en te peilen wat je van de vereniging verwacht en wat de vereniging van jou kan verwachten. Niet als verplichting, maar als iets wat leuk en zinvol is om te doen, wat je voldoening geeft. Een levendige club met actieve en enthousiaste leden, fijne watersporten en een stabiele toekomst. Daar ga ik voor!

Bert Kranendonk