Examens

Op de vereniging doe je zeilexamen(s) volgens de CWO normen ( zie menukopje zeilopleiding). Het CWO bestaat uit de diploma’s CWO I tot en met CWO IV.

Waar CWO I slechts de eerste kennismaking met zeilen betekent,  gaat CWO II al in op zelfstandig varen en CWO III op de verantwoordelijkheid dragen over boot en bemanning. De instructeur beoordeelt je vaardigheden aan de hand van de CWO-vorderingenstaat en tekent onderwerpen in willekeurige volgorde af, zodra je het betreffende onderdeel beheerst. De bedoeling is dat je binnen één vaarseizoen (kalenderjaar) je eerste en laatste aftekening van een praktijkonderdeel haalt. Theorieonderdelen vervallen na een periode van 18 maanden.

In de winter, van januari tot april, kun je theorielessen volgen. Met een theorie examen toets je je kennis van de techniek van het zeilen, de betonning, seinen, onderdelen van de boot etc. .

Examendata vind je op het prikbord en t.z.t. op de website. Er is op de vereniging ook een mogelijkheid om dispensatie te verkrijgen voor het gebruiken van een boot. Log in in mijn BWV en kijk onder Documentatie, Zeilen bij Eisen dispensatie 2 en 3 voor de dispensatie eisen.