Opleiding

Tijdens de zeil praktijklessen, krijg je les van eigen leden in een kiel- en of zwaardboot. Sommige instructeurs hebben ‘het vak’ op de vereniging geleerd, andere konden vóór die tijd al zeilen en vinden het leuk om hun kennis over te dragen.

De instructeur heeft de keuze om les te geven op de Eem of op het Eemmeer. Er ligt namelijk één zeilboot een Randmeer aan het Eemmeer, die ( bevoegde) leden mogen gebruiken.

De lestijden regel je in overleg met je instructeur. Voor informatie en rooster voor de jeugd kijk hier. De vereniging heeft zich aangesloten bij een stichting van vaaropleidingen. Deze stichting, een samenwerkings verband tussen de ANWB, het watersportverbond en de Hiswa, heet afgekort CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Tegelijkertijd staat CWO voor een systeem van vrijwillige vaaropleiding, waarbij je zeildiploma’s kunt halen die je eigen inzicht en vaardigheden meten door middel van een afschrijf systeem.

Natuurlijk staat plezier in het zeilen bovenaan de lijst en is niets verplicht, maar het geeft wel voldoening als je een boot helemaal onder controle hebt.

Programma zeiltheorie lessen 2021

Klik hier voor de reader “Zeiltheorie” die gebruikt wordt voor de zeiltheorie en klik de op de onderstaande afbeeldingen voor de presentatie per les. 

Les 1

22 januari 2021

Aftrap
Zeilvloot + Zeilcommissie en CWO-locatie
Les 2

29 januari 2021

BPR deel 1
Voor roeiers en zeilers toegespitst op ons vaargebied
Les 3

5 februari 2021

BPR deel 2
Voor zeilers op CWO-niveau
Les 4

12 februari 2021

Krachten
M.b.t. zeilen en onze zeilboten
Les 5

19 februari 2021

Meteo & Veiligheid
M.b.t. ons vaargebied & vloot
Les 6

5 maart 2021

Schiemannen & -vrouwen
Eigenschappen van touw, knopen, splitsen, takelen
Les 7

12 maart 2021

Optioneel: Oefenavond
Ter voorbereiding op het examen
Les 8

19 maart 2021

Optioneel: Theorie-examen voor CWO-II of CWO-III
Alleen voor examenkandidaten

 

Opleiding zeilinstructeur 2021

Portfolio instructeursopleiding I-2 BWV De Eem