Coronabeleid

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Kom leren zeilen bij “BWV de Eem Jeugdzeilen”!

Wil je de beste en leukste zeilopleiding van Baarn en omgeving krijgen? Kom dan op zaterdag naar de vereniging BWV de Eem. Ervaren en enthousiaste instructeurs leren je op een leukespeelse en veilige manier de beginselen van het zeilen!

Je gaat ook wedstrijden zeilen!

Les in kleine groepen en wedstrijd varen op de Eem of op het Eemmeer!

Ieder jaar organiseren wij een lessenreeks zeillessen voor de jeugd van gemiddeld zo´n 10 tot 12 dagdelen. Het CWO is daarbij de leidraad voor de praktische en theoretische lesstof. Dit kan plaatsvinden dankzij actieve bijdragen van instructeurs en ouders en begeleiders.

Daarnaast doen we, en dus jullie ook, mee aan een aantal wedstrijden op de Eem of het Eemmeer. Dat is leuk en je leert daarmee nog beter met de boot omgaan. De zeillessen zijn op zaterdag gedurende een aantal dagdelen. Je wordt ingedeeld op je eigen niveau.

Haal je zeildiploma of vorderingenstaat!

Wat je leert op zeilgebied registreren we digitaal voor je.

Je zult merken dat je hartstikke snel nieuwe vrienden maakt tijdens het zeilen. Aan het einde van de lessenserie krijg je van ons een CWO-diploma (via Watersportpaspoort) uitgereikt en/of een vorderingstaat voor een volgend diploma. Een CWO-diploma en vorderingenstaat gebruiken we om te zien hoe ver je bent met het leren zeilen en voor welk diploma je verder kunt opgaan. Je vorderingen registreren we digitaal voor je via het CWO-systeem van Watersportpaspoort. Als je genoeg diploma’s hebt, mag je samen met een ander lid die dat ook heeft, alleen gaan zeilen. Je hebt dan geen instructeur nodig om een boot buiten de lessenreeks te mogen gebruiken. Oudere jeugdleden kunnen doorgroeien tot CWO-erkend zeilinstructeur met vergevorderde zeilvaardigheden.

Kom op de open dag op 10 april om kennis te maken, of je aan te melden.

Lijkt het je leuk, meld je dan aan. Dat kan met een email naar: jeugdzeilen@bwvdeeem.nl

We hopen dat we je enthousiast hebben gemaakt voor het Jeugdzeilen. Heb je er vragen over, wil je meer informatie of wil je je al aanmelden? Mail naar jeugdzeilen@bwvdeeem.nl.  Eén van onze instructeurs neemt dan snel contact met je op en vertelt je graag alles over het jeugdzeilen.

Je hoeft geen lid van de BWV de Eem te zijn, maar het mag natuurlijk wel. De kosten voor de lessen zijn voor leden 0 euro. Ben je geen lid, dan betaal je voor alle lessen euro.

Let op: Je moet wel de A en B zwemdiploma’s bezitten. Verder heb je tijdens de lessen een zwemvest en zwemkleding nodig.

Hoe ziet alles er concreet uit?

Hieronder vind je alle praktische zaken van de zeillessen, zoals de lessen en de boten.

Lestijden
De lessen zijn op de zaterdagen van 10:00 tot 12:30 uur. Om ervoor te zorgen dat we op tijd het water op kunnen, vragen we je om uiterlijk 9:45 vaarklaar aanwezig te zijn en op het vlot te staan.
Zorg er dus voor dat je ruim van te voren, denk aan minimaal 15 minuten,  aanwezig bent om je om te kleden en de voorbereidingen bij de boot te doen. Na het optuigen kun je dan op tijd vertrekken.

Instructeurs
De instructeurs geven de lessen en begeleiden jullie tijdens de lessen.

Ouders of verzorgers
Aan jullie ouders of verzorgers vragen we ook actief bij te dragen aan diverse activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld ondersteuning zijn bij een afsluitende BBQ of andere hand en spandiensten.

Kleding voor tijdens de les
Wat heb je nodig tijdens de zeillessen:

  • Een reddings- of een zwemvest
  • Een wetsuit met lange mouwen en lange pijpen
  • Waterschoenen
  • Een zwemshort
  • Een petje of mutsje
  • Zonnebrandcrème

Laser Pico’s, RS Venture, Learning en Randmeren zijn de zeilboten
Jongeren vanaf 12 jaar krijgen les in de kielboot Learning en in 2-persoons zwaardboten. Dit zijn Laser Pico’s, waarvan we er twee op de club hebben. De oudere jeugd krijgt de lessen in een RS Venture, Randmeer of een Valk. Daarin is het ook mogelijk om diploma’s te halen.