Leuk dat je op onze site bent!
We vertellen je graag alles over de vereniging

Maak kennis en kom ook roeien of zeilen, of allebei natuurlijk. Wil je leren roeien of zeilen of heb je al enige
of misschien veel ervaring? We heten je als jeugd- of volwassen lid van harte welkom!

Informatie

Welkom bij Baarnse Watersport Vereniging de Eem. Vlakbij de A1 op de steeds verrassend mooie rivier de Eem kun je bijna het hele jaar door roeien en zeilen in één van de ongeveer 100 boten uit de verenigingsvloot. Daarnaast kun je zeilen op het Eemmeer aan de monding van de Eem.

De Eem is een actieve, groeiende watersportvereniging, waar leden van 10 tot ver boven de 80 jaar oud in een veilige omgeving kunnen watersporten op hun eigen niveau. Behalve roei- en zeiltrainingen zijn er veel andere activiteiten op de vereniging, waaronder jeugdactiviteiten, wedstrijden, toertochten, indoorjeugdtraining, theorielessen en feestelijke bijeenkomsten. In een niet zo lang geleden verbouwd clubhuis bevindt zich het toneel waarop en waaromheen alle actie zich afspeelt.

Om dit alles mogelijk te maken, werken we zoveel mogelijk met en voor elkaar. Zonder vrijwilligers zou de vereniging niet lang ‘zeewaardig’ blijven en het lidmaatschap onbetaalbaar worden. Barkeepers, schoonmakers, techneuten, regelaars, bestuurders, instructeurs of coaches, ze zijn er allemaal. Gelukkig maar! We brengen ieders wensen en voorkeuren in kaart, zodat je als vrijwilliger doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Tijdens het eerste jaar van je lidmaatschap draai je in ieder geval twee keer een bardienst.

Op deze site is veel informatie te vinden over alle aspecten van roeien en zeilen en de organisatie van de vereniging.

Heb je al ervaring met roeien of zeilen, dan kun je meteen instappen op jouw niveau en volop gebruik maken van de boten en al wat de vereniging verder voor moois biedt.

De Baarnse Watersport Vereniging de Eem is een energieke vereniging waar je kunt roeien op de rivier de Eem en zeilen op de Eem en het Eemmeer. We zijn een vereniging waarin sportieve ambities en gezelligheid hand in hand gaan.

Je leert bij ons roeien, alleen en in teamverband, van recreatief tot ambitieus. Met roeien train je al je spieren tot je lachspieren aan toe.
Zeilen leer je bij ons volgens de CWO-methode. Haal je CWO-diploma en leer alle kneepjes onder de knie krijgen.

Het beleid van het bestuur van De Eem heeft als doel leden te werven voor een zo breed mogelijk beoefening van de roei- en zeilsport. Daarbij heeft het bestuur veel aandacht voor gezondheid, een veilig sportklimaat en veiligheid op de vereniging en natuurlijk op het water. Alle leden dragen hier hun steentje aan bij, zodat we met recht kunnen zeggen: we zijn een sportieve, gezellige en veilige vereniging voor alle leden, roeiers en zeilers, van alle leeftijden. Wees welkom!

» Ontmoet het bestuur.

» Bekijk de missie, visie en het beleid van de vereniging.

Bij BWV de Eem kun je roeien, zeilen of allebei. Als je lid bent kun je alles kiezen wat je wenst. We verzorgen zelf de opleiding van beginnend zeiler of roeier naar recreatief en/of wedstrijdsporter, helemaal passend bij je ambitie. Onze boten lenen zich voor recreatief varen tot fanatiek sporten in wedstrijdboten. En dat voor jong en oud(er)!

De Eem is een schitterende rivier. Ze meandert door het polderlandschap en biedt voorbij elke bocht unieke vergezichten en prachtige oevers.

Het is heerlijk om hier buiten actief te sporten, goed voor je gezondheid, je welzijn en je conditie.

Roeien en zeilen kan perfect op deze rivier. Zeilen doen we daarnaast ook op het Eemmeer.

BWV de Eem is een algemene roei- en zeilvereniging voor alle leeftijden, op alle niveaus. De Eem is een gezellige vereniging voor en door leden. De dynamiek van verschillende leeftijdsgroepen en verschillende ambitieniveaus zorgen voor levendigheid en variatie.

Het plezier in roeien en zeilen staat bij ons voorop, waarbij een goede techniek en veiligheid voor mens en materiaal belangrijke waarden zijn. Samen buiten sporten op het water draagt bij aan een fit en gezond leven en bevordert sociale cohesie.

BWV de Eem faciliteert haar leden met effectieve instructie voor roeien en zeilen, goed materiaal en een multifunctioneel clubgebouw met uniek terras aan het water. Als tegenprestatie vragen we je een actieve bijdrage, bij onderhoud, instructie of het verenigingsleven.

Iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring, is van harte welkom. Kom eens langs en laat je verrassen door onze prachtige locatie aan de Eem en de bedrijvigheid op het water. Het WelkomTeam leidt je graag eens rond, zodat je zelf kunt ervaren waarom onze vereniging al bijna 100 jaar bestaat en ruim 450 leden telt!

We kennen een actieve en gezellige jeugdafdeling voor leden tot en met 17 jaar.
» Lees daar alles over op Jeugd.

Ouder dan 17 jaar? Dan ben je van harte welkom als volwassen lid.

Interesse om lid te worden van De Eem? Of liever eerst verder kennismaken?

» Kijk op Aanmelden voor alle informatie over het lidmaatschap.

Actie

Heb je een vraag of opmerking?

» Op Contact vind je hoe je snel contact met ons kunt krijgen.

Leuk dat je kennis wil maken met de vereniging BWV de Eem! Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen. We willen je graag leren kennen. Misschien wil je direct het roeien of zeilen beleven? Dat kan! Ervaar dat bijvoorbeeld met een proefles zeilen. Wil je eerst kennismaken en een rondleiding op de vereniging of je aanmelden als lid. Is ook mogelijk. Op deze pagina vind je alle informatie over het lidmaatschap bij de Eem en hoe je je kunt aanmelden als lid.

Als je ons laat weten wat we voor je kunnen betekenen, neemt ons WelkomTeam snel contact met je op om een afspraak te maken.

» Ik vraag direct een Proefles Zeilen aan.

» Ik wil graag Kennismaken.

» Ik wil me Aanmelden als lid.

Heb je een vraag of opmerking? Wil je weten hoe je ons kunt bereiken, fysiek of digitaal?

» Vind je weg op Contact.

Wil je kennis maken met zeilen op de schitterende rivier Eem? Dan is een proefles Zeilen een uitgelezen kans daarvoor.

» Ik vraag graag een Proefles Zeilen aan.

Fijn dat je erover denkt lid te worden bij BWV de Eem. Je bent van harte welkom! Graag vertellen we je alles over het lidmaatschap. Je vindt alle informatie op de pagina Lidmaatschap.

» Aanmelden als lid doe je op Aanmelden.

Bij de vereniging De Eem en op de rivier de Eem is veel te beleven.

» Voor een snelle indruk bekijk je de Introductiefilm van Joeri.

Op deze website vind je veel informatie over wat er allemaal te beleven is op en bij de Eem.

De roei-rapsodie is geschreven door lid Cees Roodnat in 1983. Het is bewerkt voor het 100-jarig bestaan.

» Luister en zing mee!

Hoe mooi is het eigenlijk bij De Eem of op de Eem? Moeilijk te zeggen, maar wel beter uit te leggen met beelden.

» Kijk op Eem-Moves voor leuk en interessant bewegend beeldmateriaal.

Vereniging

Met ruim 450 leden zijn we een stevige vereniging die bijna 100 jaar bestaat, in 2023 zal het eeuwfeest groots worden gevierd.
Alle leden dragen hun steentje bij aan het verenigingsleven, van onderhoud tot instructie en organisatie.
De leeftijd van de leden varieert van twaalf tot in de negentig.

We hebben een mooi en ruim verenigingsgebouw met kantine en volop trainingsfaciliteiten en we beschikken over zo’n honderd goed onderhouden roei- en zeilboten.  Tal van activiteiten organiseren we, zoals wedstrijden, toertochten, clubkampioenschappen en festiviteiten.

Welkom voor een ieder die houdt van water en van buiten sportief bezig zijn!

Baarnse Watersportvereniging “de Eem” is opgericht op twintig maart negentienhonderd drieëntwintig. Dat betekent dat we op 20 maart 2023 exact 100 jaar bestaan.

De vereniging draagt officieel de naam Baarnse Watersportvereniging “de Eem”. We korten dat af naar BWV de Eem en op de site spreken we ook over De Eem.

» Meer over de geschiedenis van De Eem vind je op Historie.

» Meer over ons jubileum lees je op pagina 100 jaar.

Om het varen en verenigingsleven mogelijk te maken, werken we zoveel mogelijk met en voor elkaar. Zonder vrijwilligers zou de vereniging niet lang ‘zeewaardig’ blijven en het lidmaatschap onbetaalbaar worden. Barkeepers, schoonmakers, techneuten, regelaars, bestuurders, instructeurs of coaches, ze zijn er allemaal. Gelukkig maar! We brengen ieders wensen en voorkeuren in kaart, zodat je als vrijwilliger doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

» Meer lees je op Voor en door leden.

Op deze website is veel informatie te vinden over alle aspecten van roeien en zeilen en de organisatie van de vereniging. Via de pagina ‘Vereniging’ kun je mailadressen vinden van een groot aantal aanspreekpunten en de pagina’s ‘Roeien’ en ‘Zeilen’ wijzen je, als het goed is, snel de juiste weg naar je eerste halen/slagen in watersportland in Baarn. Voor de jeugd is veel informatie te vinden op de pagina ‘Jeugd’.

» Voor leden bestaat er een besloten website. Zij kunnen daarop inloggen via MIJN BWV. (alleen voor leden, opent in nieuw tabblad)

Het WelkomTeam bestaat uit enkele enthousiaste leden van de vereniging. Zij zijn je contactpersoon als je je als nieuw lid aanmeldt en zorgen er onder andere voor dat de instructie maar ook de sociale introductie in onze vereniging goed verloopt. Zij zijn je vraagbaak en gids om je snel thuis te laten zijn en voelen bij de vereniging. Ook kun je hen benaderen voor een eerste kennismaking met de vereniging.

Heb je een vraag aan het WelkomTeam? Stel hem via de email aan WelkomTeam.

De vereniging De Eem maakt al 100 jaar dankbaar gebruik van een schitterende stroom in Nederland. Aan de rivier de Eem danken wij onze naam en bestaan. De rivier de Eem is de enige Nederlandse rivier die van oorsprong tot monding op Nederlands grondgebied ligt. Ze is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd toen aardlagen door gletsjers werden opgestuwd tot stuwwallen, die we nu kennen als het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug.

» Bezoek de altijd verrassende rivier de Eem.

De juweempjes staan voor al het moois en alle bijzonderheden die op of vanuit de vereniging gebeuren. Het zijn onze juwelen, waar we volop van genieten.

» Laat mij alle Juweempjes zien!

Welkom bij BWV de Eem

“Je voelt je snel thuis bij deze geweldige vereniging.”

“Van harte welkom bij BWV de Eem, wat leuk dat je een kijkje komt nemen! Veel inwoners van Baarn en Soest weten niet dat zij pal aan een prachtige rivier wonen, de Eem, die meandert door het afwisselende landschap, vol bijzondere vogels en bloeiende oeverplanten. Wij wel, want wij roeien en zeilen er naar hartenlust, omdat we houden van sporten op het water in de buitenlucht en omdat we fit en gezond willen blijven. Wij vormen samen een gezellige sportvereniging, waarin de dynamiek van verschillende leeftijdsgroepen en verschillende ambitieniveaus zorgen voor levendigheid en variatie. Het plezier in roeien en zeilen staat bij ons altijd voorop, waarbij een goede techniek en veiligheid voor mens en materiaal belangrijke waarden zijn.

Het is leuk om voorzitter te mogen zijn van deze vereniging, want ik ben trots op onze enthousiaste instructeurs, onze uitgebreide vloot en ons fantastische clubgebouw met uniek terras aan het water. En natuurlijk op al onze vrijwilligers, want wij zijn een vereniging van, voor en door leden. Iedereen draagt zijn steentje bij, de sociale cohesie wordt door velen in de vereniging zeer gewaardeerd.

Iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring, is daarom van harte welkom. Kom eens langs en laat je verrassen door onze prachtige locatie aan de Eem en de bedrijvigheid op het water. Het WelkomTeam leidt je graag rond, zodat je zelf kunt ervaren waarom onze vereniging al 100 jaar bestaat en ruim 450 leden telt!

Graag tot ziens!”

Bert Kranendonk
VOORZITTER

Roeien en zeilen is geweldig!

Bekijk deze film van Joeri Teijma om een indruk te krijgen van de vereniging. De film duurt 50 seconden.

Beleef De Eem!

Wat heeft BWV de Eem allemaal te bieden?