Voor en door leden

In onze vereniging zijn relatief veel leden actief om de vereniging soepel te laten draaien. Daar zijn we heel blij mee, want het zorgt voor een levendige vereniging, waarin sportiviteit en sociale contacten hand in hand gaan. In de Coronaperiode zijn die actieve leden niet altijd zichtbaar geweest en bovendien hebben we de jaarlijkse Dank-je-wel-borrel moeten annuleren, waardoor we onze waardering voor hun inzet niet of nauwelijks hebben kunnen laten blijken.

Daarom hier: alle actieve leden super bedankt voor jullie bijdragen aan roei- en zeil-instructie, coaching, training, vlootonderhoud, klussen aan gebouw en haven, takelen, bestuurlijke activiteiten, jeugdbestuur, ledenadministratie, communicatie, Actueem, ICT, jubileumvoorbereiding, clubkampioenschappen, Baarnse Ergometer Kampioenschappen, Eemlint Race, toertochten, schoonmaak, barorganisatie, expositie organisatie, hand- en spandiensten, fondsenwerving, meedenken over beleid, provinciaal lobbywerk, organiseren van informatie-avonden, bijdragen aan thema’s als veiligheid en privacy, alarmopvolging en nog heel veel meer!

Nog meer actieve leden!

En toch blijven er nog klussen liggen…
da’s jammer, want ook de minder actieve leden willen natuurlijk graag hun steentje bijdragen! Daarom gaan we het voor-en-door-leden-beleid uitbreiden met kleine klussen die per ploeg kunnen worden uitgevoerd in pak ’m beet twee uur per jaar. Zodat iedereen kan bijdragen aan het principe: vele handen maken licht werk. Bovendien is het gezellig en leer je steeds meer leden kennen. En wees ervan overtuigd dat alle activiteit zeer gewaardeerd wordt door alle leden!

Belavond

In de tweede helft van maart 2022 hielden we enkele belavonden om van alle leden te vernemen hoe het gaat, wat je wensen zijn en wat je kan bijdragen. Leden bellen leden in het kader van het voor-en-door-leden-beleid.

Activiteiten ten behoeve de zeilers

In de winter van 2021 is de steiger door onze eigen leden die het terrein onderhouden weer gerepareerd en hebben we door het laten snoeien van de wilg weer een ligplaats aan de steiger terug. Dat is heel fijn want dit maakt het in- een uitstappen zoveel eenvoudiger.

De rest van onze zeilvloot ligt keurig te wachten op een schoonmaakbeurt, waarna de boten op de takeldag weer met behulp van onze kraan te water worden gelaten. In de weken voorafgaand aan deze dag kunnen er al diverse schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden. Het bijwerken van antifouling, schoonmaken en boven de waterlijn mag de romp in de wax. Ook hebben we nog een stapel stoeptegels liggen die netjes onder de kraan gelegd moeten worden. Allemaal leuke klusjes op de wal als we alweer uitkijken naar het voorjaar.

In 2021 hebben we twee zeilboten helemaal opgeknapt en voorzien van de verenigingskleuren en nieuwe belettering. In 2022 doen we dit ook met onze valk. Volgens de planning gaat deze boot in februari naar binnen en wordt dan voorzien van een ‘nieuwe jas’.

De materiaalcommissie is uitgebreid met twee leden die zich richten op het klein en groot onderhoud van de zeilvloot. Zij zijn op zoek naar uitbreiding om de valk de komende maanden als nieuw op te leveren. Als je handig bent en interesse hebt stuur dan meteen een mailtje en informeer naar de mogelijkheden via infozeilen@bwvdeeem.nl .
Je inzet wordt zeer gewaardeerd!

De dank van de zeilers is groot

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat! De zeilsteiger is weer functioneel en de kraanbaan, zo mochten we eind oktober ervaren, functioneert ook weer als vanouds.

Dankzij 7 leden en smid Arnout Hilhorst uit Soest, die het nodige ijzerwerk voor de steiger heeft aangebracht en de kraanbaan heeft gesteld, is dit allemaal gelukt.
We kunnen als zeilafdeling weer onze gewone dingen doen!

Voor en door leden onder zeilers

Zoals nu regelmatig wordt aangegeven kunnen wij als vereniging niet zonder inzet van leden bij diverse vrijwilligersactiviteiten. Veelal zijn er tal van begrijpelijke redenen waarom je niet direct een keuze maakt voor een vaste taak binnen de vereniging, Maar er zijn ook activiteiten zonder dat je je er voor een lange periode aan hoeft te verplichten!
We hebben bijvoorbeeld deze winter diverse werkzaamheden aan ons materiaal gepland staan. Het gaat om werk als; opruimen en schoonmaken van ons materiaal, schuren en verven en polijsten van onze valk en diverse werkzaamheden op het jollenveld. De werkzaamheden vinden altijd plaats in kleine samenstelling en met in achtneming van de corona-voorschriften.
Mocht je ons een keer willen helpen geef dan even je naam door zodat we je in goed overleg voor een activiteit kunnen oproepen.
Je deelname wordt zeer gewaardeerd!