Jeugd van De Eem

Maak kennis met onze sportieve en gezellige jeugdafdeling.

Jeugd bij De Eem

BWV de Eem is een gezellige roei- en zeilvereniging. Onze jeugdgroep staat bekend als een gezellig, actief en sociaal.

Je kunt bij ons roeien en zeilen. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe sport? Kom dan gerust een proefles volgen! We hopen je snel te zien op het vlot of op de steiger!

Zeilen kan op de rivier de Eem en ook op het Eemmeer. We organiseren ook veel zeilactiviteiten zoals zeiltochten ergens anders, vaak in Friesland. Het zeilprogramma Jeugdzeilen is heel geschikt om zeilen te leren of je vaardigheden uit te breiden.

Mogen we buiten niet meer sporten, dan blijven we sportief bezig en gaan we bijvoorbeeld binnen ergometeren! Dit roeiapparaat heb je vast wel eens gezien in de sportschool.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Leer dan zeilen bij BWV de Eem Jeugdzeilen! Iedereen die de beste en leukste zeilopleiding van Baarn en omgeving wil krijgen komt op zaterdag naar de vereniging. Ervaren en enthousiaste instructeurs leren je op een leuke, speelse en veilige manier de beginselen van het zeilen!

» Lees alles over Jeugdzeilen.

» Heb je een vraag over het zeilen? Mail naar jeugdzeilen@bwvdeeem.nl .

Roeien is een sport om heerlijk op het water uit te oefenen. De sport is goed voor je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Je kunt zowel individueel als in teamverband roeien en meedoen aan echte roeiwedstrijden.

Roeien kan het hele jaar door. Ook met regen en in de winter gaat het roeien door totdat het echt niet meer kan. Dat wil zeggen, tot er een roeiverbod is. Dat kan zijn als het vriest of als er onweer of dreiging van onweer is. Maar als het even kan zijn we lekker op het water bezig. Mocht het buiten te koud en/of nat zijn, dan blijven we sportief bezig en gaan we ergometeren! Dit roeiapparaat heb je vast wel eens gezien in de sportschool.

Kom je een keer een proefles volgen? We zien je graag op het vlot!

Heb je vragen over het roeien of wil je graag een proefles?
» Mail de jeugdafdeling op jeugdzaken@bwvdeeem.nl. We nemen snel contact met je op.

Als jeugdlid kun je er ook voor kiezen om wedstrijden te gaan roeien. Je gaat daar dan extra voor trainen onder leiding van een instructeur.

» Zie voor alle mogelijkheden bij Wedstrijdroeien.

» Heb je een vraag over het wedstrijdroeien? Mail de jeugdafdeling op jeugdzaken@bwvdeeem.nl. We nemen snel contact met je op.

Wanner zijn de trainingen, wanneer activiteiten? Je vindt ze in het jeugdrooster. Vooral de afdeling zeilen werkt voor de jeugd met een rooster voor bijvoorbeeld de instructie. Zodra de jeugdroeiafdeling ook gebruik maak van het rooster vind je daar ook informatie op die pagina.

» Bekijk het Jeugdrooster.

Sportzaken

BWV de Eem is een roei- en zeilvereniging in Baarn. We roeien op de Eem. Zeilen ook op de Eem maar ook op het Eemmeer. Je kunt bij ons leren roeien en zeilen, de opleiding verzorgen we zelf. Kun je al roeien of zeilen, dan kun je verder leren en bijvoorbeeld ook wedstrijden gaan roeien. Naast roeien en zeilen organiseert het Jeugdbestuur allerlei andere leuke activiteiten.

Je krijgt bij ons zeilles volgens de erkende CWO-methode. Als je met Jeugdzeilen meedoet en de lessenserie hebt gevolgd, ontvang je van ons een CWO-diploma. Dit gaat via het Watersportpaspoort. Je kunt doorgroeien tot CWO-erkend zeilinstructeur.

» Lees meer over het CWO en Watersportpaspoort bij Partners.

Als beginnende roeier krijg je les in een skiff. Dit is een éénpersoonsboot waarin je de techniek van het roeien het beste kan leren. De instructie krijg je van ervaren instructeurs of andere jeugdleden. De doelstelling is dat je in de zomer leert roeien in een skiff en in de winter leert roeien in ploegen.

Je hebt bij het roeien heel veel mogelijkheden. Je kunt in een éénpersoonsboot roeien of in een ploegboot, zoals een gestuurde 8. Je kunt ook leren een roeiboot met bemanning te sturen. Daarnaast kun je ook nog instructie geven in het roeien of sturen. Om je te begeleiden in je diverse opleidingen werken we met het diplomasysteem van de KNRB, de Nederlandse roeibond. Op dat diploma staan allerlei vaardigheden en bevoegdheden die je kunt behalen.

» Bekijk het KNRB jeugddiploma.

» Bekijk de Roeivaardigheden voor de jeugd.

Als je hard hebt getraind of veel geoefend op een roei- of stuurvaardigheid wil je natuurlijk ook laten zien dat je dat nu goed kan. Dat gebeurt tijdens roei- en stuurexamens. Je toont dan je kunsten en kunt zo je vaardigheid halen. Dat biedt dan vaak weer de mogelijkheid iets nieuws, en moeilijkers te leren.

Deze examens organiseert de roei-examencommissie. Vaak gebeurt dat bij de jeugd tijdens een leuke activiteit of feest zoals de ‘Indian Summer’. Het aanvragen van een examen doet de instructeur voor je. Hij of zij weet ook wanneer de examens zijn. Die zie je ook op het aanvraagformulier examens of in de agenda van deze site.

» De instructeur kan een examen aanvragen via het webformulier op Aanvraag examen.

Andere info

Het jeugdbestuur van BWV de Eem bestaat geheel uit jeugdleden (ca 6). Doel van het jeugdbestuur is leden gezelligheid te bieden buiten het roeien en zeilen om. Verschillende activiteiten zorgen ervoor dat we een leuke groep zijn met elkaar. Zo organiseren we bijvoorbeeld de Indian Summer, een kerstgala en nog meer.

Of je nu zeilt of roeit of beide sporten beoefent, door de verschillende activiteiten ga je je snel thuis voelen in een gevarieerde gezellige groep jongeren vanaf 10 jaar.

» Je bereikt ons via email: jeugdvdeem@gmail.com .

Heb je een vraag over het jeugdroeien?

» Neem even contact op via email met jeugdzaken@bwvdeeem.nl .

Heb je een vraag aan een lid van de zeilcommissie over het jeugdzeilen?

» Neem even contact op via email: jeugdzeilen@bwvdeeem.nl .

Om lid te worden hanteren we vaak de minimum leeftijd van 12 jaar. Je hebt dan meestal de lengte en voldoende kracht om te kunnen roeien en zeilen. Ben je jonger en wil je ook al roeien en/of zeilen, neem dan contact met ons op. Dan kijken we wat er mogelijk is.

» Stuur een bericht naar jeugdzaken@bwvdeeem.nl voor meer informatie en een uitnodiging kennis te maken.

» Meer informatie over het lidmaatschap bij De Eem vind je bij Lidmaatschap.

Laga jeugdroeikamp

We gaan in vier op leeftijd ingedeelde weken genieten van de zomer, door lekker veel te roeien, spelletjes te doen, bij het kampvuur te zitten en nog veel meer! Vriendjes en vriendinnetjes die nog nooit hebben geroeid zijn ook zeker welkom, perfecte kans om het een keer te proberen!

Lijkt het jou leuk om met ons een weekje naar Naarden te gaan en ben je tussen de 9 en 18 jaar oud?
» Kijk dan even op de site voor meer informatie en wanneer je mee kunt: Laga Jeugdroeikamp.

Triton jeugdroeikamp

In 2023 zal van 18-23 juli de zesde editie van het Triton Jeugdroeikamp plaatsvinden. Een week vol plezier voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar.

» Kijk dan even op de site voor meer informatie en wanneer je mee kunt: Triton Jeugdroeikamp.

Roeien en zeilen is geweldig!

Bekijk de foto’s en het filmpje van onze jeugdafdeling, gemaakt in het kader van ons 100-jarig bestaan. De film duurt 1:44 minuut.

Gezellig dat jij er ook bij bent!

Jeugdbestuur en organisatie

Hoe is de jeugdafdeling georganiseerd?

Het jeugdbestuur

De jeugdafdeling kent een eigen bestuur

Leden van de jeugdafdeling van BWV de Eem vormen hun eigen jeugdbestuur. Maak kennis met het jeugdbestuur!

Coördinatie jeugdroeien

De coördinatie roeien verzorgt het jeugdroeien

Heb je een vraag over het roeien bij de jeugdafdeling? Neem contact op met de coördinatie van het roeien.

Coördinatie jeugdzeilen

De coördinatie zeilen verzorgt het jeugdzeilen

Heb je een vraag over het zeilen bij de jeugdafdeling? Neem contact op met de coördinatie van het zeilen.

Wedstrijdroeien en meer

Veel activiteiten op roei-gebied

Leuke weetjes over de jeugd

Fun en feiten

0
KM roeien per jaar
0
Jeugdactiviteiten per jaar
0
Roeitrainingen per jaar
0
Medailles bij Molenwedstrijd 2022

Jeugdactiviteiten

Het hele jaar door zijn er diverse activiteiten en evenementen bij de jeugd.
Het Jeugdbestuur organiseert veel maar ook bij andere organisaties gebeurt veel.
Houd het nieuws en de agenda op deze site in de gaten.

 • Molenwedstrijd in Weesp op 8 oktober 2022 – 5 jeugdleden roeien verschillende wedstrijden en trekken flink wat blik

 • BEK – Tijdens de Baarnse Ergometer Kampioenschappen strijden tegen andere roeiverenigingen voor de snelste tijd op de ergometer!

 • OPENINGSTOCHT – Samen met zoveel mogelijk jeugd openen we het zomerseizoen. 

 • ZEILZWERFTOCHT – Met een gezellige groep jeugdleden zwerven we al zeilend in valken een midweek door Friesland.

 • INDIAN SUMMER – Een gezellig en leuke feestdag voor roei-examens en andere leuke activiteiten.

 • JEUGDWEEKEND – Om de vakantie af te sluiten en de rest van het seizoen te openen gaan we een weekendje gezellig zeilen op en om de Eem.

 • SLUITINGSTOCHT – Met zoveel mogelijk jeugd sluiten we het zomerseizoen af.

 • CLUBKAMPIOENSCHAPPEN – Met zowel de jeugd als de rest van de vereniging strijden we midden september om de clubkampioenschappen. 

 • EEMHEAD – Samen met Hemus organiseert De Eem de Eemhead eind september.

 • INTOCHT VAN SINTERKLAAS – Sinterklaas binnenhalen met pieten, pepernoten, gezelligheid en zeil- en roeiboten.

 • KERSTFEEST – Een feest rond de kerstvakantie met een bepaald thema wat geschikt is voor alle jeugdleden.