Zeilen

Zeilen op rivier de Eem is op onze vereniging prima mogelijk. De vereniging is in het bezit van een mooie vloot open boten. Zeilen op de rivier geeft je een goede opleiding in het snel en kundig overweg gaan met je boot. Niet alleen de beperkte ruimte geven je extra inzicht maar  ook het ontwijken van de schepen die je op een zomerse dag tegemoet varen. Voorrangsregels, stroming, winddraaiingen; het maakt het zeilen op een rivier spannender en lastiger dan op een groter water. En natuurlijk wordt je ook nog afgeleid door de natuur om je heen. Ganzen, zwanen en andere watervogels halen je regelmatig in. En niet te vergeten, de ijsvogels de dodaars en de aalscholvers. Het is een prachtig natuurgebied.

Zeilcommissie

De zeilcommissie stimuleert de zeilsport binnen de vereniging. Ze regelt de instructie voor zowel volwassenen als de jeugd. Interne praktische en theoretische opleidingen en trainingen, draagt zorg voor de zeilvloot en organiseert ieder jaar verschillende zeil evenementen.

Voorzitter

Jaap Akkermans

Andere commissie leden

Bert Stals
Martine Kamstra
Paul Fortuijn
Jack Nieuwerf
Theo Weijers
Max Cals
Amy Rieske

Contact

Informatie over zeilinstructie of andere informatie over het zeilen infozeilen@bwvdeeem.nl. Voor informatie over jeugdzeilen klik hier.