Feest je met ons mee?

Wat gaan we allemaal beleven?

Programma jan-mrt ’23

De Baarnse Watersportvereniging de Eem is opgericht op twintig maart negentienhonderd drieëntwintig. Dat betekent dat we op 20 maart 2023 exact 100 jaar bestaan.

» Bekijk het Totale programma in pdf. (versie november 2022) (opent in nieuw tabblad)

» Lees meer over de geschiedenis van De Eem op Historie.

Op het prikbord in de gang van ons verenigingsgebouw hangt het jaarprogramma ook.

Eeuwboek

We hebben op de nieuwjaarsreceptie alvast een preview van het eeuwboek gezien. Vanwege het 100-jarig bestaan van BWV de Eem verschijnt in maart dit schitterende eeuwboek. Een drietal pagina’s werd nader toegelicht op het projectiescherm.
De samenstellers van het boek konden met moeite een keuze maken uit het vele materiaal wat voorhanden is. Het wordt een prachtig boek. Echt een ‘hebbeding’!

De verkoop van het eeuwboek start op de ledenreceptie in De Speeldoos op 19 maart 2023, te betalen via PIN. Hierna is het boek elke eerste zaterdagochtend van de maand in de Recover te koop, te betalen via je tag aan de bar. De prijs: € 27,50
Streven is dat ook een beperkt aantal exemplaren verkrijgbaar is bij Boekhandel Den Boer. Specifieke informatie volgt nog.

Hiernaast zie je al een voorproefje.

Jubileum kleding

Natuurlijk is er ook gedacht aan jubileumkleding. Je kunt een oranje bandana met jubileumlogo erop geprint, een witte cap met gouden opdruk of een wit t-shirt met het jubileum-logo over de volle breedte op de rugzijde aanschaffen, en dragen tijdens alle activiteiten in 2023!

De jubileumkleding is te bestellen via een externe webshop. Dit bedrijf regelt de verzending van de bestelling, na jouw digitale betaling. Per 1 februari a.s. is de webshop open tot en met 26 februari. Mogelijk is later in het jaar de webshop nog een periode open.
De link naar de webshop volgt nog via website en Actueem.

» Bekijk de speciale jubileumkleding.
(Op dit moment kan de kleding nog niet getoond worden. Zodra bekend vind je hier meer informatie)

8 januari – Nieuwjaarsreceptie

We trappen het jubileumjaar af met de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie, gecombineerd met de dankjewelborrel. We hijsen de jubileumvlag, presenteren het ontwerp jubileumboek en de jubileumkleding, we onthullen de nieuwe website en vertellen meer over het programma.

Locatie: de recover van BWV de Eem

8 januari – Dank je wel borrel

We trappen het jubileumjaar af met de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie. Aansluitend is de dankjewelborrel.

Locatie: de recover van BWV de Eem

19 maart – Jubileumreceptie voor leden De Eem

Ledenreceptie op zondagmiddag 19 maart
Tijdens de feestelijke jubileumreceptie op 19 maart, in ‘De Speeldoos’ in Baarn, blikken we terug op de afgelopen eeuw, met speeches, zang, film, previews, prijsuitreikingen, mensen in ’t zonnetje en meer. Staan we stil bij het heden en doen ook een poging om in de toekomst van onze vereniging te kijken naar diverse ontwikkelingen, plannen en uitdagingen. Een gezellige middag voor leden en hun partners, (oud-)bestuursleden en belangstellende oud-leden. Een speciale / persoonlijke uitnodiging en een aanmeldlink volgen nog via de website, de Actueem en de prikborden in de gang.

Locatie: de Speeldoos in Baarn

25 maart – Jubileumreceptie voor relaties

In de Recover ontvangt het bestuur op zaterdagmiddag 25 maart a.s. een select gezelschap van genodigden. Dit zijn bestuurders van de eigen en omliggende gemeenten, roei- en andere sportbonden, collega verenigingen in de regio, sponsoren, donateurs, leveranciers, enz.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de expositie ‘Roeien in de Kunst’ geopend, welke het hele jubileumjaar in ons clubgebouw te zien zal zijn

Locatie: de Recover van BWV de Eem

28 mei – Jubileum zeiltocht

De jaarlijkse zeiltocht staat in het teken van het jubileum en zal een bijzonder karakter krijgen, een tweedaags evenement in het Pinksterweekend. Een fantastisch weekend voor zowel zeilers als roeiers.

Locatie: volgt nog

4 juni – Jubileum roeitocht

De laatste toertocht dateert alweer van voor Corona, maar mag in het jubileumjaar niet ontbreken. Het wordt een verrassende en inspirerende tocht met de gebruikelijke gezellige nazit.

Locatie: volgt nog

21 juni – Natroviweemus

Inmiddels aangevuld met Viking uit Utrecht gaan de collegaverenigingen uit Amersfoort, Hilversum, Naarden en Weesp met ons strijden om de eer in de spectaculaire Natroviweemuswedstrijd, onder het motto “Eeuwig Jong”. We rekenen op enthousiaste deelnemers en veel creativiteit.

Locatie: bij De Eem op de Eem

1 juli – Jubileumfeest

De tent en de band zijn reeds gereserveerd, het organisatieteam staat in de startblokken voor een feest dat zijn weerga niet kent. Zingen, dansen, feesten, eten, drinken … je wordt niet elk jaar honderd!

Locatie: het jollenveld van BWV de Eem

10 september – Eemschilderij

De Eem is van Amersfoort tot het Raboes ongeveer 18 km lang. Om de 150 meter zullen in totaal 100 schilders en fotografen een eigen impressie van de Eem op het doek vereeuwigen, waarna alle delen samen een uniek portret opleveren van onze prachtige rivier. Ben je amateurschilder of fotograaf? Grijp je kans om mee te doen!

Locatie: langs de gehele Eem

17 september – Clubkampioenschappen

De honderdste clubkampioenschappen krijgen een extra feestelijk karakter en de winnaars zullen vereeuwigd worden in de recover. Die kans laat je vast niet lopen.

Locatie: de recover van BWV de Eem en de Eem

28 oktober – Rowing Diner

Een diner bij leden thuis, elke gang in een ander huis. Je leert elkaar op een andere manier kennen en er ontstaan, zoals eerder is gebleken, boeiende gesprekken en nieuwe vriendschappen. Altijd een hele organisatie, maar het plezier spat er van af. Met koffie na in de recover.

Locatie: omgeving Baarn en Soest en de recover van BWV de Eem

19 november – Jubileum Pub Quiz

Onze eigen quizmaster Esther heeft de eerste vragen al bedacht, maar laat er nog helemaal niets over los. Alles blijft geheim tot deze zondag in november. Het jubileumjaar zal ongetwijfeld de revue passeren en hoofdbrekens kosten bij deelnemers die strijden om de eer.

Locatie: de recover van BWV de Eem

14 januari 2024 – Nieuwjaarsreceptie 2024

We kijken begin 2024 terug op een actief en bijzonder jubileumjaar, met foto’s, films, verhalen en een veiling van de kunstwerken.

Locatie: de recover van BWV de Eem