The Art of Rowing Veiling

The Art of Rowing

In ons jubileumjaar 2023 hangt in de Recover een expositie van kunstwerken met het thema roeien. De expositie – The Art of Rowing – is samengesteld door Kees van Bueren, die al jaren een vaste rubriek over roeikunst verzorgd in het landelijke blad Roei! Hij heeft een prachtig verhaal bij alle stukken.

» Bekijk de informatie over de Presentatie The Art of Rowing, die hij op 15 mei gaf op de verening.

Roeikunstwerken onder de hamer

Op donderdagavond 16 november, vanaf 21 uur werden álle roeikunstwerken geveild die nu de wand van de Recover bij BWV de Eem opsieren. Lees hier alles over het hoe en waarom, én over hoe jij de bezitter kunt worden van één van deze unieke stukken.

Opbrengt

De veiling heeft 2170 euro opgebracht. Hiermee komen we weer een stukje dichter bij een elektrische buitenboordmotor voor de coach- en reddingsboot

Film ‘The Art of Rowing’. De speeltijd is 23 minuten.

Waarom een veiling?

De expositie wordt door veel leden zeer gewaardeerd. Er komen regelmatig vragen als ‘Hoe lang blijft de expositie hangen?’, ‘Wat gebeurt er straks met deze reproducties’?’ en ‘Kan ik één van de schilderijen kopen?’

Onder diezelfde schilderijen werd dit jaar vergaderd over de vraag: ‘Hoe kunnen we onze coachboot verduurzamen en voorzien van een sterke en stille elektrische buitenboordmotor?’. Je begrijpt wat daarop het antwoord is geworden:

‘We veilen de kunststukken uit ‘The Art of Rowing’ en met de opbrengst dragen we bij aan het goede doel: een duurzame coachboot voor BWV de Eem!’.

Een lege muur?

Nee. We zijn trots op de mooie collectie roeireproducties, ze blijven zeker nog een paar jaar hangen. En toch gaan we ze veilen!

Kunstveiling op 16 november

Na de Algemene Vergadering (AV) van 16 november veranderen we de Recover in een veilinghuis. Van alle 17 werken die nu aan de muur hangen wordt een tweede serie reproducties gemaakt in exacte dezelfde uitvoering en afmetingen. Deze reproducties worden stuk voor stuk geveild. Jij kunt op deze avond bieden op deze werken. De stukken gaan naar de hoogste bieder en kunnen deze avond direct worden meegenomen. De namen van de eigenaren vermelden we bij de corresponderende stukken die blijven hangen aan de muur in de Recover. De veiling start om 21 uur.

Film ‘The Art of Rowing’. De speeltijd is 23 minuten.

Hoe verloopt de veiling?

Op 16 november kun je op de AV bieden op alle stukken, tijdens een enerverende veiling onder leiding van veilingmeester Jan Rutten, met assistentie van Michiel van Eunen. Kees van Bueren zal de werken uiteraard live voorzien van deskundig commentaar. Je kunt ook vooraf via email bieden op de werken.

De reproducties worden bij opbod geveild en gegund aan de hoogste bieder. Dat kan er maar één zijn. Iedereen kan meedoen aan de veiling. Uiteraard hopen we op een zo hoog mogelijke opbrengst om ons goede doel te bereiken. Zo slaan we twee vliegen in een klap: een prachtige wand in de Recover én een duurzame vloot in de haven.

» Ga naar de Spelregels van de veiling.

Catalogus

Er is een analoge, papieren catalogus van de kunstwand beschikbaar. Deze is met tag te koop bij de kassa in de Recover, zolang de voorraad strekt. Er is een beperkte oplage.

Bekijk de kunstwerken vast in de galerij die je vindt onder de Spelregels die je hieronder kunt lezen. Welk stuk hangt er binnenkort in jouw kamer?

Spelregels voor de veiling van de reproducties van de expositie “The Art of Rowing”

Hier volgen de elf spelregels voor de veiling van de reproducties. Onder de spelregels vind je de kunstwerken met hun titel. Op deze werken kan geboden worden.

Doel van de veiling

1. De veiling is bedoeld om leden van BWV de Eem de gelegenheid te bieden om een of meer reproducties van de tentoonstelling “The Art of Rowing” te verwerven. Deze tentoonstelling is vanaf 25 maart 2023 te bekijken in de Recover van de vereniging.

2. Het batig saldo van de veiling zal worden gebruikt voor het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor voor de coach- en reddingsboot.

Catalogus met alle werken

3. Er is een catalogus verkrijgbaar met daarin reproducties van de kunstwerken. De volgorde waarin de reproducties geveild worden, komt niet overeen met de volgorde van de nummers in de catalogus. De volgorde waarin de kavels geveild worden, wordt tijdens de veiling bekend gemaakt.

Veiling per opbod

4. De kavels worden geveild bij opbod. Het openingsbod voor iedere kavel ligt tussen € 50,- en € 160,- en is afhankelijk van de afmetingen ervan. Tijdens de veiling zullen de openingsbiedingen door de veilingmeesters bekend gemaakt worden.

5. De stappen tijdens het bieden zijn € 5,- voor kavels waarvan het openingsbod lager is dan € 100,-. Voor kavels waarvan het openingsbod € 100,- of meer is, zijn de biedstappen € 10,-.

Schriftelijk bieden als je niet aanwezig bent

6. De leden die niet bij de veiling aanwezig kunnen of willen zijn, kunnen voorafgaand aan de veiling een schriftelijk bod uitbrengen. Dit bod moet dan vóór dinsdag 14 november 18:00 uur per e-mail gedaan worden bij penningmeester Roel Mariën op het adres penningmeester@bwvdeeem.nl. In de onderwerpsregel van die e-mail dienen de woorden “VERTROUWELIJK VEILING” vermeld te worden. In de inhoud van het bericht graag aangeven op welk werk geboden wordt, wat het bod is en de naam van de bieder. Er mag door een persoon op meerdere werken geboden worden, maar dan wel op één werk per bericht.

7. Als voor een kavel een schriftelijk bod is uitgebracht, zal aan het einde van het bieden tijdens de veiling het schriftelijk uitgebrachte bod bekend gemaakt worden.

8. Als dat schriftelijke bod lager is dan het op de veiling geboden bedrag wordt de kavel toegewezen aan de hoogste bieder.

9. Als het schriftelijke bod hoger is dan het hoogste bod uitgebracht tijdens de veiling worden de op de veiling aanwezige leden in de gelegenheid gesteld om te overbieden. De veiling wordt in dat geval hervat. De kavel wordt toegewezen aan degene die het schriftelijk uitgebrachte bod heeft uitgebracht indien niet overboden wordt.

Mijn bod is het hoogste. Hoe gaat het verder?

10. De prijs van een kavel is het bedrag dat geboden is. Er worden geen toeslagen in rekening gebracht. De betaling van de toegewezen kavels geschiedt per pin onmiddellijk na de veiling bij de penningmeester. Niet toegewezen kavels blijven ter beschikking van de vereniging.

11. Degene aan wie de kavel wordt toegewezen, wordt bovendien opgenomen op een lijst van kopers die het mede mogelijk hebben gemaakt dat de geveilde reproducties in de Recover blijven hangen. Desgewenst kan hij of zij hiervan afzien. De hoogste bieder verwerft de reproductie en bovendien een afdruk van het bijbehorende artikel uit het landelijke blad Roei!