Alles wat je wilt weten over de vereniging

denken we hier voor je te beantwoorden. Mis je iets? Graag even bericht naar communicatie@bwvdeeem.nl

Wij zijn de BWV de Eem

De BWV de Eem heet voluit de Baarnse Watersportvereniging de Eem. We noemen haar ook wel: De Eem.

Met ruim 450 leden zijn we een stevige vereniging in Baarn die bijna 100 jaar bestaat, in 2023 zal het eeuwfeest groots worden gevierd. Alle leden dragen hun steentje bij aan het verenigingsleven, van onderhoud tot instructie en organisatie. De leeftijd van de leden varieert van tien tot in de negentig. We hebben een mooi en ruim verenigingsgebouw met kantine en volop trainingsfaciliteiten en we beschikken over zo’n negentig goed onderhouden roei- en zeilboten. We organiseren tal van activiteiten, zoals wedstrijden, toertochten, clubkampioenschappen en festiviteiten.
Welkom voor iedereen die houdt van water en van buiten sportief bezig zijn!

De Baarnse Watersportvereniging de Eem is opgericht op twintig maart negentienhonderd drieëntwintig. Dat betekent dat we op 20 maart 2023 exact 100 jaar bestaan.

» Lees meer over de geschiedenis van De Eem op Historie.

» Meer over ons jubileum lees je op 100 jaar.

Onze missie is dat ieder lid van onze vereniging kan roeien en zeilen op eigen niveau en de eigen ambities zo veel mogelijk kan waarmaken.

Onze visie is dat wie goed en veilig leert roeien of zeilen, het meeste plezier beleeft en kan bereiken wat hij of zij wil: alleen, in een ploeg, recreatief en ambitieus.

We hebben beleid op gebied van de vereniging maar ook specifiek toegespitst op roeien en zeilen.

» Je vindt uitgebreide informatie op Missie, visie en beleid.

We zijn een vereniging waarin sportieve ambities en gezelligheid hand in hand gaan.  Je leert bij ons roeien, alleen en in teamverband, van recreatief tot ambitieus. Met roeien train je al je spieren tot je lachspieren aan toe!
Je kunt ook leren zeilen en alle kneepjes daarvan onder de knie krijgen.

Kom ook roeien of zeilen, of allebei bij onze levendige vereniging! Ben je beginnend sporter of heb je al (veel) ervaring, we heten je als jeugdlid of volwassenen lid van harte welkom.

BWV De Eem heeft een eigen vloot, zowel recreatieve boten als wedstrijdboten voor één tot acht roeiers. Onze eigen leden zijn opgeleid om instructie te geven en zij coachen ook de teams. Er zijn door het jaar meerdere instapmomenten. We leiden op tot een erkend certificaat. Instructie is inbegrepen in de contributie.

» Lees alles over het Roeien.

» Kom Gastroeien op de Eem!

BWV de Eem heeft een eigen zeilvloot, met zowel kiel- als zwaardboten. We zeilen op de Eem en op het Eemmeer. Onze eigen leden geven instructie aan jeugd en aan volwassenen. We leiden op tot het landelijk erkende CWO-diploma. Instructie is inbegrepen in de contributie.

» Lees alles over het Zeilen.

BWV de Eem is een gezellige roei- en zeilvereniging. Onze jeugdgroep staat bekend als een gezellig, actief en sociaal.

Je kunt bij ons roeien en zeilen. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe sport? Kom dan gerust een proefles volgen! We hopen je snel te zien op het vlot of op de steiger!

Zeilen kan op de rivier de Eem en ook op het Eemmeer. We organiseren ook veel zeilactiviteiten zoals zeiltochten ergens anders, vaak in Friesland. Het zeilprogramma Jeugdzeilen is heel geschikt om zeilen te leren of je vaardigheden uit te breiden.

Mogen we buiten niet meer sporten, dan blijven we sportief bezig en gaan we bijvoorbeeld binnen ergometeren! Dit roeiapparaat heb je vast wel eens gezien in de sportschool.

» Lees alles op Jeugd.

In de agenda vind je alle activiteiten en gedetailleerde informatie.

Wil je een kort overzicht wat er gebeurt op de vereniging?

» Bekijk het overzicht met Verenigingsactiviteiten.

» Naar de Agenda

In onze vereniging zijn relatief veel leden actief om de vereniging soepel te laten draaien. Daar zijn we heel blij mee, want het zorgt voor een levendige vereniging, waarin sportiviteit en sociale contacten hand in hand gaan.

» Lees meer over Voor-en-door de leden.

Acties voor jou

Kennismaken met de vereniging.
» Ik zoek contact met het WelkomTeam.

… een Proefles Zeilen.
» Informeer mij over de mogelijkheden.

… de Open dag bezoeken.
» Informeer mij over de mogelijkheden.

… een Vraag stellen.
» Ik stel de vraag in het contactformulier.

… een Opmerking maken.
» Ik maak mijn opmerking in het contactformulier.

Contact met een bestuurslid.
» Ik wil contact met een bepaald bestuurslid.
» Ik stuur het hele bestuur een email.

Leuk dat je interesse hebt in onze vereniging!

» Bekijk eerst alle informatie over het lidmaatschap.

» Is alle info je bekend? Meld je direct aan.

» Hoeveel betaal ik voor het lidmaatschap?

De Eem kent een mooie vloot van goed onderhouden zeil- en roeiboten.

» Bekijk onze Vloot.

Word ook lid van de Club van 100 van BWV de Eem!
De Club van 100 bestaat uit 100 bedrijven en personen die zichtbaar een essentieel netwerk voor de vereniging vormen en die een financiële bijdrage leveren aan onze 100-jaarviering.

» Je leest alles over de club op Club van 100 en je kunt je daar ook aanmelden.

Zoek je bepaalde informatie?

 1. Als het gaat over roeien, zeilen, de vereniging of jeugdafdeling, kun je het beste starten met die betreffende pagina in het horizontale menu.
 2. Wil je een eerste kennismaking?
  » Start bij Welkom of kijk op Contact.
 3. Je kunt in het horizontale menu klikken op het vergrootglas en dan op een woord of enkele woorden zoeken.
 4. Op pagina Wegwijs kun je binnenkort gericht een pagina zoeken met de informatie die je zoekt.
Voor leden van De Eem is er een besloten site met informatie voor leden. Je vindt daar zaken als de notulen van vergaderingen en registraties van Algemene Leden Vergaderingen. Ook kun je als lid daar een boot reserveren of schade melden. Wil je weten wanneer je bardienst hebt, of wil je daarvoor inschrijven? Ga dan naar MIJN BWV. Ook staan veel activiteiten op die site en kun je daar vaak op inschrijven.

Om toegang te krijgen tot MIJN BWV moet je inloggen. De inloggegevens krijg je als je lid wordt. Ben je ze kwijt?
» Vraag ze aan bij de ledenadministratie.

» Log in op MIJN BWV. (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Cappie is de app van e-Captain die leden van De Eem kunnen gebruiken op hun mobiel of tablet. Je kunt de app downloaden in een app store, zoals Play store en App store.

Met Cappie heb je snel toegang tot veel gegevens van de vereniging. Je vindt bijvoorbeeld het laatste nieuws, je kunt je inschrijven voor activiteiten en je kunt snel een boot reserveren. Het actuele weer is er altijd te vinden inclusief het stoplicht dat aangeeft of je mag varen, en nog veel meer.

De Eem vaart op vrijwilligers. Kijk bij de vacatures of er iets bij zit waarmee jij als lid ook kunt bijdragen aan de vereniging.

» Bekijk onze Vacatures.

Zoek je contact met de vertrouwenscontactpersoon (VCP)? Of wil je meer informatie over de VCP?

» Kijk op Vertrouwenscontactpersoon.

Meer over De Eem

De vereniging bestaat uit ongeveer 450 leden, in leeftijd variërend van 10 tot in de negentig. De leden komen vooral uit Baarn en Soest maar ook van verder weg, zoals Amersfoort, Amsterdam en Hilversum. Ook kennen we enkele, weliswaar passieve, leden in Friesland.

Er zijn leden die alleen roeien of alleen zeilen, maar ook die beide sporten bedrijven.

Een groot deel van de leden is actief in de vereniging. We zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend en organiseren bijvoorbeeld de opleiding en examens zelf. Ook het onderhoud van de boten en ons materiaal verzorgen we zelf.

Het grootste deel van het ledenbestand bestaat uit volwassenen maar we kennen we ook een gezellige en actieve jeugdafdeling, met een eigen jeugdbestuur. De meesten zijn actieve leden, daarnaast kennen we het gastlidmaatschap en ook een passief lidmaatschap voor leden die niet meer actief op de vereniging zijn maar wel betrokken willen blijven.

De vereniging heeft een grote collectie functionele clubkleding van goede kwaliteit die prettig draagt. Onze clubkleding bestaat uit een blauwe broek en een blauw shirt met een witte baan, die aan de voorzijde is voorzien van ons verenigingsembleem.

Het verenigingstenue kent zijn eigen geschiedenis. Het vroegere gemeentewapen van Baarn, daterend uit de periode 1867 tot 1969, vormt het verenigingsembleem. Op een blauw veld houdt een gouden Romeinse slaaf een steigerend zilveren paard in bedwang. Het beeld, met enigszins aangepaste kleuren, schijnt een schets te zijn van een marmergroep uit Stuttgart, gemaakt door een hofdame van koningin Sophia van Wurtemberg, gemalin van koning Willem III. Het lijkt geen speciale betekenis te hebben voor Baarn, maar BWV de Eem heeft het oude wapen in ere gehouden.

» Kijk op Clubkleding welke kleding beschikbaar is en hoe je kleding kunt bestellen.

Het wordt op prijs gesteld als men roeit in het officiële tenue. Bij evenementen zoals wedstrijden is het verplicht. Deze verplichting is vervallen voor het afleggen van roei-examens.
Er bestaat een grote collectie clubkleding. Er is geen verplichting deze aan te schaffen.

Tijdens instructie voldoen gemakkelijke sportkleding en sportschoenen. De schoenen moeten niet al te brede hakken hebben en een zachte zool.

Voor de zeilers gelden geen speciale kledingeisen. De aanschaf van een zeilpak en laarzen is aan te raden. Om beschadiging aan de boten te voorkomen, is het dragen van sport- of bootschoenen met een zachte zool verplicht.

Of je nu ervaren of onervaren bent, de kans dat je te water raakt is altijd aanwezig. Zorg er daarom voor dat je altijd extra kleren en een handdoek bij je hebt als je komt varen.

Een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens is voor BWV de Eem van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden we ons aan de wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Baarnse Watersportvereniging “De Eem” (BWV de Eem), gevestigd aan de August Janssenweg 42, 3742 RX in Baarn is verantwoordelijk voor het verwerken van je persoonsgegevens.

» Lees de Privacyverklaring van De Eem, die van toepassing is op alle persoonsgegevens die de vereniging van je verwerkt.

Een link naar de privacyverklaring is op elke pagina van deze site te vinden onderaan in de footer.

BWV de Eem is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. Bij de oprichting van een vereniging zijn de statuten het belangrijkste stuk: ze vormen als het ware de grondwet van de vereniging. Daarnaast is er een huishoudelijk reglement waarin uitvoeringsbepalingen en aanvullingen op de statuten zijn opgenomen.

» Lees de Statuten van De Eem.

» Lees het Huishoudelijk reglement van De Eem.

» Lees de Statuten van De Eem.

Als vereniging werken we nauw samen met verschillende partners. Graag stellen wij hen aan je voor.

» Maak kennis met onze Partners.

Gevonden voorwerpen kun je melden op de betreffende pagina. Ben je iets verloren kijk op de dezelfde pagina of het gevonden is.

» Kijk op Verloren en gevonden voorwerpen.

Alles over lidmaatschap

Leuk dat je interesse hebt in onze vereniging!

Op de pagina Lidmaatschap lees je alles over de mogelijkheden om lid te worden van de vereniging.
Daar vind je ook de kosten en overige informatie over het lidmaatschap.
Ook hoe je je kunt aanmelden vind je op die pagina. Hopelijk tot snel op het vlot!

» Bekijk alle informatie over het lidmaatschap.

» Hoeveel betaal ik voor het lidmaatschap?

» Is alle info je bekend? Ja, ik meld me direct aan.

Het WelkomTeam van De Eem heet je van harte welkom op de vereniging. Zij zijn vaak je eerste contact met leden van de vereniging en kunnen je vragen beantwoorden, een rondleiding op de vereniging verzorgen en je thuis laten voelen op de club.

» Ik zoek contact met het WelkomTeam om kennis te maken met de vereniging.

» Ik zoek contact met het WelkomTeam om te weten hoe ik de Open dag kan bezoeken.

» Ik zoek contact via het contactformulier om een vraag te stellen.

Het lidmaatschap bij BWV de Eem biedt je veel. Allereerst krijg je toegang tot het verenigingsgebouw met, op het terras, het mooiste uitzicht van Baarn. Je kunt onbeperkt roeien en zeilen in de boten waarvoor je bekwaam en bevoegd bent. De vereniging bestaat uit ruim 400 leden die je graag verwelkomen en je wegwijs willen maken in het reilen en zeilen van de vereniging. Als beginnend zeiler of roeier krijg je een opleiding zodat je al snel je favoriete sport kunt beoefenen.
We vinden een veilig sportklimaat heel belangrijk en hebben op allerlei gebieden van veiligheid daar veel aandacht voor.

Is de BWV iets voor mij vraag je je misschien af?
» Kom kennismaken en ervaar hoe het is bij de BWV de Eem

De vereniging bestaat uit 450 leden waarvan een groot deel actief is als vrijwilliger binnen de vereniging. Alles wat we zelf kunnen, doen we in het kader van voor-en-door de leden.

Als je lid wordt vragen we je ook een bijdrage te leveren in het vrijwilligerswerk. In het begin draai je enkele bardiensten, om zo ook andere leden te leren kennen. Na verloop van tijd streven we ernaar dat je ook instructie gaat geven of je op een andere wijze actief inzet voor en in de vereniging.

» Bekijk de Vacatures binnen de vereniging.

» Lees meer over het principe van Voor-en-door de leden.

Bijzonder

De BWV de Eem kent drie categorieën van bijzondere leden.
Ereleden
• Leden van verdienste
• Dragers van de erepenning

– Leden die zich jegens de vereniging verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen door de algemene ledenvergadering worden benoemd tot erelid of lid van verdienste.
De algemene ledenvergadering kan, op voordracht van het bestuur of van ten minste vijf en twintig leden, een lid benoemen tot erelid of tot lid van verdienste. Aan beide benoemingen is de uitreiking van een erepenning verbonden.
Lid van verdienste: na een jarenlange inzet van (extra) werkzaamheden door een lid kan een reden zijn om zo’n persoon voor te dragen als lid van verdienste. De mate van inzet, zwaarte van de functie, meerwaarde en voorbeeldfunctie in de vereniging dienen te worden meegenomen bij de afweging om iemand als zodanig te benoemen.
Erelid: hiervoor geldt in principe hetzelfde als vermeld bij Lid van verdienste, maar dan dient er sprake te zijn van uitzonderlijke meerwaarde voor de vereniging en uitstraling naar buiten.

Een overzicht van de ereleden en leden van verdienste vind je op MIJN BWV.

» De leden met titel Erelid en Lid van verdienste (Alleen voor leden, opent in nieuw tabblad)

De vereniging BWV de Eem kent de volgende verenigingsprijzen:

 1. De zilveren riem: Deze prijs is ingesteld in 1982 door mevrouw R. Schipper en de heer F. Ladrak. Deze prijs wordt jaarlijks in de Algemene Vergadering door het bestuur uitgereikt aan het juniorlid, die in het afgelopen jaar het meest enthousiaste roeilid is geweest. Het bestuur besluit hiertoe op voordracht van de begeleiders van de aspirant-leden. De prijs bestaat uit een vermelding op de zilveren riem.
 2. De “Petje-af”-prijs: Deze prijs is ingesteld door het bestuur in 1993. Het is een jaarlijks terugkerende eervolle vermelding, die wordt toegekend aan een lid van de vereniging, die zich in het afgelopen jaar op een bijzondere manier voor de vereniging verdienstelijk heeft gemaakt.
 3. De Edo Visser toertoeter: Deze prijs is door het bestuur in 1992 op voordracht van Edo Visser ingesteld. Deze prijs wordt jaarlijks door het bestuur toegekend aan de meest succesvolle of meest merkwaardige of besproken toertocht van het afgelopen jaar. De prijs is een eervolle vermelding op de toertoeter.
 4. De Lustrum bokaal: Deze prijs in ingesteld door de heer J. Rutten. Deze prijs wordt in een lustrumjaar toegekend aan die ploeg van eigen leden, die in een C-4 een afstand van 4 kilometer met keerboei in de kortste tijd aflegt.
 5. De Frits Caronprijs: Deze wisselprijs is bedoeld voor een lid dat zich heeft onderscheiden als instructeur. De toekenning vindt plaats op gezamenlijke voordracht van de roei- en zeilcommissie en wordt uitgereikt in het najaar.

Een overzicht van de leden die één of meer van bovenstaande prijzen hebben verdiend en ontvangen vind je op MIJN BWV.

» De leden in bezit van een verenigingsprijs
(Alleen voor leden, opent in nieuw tabblad)

De meeste boten van De Eem voeren een vogelnaam als naam. Op Vogelnamen vind deze allemaal terug.

» Vogelnamen

LET OP! Aan deze pagina werken we nog. Niet alle vogels zijn al beschreven of van foto voorzien.

De juweempjes staan voor al het moois en alle bijzonderheden die op of vanuit de vereniging gebeuren. Het zijn onze juwelen, waar we volop van genieten.

Weet jij juweempjes die je nog niet op de gelijkmatige pagina ziet, laat het ons horen.

» Ik meld een juweempje bij de Communicatiecommissie.

» Laat mij alle Juweempjes zien!

Hoe mooi is het eigenlijk bij De Eem of op de Eem? Moeilijk te zeggen, maar wel beter uit te leggen met beelden.

» Kijk op Eem-Moves voor leuk en interessant, maar vooral mooi bewegend beeldmateriaal.

Waar zou De Eem zijn zonder de Eem?

Bekijk onze mooie rivier.

» Bekijk Eeuwfilms met heel veel historisch beelmateriaal over De Eem.

Eem-weetjes

Wil je de verslagen die geschreven zijn nog eens teruglezen? dat kan op Evenementverslagen.

Je kunt zoeken op een verslag per categorie of gewoon lekker alles op je gemak chronologisch genieten van de foto’s en verhalen. Veel plezier ermee!

» Kijk op Evenementverslagen voor alle verhalen die al eens gepubliceerd zijn geweest afgelopen tijd.

Elk jaar, meestal op een mooie middag in april kun je kennis maken met onze energieke vereniging om te ervaren hoe het is om te roeien of te zeilen op de Eem.
Het is heerlijk om buiten actief te sporten, goed voor je gezondheid, je welzijn en je conditie.

We zijn een vereniging waarin sportieve ambities en gezelligheid hand in hand gaan.  Je leert bij ons roeien, alleen en in teamverband, van recreatief tot ambitieus. In onze diverse zeilboten kun je leren zeilen en alle kneepjes daarvan onder de knie krijgen. We hebben een mooi en ruim verenigingsgebouw met kantine en volop trainingsfaciliteiten en we beschikken over zo’n honderd goed onderhouden roei- en zeilboten.  Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals wedstrijden, toertochten, clubkampioenschappen en festiviteiten.

Kom ook roeien of zeilen, of allebei bij onze 100-jarige maar zeer levendige vereniging! We heten je als jeugdlid en volwassene van harte welkom. Dat geldt voor zowel beginners als ervaren roeiers en zeilers.

»Lees meer over de Open dag op Juweempjes.

Op de vereniging zijn verschillende privé-items aanwezig zoals boten, riemen, gereedschappen, botenwagens. Meestal zijn deze het eigendom van leden, maar niet altijd. Vaak zijn deze items alleen voor persoonlijk gebruik en soms voor gebruik van meerdere personen of zelfs voor iedereen op de vereniging.

» Lees alles over Prive-items op de vereniging.

Veiligheid, op velerlei gebied, is een belangrijk thema binnen de vereniging.

» Lees alles over Veiligheid bij BWV de Eem.

» Maak kennis met het bestuur en verdere organisatie van de vereniging.

In de begrippenlijst vind je de begrippen die we gebruiken op De Eem, en hun verklaring.
Ben je op zoek naar een begrip en de daarbij behorende verklaring?

» Zoek in de Begrippenlijst.

Mis je een begrip in de lijst?
» Stuur het begrip dat je in de lijst opgenomen wilt hebben, inclusief de verklaring, naar: communicatie@bwvdeeem.nl.
Dank je wel!

Deze website www.bwvdeeem.nl streeft ernaar alle relevante informatie over de Baarnse vereniging BWV de Eem te bieden aan geïnteresseerden in onze vereniging en onze leden. Zij bevat heel veel informatie over alle aspecten van de vereniging BWV de Eem. We hopen dat je je weg goed kunt vinden en de informatie waar je naar op zoek bent goed kunt vinden. Verder wensen we je veel plezier in het bekijken van de site.

We doen ons uiterste best de informatie actueel te houden. Als er bepaalde informatie op de site ontbreekt of onjuist is, stellen we het zeer op prijs als je daar een melding van doet naar onze communicatiecommissie. Uiteraard zijn andere vragen en opmerkingen ook van harte welkom.

» Ik meld hierbij mijn vraag of opmerking over de website aan de communicatiecommissie.

Voor leden bestaat er een besloten website. Zowel deze publieke website als de besloten website vullen elkaar aan.
» Leden kunnen inloggen op de besloten site via MIJN BWV. (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Ik zoek contact met de vereniging

Kies hieronder het onderwerp waar je meer over wilt weten.

Maak kennis met het bestuur

Het bestuur van De Eem bestaat uit het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester),
de commissaris sport en de commissaris vereniging. Het bestuur zorgt voor de dagelijkse besluitvormingen,
houdt zich bezig met het welzijn en de continuïteit van de vereniging en stemt af met de verschillende commissies. Het legt over het doen verantwoording af aan de leden.
Graag stellen we ons voor:

Het bestuur van BWV de Eem

Bert Kranendonk

VOORZITTER

Karen Groenhuijse

SECRETARIS

Roel Mariën

PENNINGMEESTER

David Vos

COMMISSARIS SPORT

Karen Sikkema

COMMISSARIS VERENIGING

De organisatie van BWV de Eem

Naast het bestuur, dat de dagelijkse gang van zaken behartigt,
zijn er veel commissies en andere vrijwilligers actief.
Wie in de commissies zitting hebben of wie de andere actieve leden zijn,
vind je op pagina Organisatie in MIJN BWV.

Bestuur

Het bestuur van de vereniging is belast met het welzijn en de continuïteit van de vereniging. Zij zorgt voor de dagelijkse besluitvormingen, wikt en weegt, stemt af met de verschillende commissies en legt verantwoording af aan de leden.

» Maak kennis met onze bestuursleden.

Het Jeugdbestuur van BWV de Eem bestaat geheel uit jeugdleden en organiseert sociale activiteiten voor de jeugd tot 18 jaar. Waar nodig of gewenst begeleiden andere leden van de vereniging het Jeugdbestuur.
Of je nu zeilt of roeit of beide sporten beoefent, door de verschillende activiteiten ga je je snel thuis voelen in een gevarieerde gezellige groep jongeren vanaf 10 jaar.

» Je bereikt ons via email: jeugdvdeem@gmail.com

Het bestuur van BWV de Eem bestaat uit vijf leden:
Voorzitter – te bereiken op voorzitter@bwvdeeem.nl
Secretaris – te bereiken op secretaris@bwvdeeem.nl
Penningmeester – te bereiken op penningmeester@bwvdeeem.nl
Commissaris sport – te bereiken op sport@bwvdeeem.nl
Commissaris vereniging – te bereiken op vereniging@bwvdeeem.nl

» Is het van belang om alle vijf bestuursleden te bereiken, gebruik dan: bestuur@bwvdeeem.nl

Daarnaast kent de jeugdafdeling haar eigen bestuur:
• Jeugdbestuur – te bereiken op jeugdvdeem@gmail.com

Roeicommissies

De roei-academie zorgt voor een soepele instroom en opleiding van nieuwe leden en koppelen o.a. instructeurs aan een ieder die nog roeitraining nodig heeft.

» Je bereikt de roei-academie via email: instructie@bwvdeeem.nl

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De instructeurs roeien zorgen voor een soepele instroom en opleiding van nieuwe leden en koppelen instructeurs aan een ieder die nog roeitraining nodig heeft.

» Je bereikt de roei-instructiecommissie via email: instructie@bwvdeeem.nl

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De roei-examencommissie organiseert en regelt het halen van de verschillende roeidiploma’s. Ze zorgt voor de opleiding van de examinatoren en stelt de eisen van de afroeimogelijkheden samen.

» Je bereikt de roei-examencommissie via examens@bwvdeeem.nl

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De wedstrijdcoördinator regelt en organiseert wedstrijden op de eigen vereniging. De wedstrijdcoördinator is ook behulpzaam als je wilt meedoen met externe roeiwedstrijden door het hele land.

» Je bereikt de wedstrijdcoördinator via wedstrijden@bwvdeeem.nl

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De leden van het toertocht-team van BWV de Eem stimuleren en faciliteren het toerroeien, dicht bij huis maar ook ver(der) weg. Ze organiseren de openings- en sluitingstochten, begin- en eindtocht van het seizoen op de vereniging en bedenken steeds weer mooie roei-ervaringen.

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen voor het toertocht-team?
» Je bereikt het toertocht-team via toerroeien@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De leden van het Eemlint-team van BWV de Eem stimuleren en faciliteren het roeien tijdens de Eemlintrace.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Zeil- en Jeugdcommissies

De zeilcommissie stimuleert de zeilsport binnen de vereniging. Ze regelt de zeilinstructie voor zowel volwassenen als de jeugd. Dit betreft de interne praktische en theoretische opleidingen en trainingen. Verder draagt de zeilcommissie zorg voor de zeilvloot en organiseert zij ieder jaar verschillende zeilevenementen.

» Je bereikt de zeilcommissie via zeilcie@bwvdeeem.nl

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De ‘zeilinstructie’ organiseeert en regelt de zeilinstructie voor zowel volwassenen als de jeugd. Dit betreft de interne praktische en theoretische opleidingen en trainingen.

» Je bereikt de zeilinstructie via zeilinstructie@bwvdeeem.nl

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De Jeugdcommissie van BWV de Eem bestaat geheel uit jeugdleden en organiseert sociale activiteiten voor de jeugd tot 18 jaar. Waar nodig of gewenst begeleiden andere leden van de vereniging de jeugdcommissie.
Of je nu zeilt of roeit of beide sporten beoefent, door de verschillende activiteiten ga je je snel thuis voelen in een gevarieerde gezellige groep jongeren vanaf 10 jaar.

» Je bereikt ons via jeugdvdeem@gmail.com

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Mocht je vragen hebben aan een volwassene over het jeugdroeien neem dan s.v.p. contact op via email: jeugdzaken@bwvdeeem.nl.

» Voor het zeilen verwijzen we door naar zeilinstructie@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Ondersteunende commissies

De materiaalcommissie zorgt voor het onderhoud van de uitgebreide vloot en bestaat dan ook uit een grote groep actieve handige mensen die zorgen dat de vloot er steeds weer goed bij ligt. In het elektronische reserveersysteem BRS kunnen leden ook schades melden of kijken welke schades er momenteel zijn en waar de commissie aan werkt.

» Je bereikt de materiaalcommissie via materiaalcommissie@bwvdeeem.nl.

» Op zoek naar de materiaalcommissaris? Mail naar materiaalcommissaris@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Het GHT-Klusteam (Gebouwen, Haven en Terrein) is verantwoordelijk voor het beheer van het verenigingsterrein. Ze onderneemt actie om onderhoud te plegen en schaft zo nodig materiaal aan. Kortom: ze verzorgt en onderhoudt vele zaken op en rondom de vereniging.

» Je bereikt het Klusteam-GHT via  ght@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Je bereikt het WelkomTeam via email welkom@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De veiligheidscommissie houdt zich bezig met de veiligheid van de leden van de vereniging.

» Je bereikt de veiligheidscommissie via veiligheid@bwvdeeem.nl.

» Lees alles over Veiligheid.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Overige commissies en functies

Tot de vertrouwenscontactpersoon kun je je wenden als je te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen op de vereniging, zoals seksuele intimidatie, agressie en geweld.

Je bereikt de vertrouwenscontactpersoon op een emailadres buiten de vereniging om, zodat je privacy optimaal is gewaarborgd.

» Lees alle informatie op Vertrouwenscontactpersoon.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Met vragen over je lidmaatschap maar bijvoorbeeld ook voor vragen over de registratie van je gegevens in ons systeem kun je bij de ledenadministratie terecht.

» Je bereikt de ledenadministratie via ledenadministratie@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De algemene vergadering (AV) benoemt jaarlijks uit de stemgerechtigde leden een kascommissie van ten minste twee personen, die geen deel mogen uitmaken van het bestuur. De commissie onderzoekt de stukken en brengt aan de AV verslag van haar bevindingen uit.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De Eem vindt privacy van haar leden belangrijk. We hebben een Privacy Officer die het bestuur adviseert op het gebied van privacy en de wettelijke eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

» Je bereikt de Privacy Officer via privacy@bwvdeeem.nl.

» Lees de Privacyverklaring van BWV de Eem. De link daar naartoe is ook op elke pagina te vinden in de footer.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De exposities-coördinator verzorgt de mooie exposities in ons verenigingsgebouw.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De barcommissie regelt onder andere de inkoop voor de keuken, de catering tijdens evenementen en deelt de bardienst in. Via Mijn BWV kom je als lid bij het overzicht van de bardiensten.

» Leden kunnen inloggen in het voor leden beschikbare besloten deel van de website MIJN BWV en daar het barrooster vinden.

» Heb je vragen of opmerkingen over bijvoorbeeld het barrooster, neem dan contact op via barcommissie@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De Communicatiecommissie, ook wel ComCom genoemd, is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de vereniging. Zij produceert de maandelijkse nieuwsbrief, stroomlijnt de communicatie tussen de leden en de verschillende commissies, zorgt voor posters, folders, bebording, huisstijl en houdt de website in de lucht en actueel.

In de Actueem, de nieuwsbrief van de vereniging, komen korte nieuwsberichten, verslagen etc. te staan. Rond de 15de van iedere maand wordt er kopij verzameld en enkele dagen later krijgt ieder lid via email de nieuwsbrief in zijn postvak.

Heb je kopij, schroom dan niet om deze aan ons toe te sturen zodat we dat kunnen plaatsen in de Actueem, op de website, of beide.

» Je bereikt de ComCom via communicatie@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De webredactie is verantwoordelijk voor de inhoud op de website van BWV de Eem. Zij maakt deel uit van de Communicatiecommissie.

» Heb je vragen of opmerkingen over de website of wil je zelf een berichtje plaatsen neem dan contact op via email: webredactie@bwvdeeem.nl.

» Je kunt ook je bericht insturen door de knop Bericht plaatsen te gebruiken op Nieuws.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De webmaster is verantwoordelijk voor de werking van de website van BWV de Eem. Heb je vragen of opmerkingen over de werking van website?

» Zoek contact via webmaster@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De Club van 100 bestaat uit 100 bedrijven en personen die zichtbaar een essentieel netwerk voor de vereniging vormen en die een financiële bijdrage leveren aan onze 100-jaarviering.

» Meer informatie tref je aan op pagina Club van 100

De ICT-commissie behartigt de ICT-zaken binnen de vereniging. Dat kan zijn op gebied van netwerk, hardware en applicaties.

» Je bereikt dit team via ict@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De BRS-Coördinatie is verantwoordelijk voor het beheer van het BRS, het boten reserveringssysteem.

» Je bereikt dit team via reserveringen@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

De ploegenmakelaar houdt bij welke roeiploegen er binnen de Eem zijn, wanneer deze ploegen roeien, in welk soort boten, wie in deze ploegen zitten, wat het ambitieniveau is en vooral of deze ploegen wellicht uitbreiding kunnen gebruiken met nieuwe ploegleden.

» Je bereikt de ploegenmakelaar via ploegenmakelaar@bwvdeeem.nl.

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

» Meer informatie tref je aan op pagina Organisatie op MIJN BWV (alleen voor leden, opent in een nieuw tabblad)

Portefeuilleverdeling

De commissies en andere functies en vrijwilligers ‘vallen onder’ een bestuurslid. Deze portefeuilleverdeling vind je hier.

Klik op het plaatje om een vergroting te zien. Klik daarna op ‘ESC’ om weer af te sluiten.

Vacatures


We zoeken altijd nieuw talent. Kies hier de leukste vrijwilligersvacature!

Met wie werken we samen?

We zijn trots op deze samenwerkingspartners!

Verenigingsactiviteiten

Welke verenigingsactiviteiten zijn er geweest en welke nog in het verschiet?
Bekijk de Agenda voor meer activiteiten. Geniet (nog eens) van de activiteit op Evenementverslagen.

Verenigingsevents algemeen

 • Dank Je Wel Borrel – 13 december 2024

 • Najaars AV – 21 november 2024

 • Takeldag en aftuigen zeilboten –  november 2024

 • Driegangen Winterdiner –  9 november 2024

 • Ploegenavond Roeien –  22 oktober 2024

 • Stoofpot-avond –  12 oktober 2024

 • Roei-examens Jeugd, met Pannenkoeken –  25 september 2024

 • Nieuwe-leden-avond Roeien –  19 september 2024

 • Roei-examens Jeugd –  18 september 2024

 • Clubkampioenschappen 2024 –  15 september 2024

 • Spelletjesavond met pizza –  8 september 2024

 • Petanque-middag –  24 augustus 2024

 • Zaterdag Waterdag –  10 augustus 2024

 • Finish ENERGY BATTLE – 15 juli 2024

 • Zomerfeest voor alle leden – 29 juni 2024

 • Spelletjesavond “Zomer op je Bord” – 1 juni 2024

 • Algemene Vergadering (AV) – 16 mei 2024

 • Uitverkoop kleding (na AV) – 16 mei 2024

 • Feedback geven op HR in concept – 24 april 2024

 • Nieuwe-leden-avond Roeien – 16 april 2024

 • Roeimaatjesavond – 10 april 2024

 • Openingstocht Roeien en Zeilen – 7 april 2024

 • Boat Race event in de Recover – 30 maart 2024

 • Instructeursdag training Zeilen – 23 maart 2024

 • Open dag BWV de Eem – 23 maart 2024

 • Instructiedag opleiding Zeilen – 16 maart 2024

 • Workshop voor roei-instructeurs  – 12 maart 2024

 • Takeldag Zeilen – 9 maart 2024

 • Workshop voor roei-instructeurs  – 27 februari 2024

 • Stamppot-avond!!  – 17 februari 2024

 • Introductie-avond Materiaalcommissie 3/3 – 23 januari 2024
 • Theorielessen winter 2024  – jan t/m mrt 2024

 • Workshop voor roei-instructeurs  – 16 januari 2024

 • Introductie-avond Materiaalcommissie 2/3 – 16 januari 2024
 • Nieuwjaarsreceptie – 14 januari 2024

 • Introductie-avond Materiaalcommissie 1/3 – 9 januari 2024
 • Dank Je Wel Borrel (DJWB)  – 15 december 2023

 • Workshop voor roei-instructeurs  – 7 december 2023

 • Maatjesavond Roeien in de Winter – 28 november 2023

 • PUBQUIZ Jubileumeditie  – 19 november 2023

 • Veiling kunstwerken van The Art of Rowing  – 16 november 2023

 • Algemene Vergadering  – 16 november 2023

 • Takeldag en aftuigen zeilboten – 4 november 2023

 • JUBILEUM Rowing Dinner  – 28 oktober 2023

 • Start Eemdoor training op vlot  – 26 oktober 2023

 • Sluitingstocht Roeien en Zeilen 2023 – 7 oktober 2023

 • Roei-examens Jeugd met Pannekoeken – 5 oktober 2023

 • Informatie-avond Sportkeuring en Training – 4 oktober 2023

 • Ergometerinstructie op maandagavond – 2 okt t/m mrt ’24

 • Evaluatie roei-instructieseizoen 2023– 26 september 2023

 • Verenigingsintro-avond nieuwe leden – 13 september 2023

 • Reddingsfestijn 2023  – 2 september 2023

 • Schoolroeien Het Baarnsch Lyceum – augustus & september 2023

 • Start ENERGY BATTLE – 17 juli 2023

 • JUBILEUM-Feest – 1 juli 2023

 • Natroviweemus-borrel met enkele Hemus-leden – 21 juni 2023

 • Nieuwbouw vlot – vanaf 29 mei 2023

 • Algemene Vergadering – 25 mei 2023

 • Roeikunstavond The Art Of Rowing – 15 mei 2023

 • Maatjesavond Roeien – 13 april 2023
 • Open dag bij De Eem – 1 april 2023

 • JUBILEUM-receptie voor relaties – 25 maart 2023

 • Opening expositie ‘Roeien in de kunst’ – 25 maart 2023

 • Presentatie Eeuwboek BWV de Eem – 25 maart 2023

 • Ingelaste ALV (2/2) – 23 maart 2023

 • JUBILEUM-receptie voor leden – 19 maart 2023

 • Takeldag en optuigen zeilboten – 18 maart 2023

 • Zeilboten poetsen – 11 maart 2023

 • Ingelaste ALV (1/2) – 8 maart 2023

 • Brainstormsessie Toerroeien – 13 februari 2023

 • Nieuwjaarsreceptie – 8 januari 2023

 • Dank je wel borrel (DJWB) – 8 januari 2023

 • Algemene ledenvergadering (ALV) – 16 november 2022

 • Takeldag zeilboten en CWO-diploma-uitreiking – 5 november 2022

 • Botenschoonmaak – oktober & november 2022

 •  Schoolroeien Het Baarnsch Lyceum – september & oktober 2022

 • Zaterdag Waterdag – 27 augustus 2022

 • Reddingsfestijn dag 2 – 9 juli 2022

 • Algemene Leden Vergadering (Voorjaars ALV, Deel 2/2) – 25 mei 2022
 • Reddingsfestijn dag 1 – 21 mei 2022

 • Algemene Leden Vergadering (Voorjaars ALV, Deel 1/2) – 19 mei 2022
 • Open Dag bij BWV de Eem – 2 april 2022
 • Nieuwjaarsreceptie voor de leden – 2 april 2022
 • Dank je wel borrel (DJWB) – 2 april 2022
 • Takeldag en optuigen zeilboten – 26 maart 2022

 • Algemene Ledenvergadering (Extra ALV) – 24 februari 2022
 • Jeugdergometerwedstrijden De Eem – 29 en 30 januari 2022

Roeien en zeilen door Eemleden

 • Hemus Freshman’s race 2024 – 26 oktober 2024

 • Sluitings-Lichtjestocht – 19 oktober 2024

 • Jeugdroeien Molenwedstrijd Weesp – 12 oktober 2024

 • Gastentoertocht in Purmerend – 29 september 2024

 • Eemhead Amersfoort 2024 – 28 september 2024

 • Clubkampioenschappen 2024 – 15 september 2024

 • Viking Gastentocht in Utrecht – 8 september 2024

 • Zeiltocht – 7 september 2024

 • Zaterdag Waterdag – 10 augustus 2024

 • Triton Jeugdroeikamp 2024 – 29 juli t/m 4 aug. 2024

 • Midzomeravond zeilen – 28 juni 2024

 • Weerribben-Wieden-tocht – 8 juni 2024

 • Spaarne Lenterace 2024– 25 mei 2024

 • Jeugdroeien: TBR Tromp – 25 mei 2024

 • Proef het zeilen, avond 3 – 22 en/of 24 mei 2024

 • 3e Pinksterzeiltocht – 19 en 20 mei 2024

 • Early Bird Single-Clinic 2024 – 15 tot en met 20 mei 2024

 • Elfstedenroeimarathon – 10 en 11 mei 2024

 • Proef het zeilen, avond 2 – 8 en/of 10 mei 2024

 • Proef het zeilen, avond 1 – 26 april 2024

 • Nationale bollentocht in Haarlem – 21 april 2024

 • Openingstocht Roeien en Zeilen – 7 april 2024

 • Skiff- en TweeHead  – 23/24 maart 2024

 • Heineken Roeivierkamp – 16/17 maart 2024

 • Head of the River Amstel 2024 – 9/10 maart 2024

 • Hemus Ergometerkampioenschappen 2024 – 2 maart 2024

 • De Hemus Driekwart 23/24 derde ronde – 10 februari 2024

 • De Hemus Driekwart 23/24 tweede ronde – 9 december 2023

 • De Lingebokaal – 11 november 2023

 • Freshman Race 2023 Hemus – 28 oktober 2023

 • 38e Tromp Boat Races – 21 oktober 2023

 • Sluitingstocht Roeien en Zeilen 2023 – 7 oktober 2023

 • Eemhead, in Amersfoort – 30 september 2023

 • Clubkampioenschappen – 17 september 2023

 • Strijd om de Eembeker – 17 september 2023

 • Zeiltocht Friesland – 9 september 2023

 • Roeitochtje voor nieuwe leden bij Tromp – 9 september 2023

 • Midzomeravond zeilen Loosdrecht – 23 juni 2023

 • Natroviweemus-borrel met enkele Hemus-leden – 21 juni 2023

 • Proef het zeilen (dag 3/3) – 14 juni 2023

 • JUBILEUM Roeitocht – 4 juni 2023

 • JUBILEUM Pinkster-zeiltocht – 28 & 29 mei 2023

 • Proef het zeilen (dag 2/3) – 22 mei 2023

 • Elfstedenroeimarathon – 19/20 mei 2023

 • Early Bird Single Clinic – 15 tot 21 mei 2023

 • Spaarne Lenterace – 14 mei 2023

 • Proef het zeilen (dag 1/3) – 9 mei 2023

 • AA race AZRV Alkmaar– 23 april 2023

 • Openingstocht Roeien en Zeilen– 15 april 2023

 • Skiffhead 2023 – 26 maart 2023
 • Head of the River Amstel – 12 maart 2023

 • Geen tocht of een barre tocht – 29 december 2022

 • De Lingebokaal – 12 november 2022

 • Roeiclinic door Marien  – 5 november 2022

 • Molenwedstrijd door jeugdleden – 8 oktober 2022

 • Eemhead – 24 september 2022

 • Clubkampioenschappen – 18 september 2022

 • Strijd om de Eembeker – 18 september 2022

 • Vroege Vogels Single Clinic – van 3 t/m 9 juli 2022
 • Midzomeravondzeilen op de Loosdrechtse plassen – 1 juli 2022 
 • 27e Doortocht van Gent – 28 juni 2022 
 • Natroviweemus bij Hemus – 22 juni 2022 

 • Pinksterrace Zeilen (2 dagen) – 5 en 6 juni 2022

 • Zeiltocht in Friesland – 21 mei 2022
 • Spaarne Lenterace – 21 mei 2022
 • Oude IJsselrace – 8 mei 2022
 • Open dag Coastal Rowing Gooimeer in Huizen – 9 april 2022
 • Skiffhead – 27 maart 2022
 • Head of the River 2022 – 19 maart 2022