Roeien

Als je roeit, beweeg je je hele lichaam op een gezonde en sportieve manier. In de buitenlucht, in principe 365 dagen per jaar. Hierbij is goede roeitechniek bijna altijd belangrijker dan pure kracht. Roeien is niet zozeer een kwestie van hard aan de riemen trekken, maar vooral het evenwichtig belasten van een groot aantal spieren. Het is één van de oudste sporten die er bestaan en geschikt voor iedereen van 10 jaar of ouder die kan zwemmen.

De meeste nieuwe leden stappen vol enthousiasme in de boot en hebben na een paar keer al een aardig ‘bootgevoel’. “Hoe beweegt die boot, hoe reageert de boot als ik aan de riemen trek of duw”. Dat is even oefenen, maar met hulp van een groot team van binnen de vereniging opgeleide instructeurs gaat dat lukken. In het eerste half jaar krijg je twee keer per week een uur les in een eenpersoons boot (april-oktober). Het eerste winterseizoen gaat een trainer één keer per week als stuurman mee in een vierpersoonsboot (oktober-april) en maak je kennis met ploegroeien.

Stappenplan

Een uitgebreid stappenplan voert je door je hele ‘opleiding’ heen. Met regelmatige toetsmomenten haal je steeds meer zogenaamde ‘bevoegdheden’ met als doel zelfstandig en in alle vrijheid in je roeiboot te genieten op de Eem. Klik hier om het stappenplan in te kijken.

Als je al roeiervaring hebt

Nieuwe leden met roeiervaring spreken af met een instructeur die op basis van de vaardigheden en wensen zoekt naar de beste manier om  ‘in te stromen’.