Energy Battle

Mag het ietsje minder? Daar krijg ik energie van!

Onze hele vereniging doet dit jaar mee aan een wedstrijd. En iedereen die een stap binnen ons gebouw zet, doet mee! Dit keer geen fysieke inspanning of zware training, maar een wedstrijd energie besparen. Deze Energy Battle wordt binnen de gemeente Baarn georganiseerd, en wij spelen deze strijd samen met zeven andere verenigingen of sportlocaties.

De uitdaging is, wie van de deelnemende verenigingen de meeste energie weet te besparen in de komende 12 maanden. Het gaat om de relatieve besparing t.o.v. ons historisch verbruik. Hierdoor kan er een eerlijk vergelijk plaatsvinden tussen grote en kleine clubs.

Wat gaan we doen?

Iedereen heeft het afgelopen jaar ervaren hoe de energiekosten een probleem gaan vormen voor bedrijven, clubs en gezinnen. Niets doen is geen optie. Gelukkig hebben wij binnen onze vereniging enkele jaren geleden al wat maatregelen in de verduurzaming genomen, zodat onze vereniging nauwelijks last had van de stijgende prijzen. Er blijft echter altijd nog veel te verbeteren. En alles wat we nog beter kunnen doen, levert direct een besparing op; dus anders gezegd: meer geld voor andere zaken.
In verband met deze Battle gaan we de komende 12 maanden ons energieverbruik monitoren. Als we het energieverbruik kunnen verlagen in deze strijd, dan levert dat het volgende op:
• We besparen op onze energie rekening
• We leren hoe ons gedrag het energie verbruik beïnvloed
• We sporen de energieslurpers op; mogelijk zijn die technisch nog oplosbaar
• Zijn we de winnaar van de Battle dan schenkt de gemeente een bonus van € 1000,00

Hoe gaan we de Battle doen?

Deze strijd is voor een deel een uitdaging voor de techniek, maar voor het overige vooral ook het verbeteren van ons gedrag. Je moet daarbij denken aan het in- of uitschakelen van bepaalde systemen, zoals bijvoorbeeld de ventilatie of de temperatuur tijdelijk hoger zetten: knoppen in de Recover, werkplaats en ergometerruimte. Om elkaar hierbij te helpen, brengen we bij al dit soort schakelpunten een geheugensteuntje aan.
Tijdens de komende 12 maanden laten we in de Actueem steeds zien hoe deze Battle zich ontwikkelt. Dus een soort tussenstand waar je kunt zien wat ons eigen resultaat is en waar we staan ten opzichte van de andere deelnemers.
Wie zijn die andere deelnemers, waar nemen wij het tegen op?

  • BTTV Elan
  • Tennisvereniging Phonosmash
  • Waterscouting Mango Kwane Wilco Jiskoot (MKWJ)
  • Scouting Ernst van Kempen
  • Brasserie de Trits
  • Sportcentrum de Trits

Energie besparen per apparaat

Wat kunnen we doen per apparaat of onderdeel?

VERLICHTING

Doe de verlichting alleen aan in de ruimtes waar je bent.

WARMTEPOMP

Je kunt energie besparen mop de waterpomp door….

Info over EB

Besparen op het juiste moment!

In welke situatie of op welk moment kun je actie nemen?

KLAAR MET VAREN

Het lid dat als laatste het vlot verlaat controleert of de verlichting in de loods uit is.

WARMTEPOMP

Als je het pand verlaat, dan ….