Corona en zzp’ers

Corona en zzp’ers

Beste leden, Hoe gaat het met jullie in deze rare tijden? Wij zijn blij dat iedereen meewerkt om verspreiding van het virus te voorkomen, door nu de Roei te mijden. We denken aan jullie en hopen van ganser harte dat al onze leden gevrijwaard blijven van besmetting. In deze mail speciaal aandacht voor de zzp-ers onder onze leden die het nu mogelijk extra moeilijk hebben! We wensen jullie veel sterkte. Evenals alle leden die in de zorg, in het onderwijs en de voedselvoorziening werken: veel sterkte en hulde voor jullie tomeloze inzet! En dan nu een zakelijk aandachtspunt. Begin april wordt het eerste deel van de contributie 2020 afgeschreven. Mogelijk zijn sommige zzp-ers in deze onzekere tijd minder goed in staat om die contributie te betalen. Wij bieden je dan de mogelijkheid om de betaling uit te stellen tot later in het jaar. Meld je dan uiterlijk 27 maart a.s. bij penningmeester@bwvdeeem.nl om hier afspraken over te maken. We gaan uiteraard zeer vertrouwelijk om met je aanmelding. Mogelijk zijn er andere leden die onze zzp-ers die in de problemen zijn gekomen, een hart onder de riem willen steken door een deel van hun contributie te sponsoren. Stort dan een bijdrage van € 25 (of meer) op bankrekening NL52RABO0143815490 van BWV De Eem, onder vermelding van Steunfonds ZZP. Jouw bijdrage wordt dan naar rato in mindering gebracht op de contributie van leden die het nu niet kunnen betalen. Dit gebeurt volstrekt anoniem. Wordt er meer gestort dan nodig is, dan wordt je bijdrage teruggestort, na aftrek van de verstrekte bijdragen. In elk geval: iedereen heel veel sterkte in deze bizarre...
Ontmoet roeiend Nederland

Ontmoet roeiend Nederland

Voor de serie Ontmoet roeiend Nederland reizen cameraploegen het land door om zoveel mogelijk roeiliefhebbers in beeld te brengen. Van kamprechters en een vriendenclub, tot een coach en oud-Varsity winnaars. Een promotieactie voor het roeien dus. Toen onze oudste kleinzoon in beeld kwam omdat hij coach van het jaar 2019 geworden was en men ontdekte dat hij uit een al 5 generaties roeiende familie kwam werd hem gevraagd om een familieacht samen te stellen. Dat was gauw geregeld. Op een winderige koude januari- zondag trokken wij, mijn man Gerard (Viking) en ik, mijn broer uit Winsum (de Hunze), mijn zus uit Moergestel (Thor) twee zonen (Triton) en twee kleinzonen (Skoll en Saurus in Maastricht) en een schoonkleindochter (Willem II) naar Asopos De Vliet in Leiden. We werden er in het prachtig gelegen clubgebouw hartelijk ontvangen door een bestuurslid, kregen (slappe) koffie uit plastic bierglazen en dronken die staande op in een koude, ongezellige kantine vol studenten. Even kreeg ik heimwee naar onze gezellige Recover! Na een tijdje rondhangen arriveerde de cameraploeg, bestaande uit één man. Hij wilde eerst een interview met de oudste van de roeiende familie, mijzelf dus. Gelukkig mocht Gerard er ook bij staan en af en toe mijn woorden aanvullen. Het interview vond plaats in de (koude, tochtige) loods tussen de achten. Ik mocht vertellen over onze grootouders die in de twintiger jaren op de Maas in een acht roeiden, mijn ouders die zich verloofden in een dubbeltwee in de Biesbosch (hoe doe je dat?), onze neven en nichten van weerskanten die ook roeiden en nog roeien en onze beide zoons en kleinzonen die allemaal wedstrijd...
Corona virus meer informatie

Corona virus meer informatie

Op verzoek van de overheid sluiten wij onze vereniging tot 6 april. Alle activiteiten worden gestaakt. Wij leveren zo onze maatschappelijke bijdrage aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Corona virus. Des te groter de kans dat we over een tijdje weer allemaal het water op...
Corona

Corona

Vanwege de maatregelen die van overheidswege en de instanties zijn genomen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, gelden voor BWV De Eem de volgende aanwijzingen: kom niet naar de Roei als je klachten hebt (hoesten, luchtweginfecties, hoge temperatuur) was je handen veelvuldig, gebruik desinfecterende zeep en doekjes vermijd lichamelijk contact en houd afstand (ook in ergometer ruimte en kleedkamers) spreid bezoek aan de Recover zoveel mogelijk, ga bijvoorbeeld op zaterdagmiddag roeien, in plaats van in de ochtend gebruik riemen zorgvuldig (was voor en na je handen, maak riemen schoon) organiseer geen bijeenkomsten met meer dan tien mensen gebruik je gezonde verstand en volg de landelijke aanwijzingen Alle door BWV De Eem georganiseerde groepsbijeenkomsten, zoals wedstrijden en toertochten, worden afgelast tot 15 april 2020. Corona Team: Bert Kranendonk, voorzitter en Sonja Witte,...
Slotdiner van het winterseizoen

Slotdiner van het winterseizoen

Het is dinsdag 10 maart. Begeleid door laatste zonnestralen druppelen rond zes uur wat Eemleden de Recover binnen. Een half uur later schuiven 24 deelnemers aan voor de feestelijke afsluiting van het “eten op de Roei” seizoen. Vijf keer is er deze winter door de enthousiaste kookploeg een driegangen diner bereid. Voor de afsluiting is ook dit jaar weer gekozen voor een vismaaltijd waarin de zalm centraal staat. Als voorgerecht was er broccolisoep met kokosmelk en geitenkaas. De zachte romige smaak van deze subtiel gekruide soep vormde een goede opmaat voor het hoofdgerecht. Hiervoor was een deel van de kookploeg een week eerder afgereisd naar IJmuiden om verse zalm in te kopen. De bereiding met zout, suiker en dille onder stevige druk resulteerde na enkele dagen in een verfijnde Graved Lax. Het begeleidend garnituur van zoet-zure groenten en lauwwarme aardappeltjes uit de oven vormde met de dille mosterd saus bij de zalm een perfecte combinatie. Het nagerecht was een nieuwe creatie. In koffie gedrenkte bitterkoekjes met daarop amaretto-mascarpone crème afgetopt met chocolade schilfers was een goede afsluiting. Tenslotte was er nog een verrassing bij de koffie of thee, die de het diner compleet maakte. Zelfgemaakte bonbons van uit Oman meegebrachte dadels en Hollandse chocolade gedecoreerd met noten hebben bij de aanwezige leden een niet uit te wissen herinnering nagelaten aan het slotdiner. Met dank aan de vaste kookploeg: Marianne Becker, Annelies Venus, Anne Jet van Waasbergen, dessertmeester Guus Zandbergen en zalmprins Niels Elsinga. En… veel dank voor de overheerlijke bonbon verrassing van Ria de Groot. Al deze culinaire alleskunners werden ook deze avond zoals gebruikelijk ondersteund door Arie Koorn,...
Gezellig vis eten op de roei

Gezellig vis eten op de roei

Op dinsdag 10 maart gaat de kookploeg weer aan de slag. Alweer voor de laatste keer dit seizoen. Het wordt dit keer een maaltijd met vis in de hoofdrol. Om ervan overtuigd te zijn, dat het om verse vis gaat, gaan de kokers naar IJmuiden om de vis te kopen. Iedereen, die wil komen eten is van harte welkom. Je kan je hiervoor opgeven via de website en op de lijst in de...