Dolfijn

De dolfijn, Delphinus delphis

De Delphinus delphis is zo’n 1,5 tot 2,6 meter lang en weegt rond de 75 kilogram. De gewone dolfijnen danken hun populariteit wellicht aan het feit dat ze gewoon zijn met boten mee te zwemmen en aan hun speelse karakter. Hun neiging naar gezelschap komt ook goed tot uiting in de grote groepen waarin dit dier zich vaak manifesteert. Groepen bestaan vaak uit tussen de tien tot vijfhonderd gewone dolfijnen.

De gewone dolfijn kan een snelheid van ruim 50 kilometer per uur halen. Doordat deze dolfijn zo’n uitmuntende zwemmer is, heeft de gewone dolfijn haast geen vijanden: deze dolfijn kan zelfs de gevreesde orka’s te snel af zijn. De soort komt in vrijwel alle gematigde en warme zeeën ter wereld voor. De gewone dolfijn is te herkennen aan zijn slanke lichaam en smalle snavel, kleuren variëren van een donkerbruine tot zwarte rug en een witte buik. Vaak zijn er ook nog grijze of geelbruine strepen aan de zijkanten te herkennen.

Foto titel: janeb13 via Pixabay. Foto ‘roeiboot’: Sabine Joosten.

ROEIBOOTDOLFIJN
Type1x
Niveau/bevoegdheidSS4
StatusUit de vaart
Status vanaf10 oktober 2021
BouwerBaumgarten
Bouwjaar2001
Aanschafjaar2001
Aanschafprijs1526 euro
LeverancierHeeres boat service
MateriaalKunststof
JeugdbootJa
BeschermdNee
Gewichtsklasse65-
GewichtscodeGROEN
Stuurbevoegdheidn.v.t.
Datum doop2001
Tijdens
Gedoopt doorE. T. / Na te vragen bij bestuur
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.