Eemmeermin

Hier vaart binnenkort de boot het beeld binnen.

De eemmeermin

“In de naam is onze vereniging besloten, De Eem, maar ook de naam van het grote water waar uiteindelijk al het water in uitmondt dat onze vereniging voorbij stroomt: Het Eemmeer.

Als je nu weet dat zee in zeemeermin pleonastisch is, dubbelop, en dat meer en zee oorspronkelijk synoniem zijn, dan raakt de betekenis iets wezenlijks: al het water stroomt uiteindelijk naar de zee en zo ook dat van de Eem. Verder zit in het woord besloten min dat oorspronkelijk mens betekent, maar later heeft dit woord onder invloed van verhalen over verleidelijke vrouwen op zee een betekenisvernauwing van mens tot vrouw ondergaan. Maar min is ook een vorm van het oude en unieke Nederlandse woord minnen, waar ons woord beminnen van afgeleid is.

De naam is een toespeling op de liefde voor de rivier de Eem én drukt de verbondenheid uit met De Eem, onze vereniging.”
K. v. B.

Foto titel: Sabine Joosten. Foto ‘roeiboot’: Sabine Joosten

ROEIBOOTEEMMEERMIN
Type1x
Niveau/bevoegdheidSS3
StatusIn de vaart
Status vanaf2006
BouwerFilippi
Bouwjaar2006
Aanschafjaar2006
Aanschafprijs3135 euro
LeverancierConcept Benelux
MateriaalKunststof
JeugdbootNee
BeschermdNee
Gewichtsklasse90-
GewichtscodeRood
Stuurbevoegdheidn.v.t.
Datum doop2006
Tijdens
Gedoopt doorK. v. B. / Naam op te vragen bij bestuur
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.