Big Bird

Big Bird is een Randmeer, type Touring. Een snelle sportieve boot die met name bij ruig weer met de nodige voorzichtigheid gevaren moet worden. De kiel is minder zwaar dan bij de andere boten en daarom is bij eind windkracht 3-4 (met vaak vlagen) al een eerste rif en verkleining van de genua gewenst.

De Big Bird ligt op de vereniging en fungeert daar als toer- en lesboot.

We hebben nog een Randmeer van hetzelfde type in de zeilvloot, genaamd Buizerd. Deze zeilboot heeft een vaste ligplaats op het Raboes, bij de monding van de rivier de Eem zodat je daar snel het Eemmeer op kunt varen.

Big Bird

Big Bird is een levensgrote Muppet uit de kindertelevisieshow Sesamstraat. Hij wordt soms ook door zijn vrienden ‘Bird’ genoemd. Hij is een 2,5 meter grote heldergele kanarie. Hij kan rolschaatsen, dansen, zingen, gedichten schrijven, tekenen en zelfs een eenwieler berijden. Ondanks deze vele talenten, begrijpt hij vaak dingen verkeerd. Hij zong eens het alfabet als één lang woord, zich afvragend wat dat lange woord betekende.

Foto titel: The independent. Foto zeilboot: Sabine Joosten

ZEILBOOTBIG BIRD
TypeRandmeer Touring
KlasseOpen zeilboot
StatusIn de vaart
Status vanaf2008
BouwerJachtwerf Heeg
Bouwjaar2003
Aanschafjaar2008
Aanschafprijs7000 euro
LeverancierJachtwerf Heeg
Merk
MateriaalKunststof
Gewicht
Lengte6,5 meter
JeugdbootNee
BeschermdNee
Bevoegdheid
Aantal personen2 – 4 à 5 personen
Datum doop2 november 2008
Tijdens
Gedoopt doorH.P. (volledige naam is bekend bij bestuur)
BijzonderhedenOpen zeilboot met vaste kiel
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.