Pinguïn

De pinguïn

Pinguïns zijn een orde van niet-vliegende vogels die alleen voorkomen op het zuidelijk halfrond. De pinguïns behoren tot de familie van de Spheniscidae, orde Sphenisciformes, klasse Aves (vogels).
Ze vangen hun voedsel, voornamelijk vissen en schaaldieren, onder water. Hiertoe zijn hun vleugels zwemorganen geworden en ze vliegen als het ware in het water. Daarbij kunnen zij lang onder water blijven.
De meeste pinguïnsoorten nestelen in gaten of holen om zich zo in enige mate tegen de zon te beschermen en verbeteren dit met takjes en ander restmateriaal (Spheniscus en Eudyptula) of bouwen een nest van stenen (Pygoscelis) die ze in hun omgeving vinden en ze leggen meestal 2 en maximaal 3 eieren. De beide ouders lossen elkaar af bij het broeden. Terwijl de ene het ei bebroedt, trekt de andere naar zee om zich te voeden. Zodra het jong is uitgekomen, lossen de ouders elkaar op dezelfde manier af om het jong te voeden.

Foto vogel: Andreas Lischka via Pixabay.com. Foto ‘boot’: Sabine Joosten

COACH/REDDINGSBOOTPINGUIN
TypeCoachboot
Bevoegdheid
StatusUit de vaart
Status vanaf2009
BouwerYam
Bouwjaar2002
Aanschafjaar2002
Aanschafprijs4563 euro
LeverancierLangman
MateriaalAluminium
JeugdbootNee
BeschermdNee
Gewichtsklassen.v.t
Gewichtscoden.v.t.
Stuurbevoegdheid
Datum doop
Gedoopt doorJ. R. / Naam te bevragen bij bestuur
BijzonderhedenDe Pinguïn was de reddings- en coachboot totdat ze in 2009 werd verkocht.
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.