Duif

De duif, Columbidae

Duiven vormen een familie van meestal middelgrote, compact gebouwde vogels met volle, ronde borst en kleine kop. Ze hebben een snelle, meestal rechtlijnige vlucht. Ze kunnen in tegenstelling tot andere vogels water met de snavel opzuigen. De jonge duiven worden met duivenmelk uit de krop gevoerd. Het mannetje heet doffer en het vrouwtje wordt duivin of gewoon duif genoemd.

Indeling: De familie der duiven wordt verdeeld in twee geslachten: Columba, vrij grote dieren met een brede, recht “afgesneden” staart en Streptopelia, slanke, kleine vogels met een lange staart waarvan de pennen naar het midden toe in lengte toenemen. De snavel is aan de basis bedekt niet een washuid en in het midden versmald. Alle duiven drinken door de snavel onder te dompelen en het water op te zuigen; een bij vogels ongewone drinkwijze. Eveneens kenmerkend bij duiven zijn de kirrende en koerende geluiden. Zowel het koeren als de bijbehorende bewegingen zijn typisch voor elke duivensoort en staan onderlinge kruisingen in de weg. Een ander kenmerk van duiven is dat ze niet hippen, maar lopen.

» Lees ook het verhaal over de Grijze Dakduif.


Foto vogel:
Lianne Schroeder via Saxifraga. Foto roeiboot: David Vos

ROEIBOOTDUIF
Type1x
Niveau/bevoegdheidSS3
Status(Tijdelijk?) uit de vaart
Status vanafSinds hoofdspant gebroken is
BouwerFilippi
Bouwjaar2004
Aanschafjaar2004
Aanschafprijs1900 euro
LeverancierConcept Benelux
MateriaalKunststof
JeugdbootNee
BeschermdNee
Gewichtsklasse70-
GewichtscodeORANJE
Stuurbevoegdheidn.v.t.
Datum doop2004
Tijdens
Gedoopt doorA.J. van W. / Na te vragen bij bestuur
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.