Harlekijneend

De harlekijneend, Histrionicus histrionicus

”Toen ik 17 jaar geleden met roeien begon en vrij snel door Kees van Bueren in een lichte skiff werd gezet kreeg ik een essentiële tip: èn lachen! Hoe dan ook, deze skiff krijgt een vrolijke naam.

Bij de Praamgracht voor ’t eerst ronden en plons; omgeslagen… Hans Groot kwam me redden met een gestuurde twee en daaruit is een prachtige vriendschap ontstaan. Als ie vanuit de hemel toch nog gezellig meekijkt, deze is ook voor jou Hans!

In de vakantie reis ik graag naar afgelegen oorden en dan stuur ik m’n scull 8 ploeg altijd een foto van het water daar met als onderschrift: ideetje om hier te roeien? Dit jaar was het vanuit Schotland: ik hou van de noordelijke, afgelegen oorden.

Deze watervogel leeft ook in verre oorden: Siberië, noord-west Europa en paart vooral in IJsland.

Misschien een vreemde maar prachtige eend in de bijt, zeker toen die 40 jaar geleden in IJmuiden gespot werd. Ze heeft een mooie oranje veeg in haar verenkleed, net als de tip van onze bladen. Ik hoop dat ze hier op de Eem een veel geziene gast wordt. Jeugd en lichte dames: ik ben heel blij dat ik deze boot voor ons mag dopen! Ik doop u HARLEKIJNEEND.”

E. van R.

Foto vogel: iTop Loveliness via Pixabay.com Foto roeiboot: David Vos. Tekst: Edy van R

ROEIBOOTHARLEKIJNEEND
Type1x
Niveau/bevoegdheidSS4
StatusIn de vaart
Status vanafSeptember 2022
BouwerHudson
Bouwjaar2021
Aanschafjaar2022
Aanschafprijs9290 euro
LeverancierHudson
MateriaalCarbon
JeugdbootNee
BeschermdJa
Gewichtsklasse50-65 kg
GewichtscodeGroen
Stuurbevoegdheidn.v.t.
Datum doop18 september 2022
TijdensClubkampioenschappen
Gedoopt doorE. van R. / Naam te bevragen bij bestuur
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.