Moerasbuizerd

Hier vaart binnenkort de boot het beeld binnen.

De moerasbuizerd, Busarellus nigricollis

De moerasbuizerd (Engelse naam: Black Collared Hawk) is een roofvogel in de Accipitridae familie (een van de twee grote ordes binnen de roofvogelsoorten). De vogel wordt door de lokale bevolking in zijn leefgebied ook wel “Babun Aka” genoemd, hetgeen een verwijzing is naar de bruine baviaan. Dit vanwege de bruine kleur van de vogel.
De vogel komt voor in Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Uruguay en Venezuela. De natuurlijke leefgebieden zijn subtropische of tropische vochtige laagland bossen en subtropisch of tropische moerassen.

De moerasbuizerd heeft een min of meer witte kop met zwarte as strepen op de kroon. Het lichaam, boven, onder en de mantel zijn licht kaneel-bruin, ietwat bleker op de borst, met een zwarte halve maan op de borst. Het nest wordt meestal geplaatst in een grote boom, vaak in de buurt van water, maar soms ook in de schaduwbomen in koffieplantages of voorstedelijke gebieden. Het nest is bekleed met groene bladeren. Het vrouwtje legt drie tot vijf eieren, wit met een bleke geel-bruine of rood-bruine spikkels en een paar donkere sproeten. Er is geen bijkomende informatie over de voortplanting.
De moerasbuizerd leeft op een dieet dat voornamelijk uit vis bestaat. Hij eet ook waterinsecten en af ​​en toe hagedissen, slakken en knaagdieren.


Foto vogel: Door Sklmsta via WikimediaCommons. Foto ‘roeiboot’: Sabine Joosten
ROEIBOOTMOERASBUIZERD
Type4+
Niveau/bevoegdheidBO3
StatusIn de vaart
Status vanaf2012
BouwerWintech
Bouwjaar2012
Aanschafjaarmaart 2012
Aanschafprijs7250 euro
LeverancierRoeiwerf Wiersma
MateriaalKunststof
JeugdbootNee
BeschermdNee
Gewichtsklasse90+
GewichtscodeRood
StuurbevoegdheidST3
Datum doop2012
Tijdens
Gedoopt doorB. v.d. S. / Naam te bevragen bij bestuur
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.