Reiger

De reiger, Ardeidae

De reigers zijn een familie van vogels uit de orde van roeipotigen. De familie telt bijna 70 soorten. De blauwe reiger (Ardea cinerea) is in Nederland en België het bekendste en meest voorkomende lid van de reigerfamilie. De vogelsoort komt voor in de gematigde streken van Europa en Azië.
Op z’n lange poten stapt hij voorzichtig door ondiepe plekken van stadssingels en poldersloten en door weilanden; hij wordt vliegend gezien langs grachten en bij meren; zijn broedkolonies bevinden zich midden in de stad in hoge bomen of juist in volstrekt afgelegen bospercelen. De blauwe reiger is ook regelmatig een (veelal ongenode) gast aan de rand van tuinvijvertjes waarin goudvissen rondzwemmen. In strenge winters hebben de blauwe reigers het zichtbaar moeilijk. Een blauwe reiger wordt gemiddeld 25 jaar oud

Ook de grote zilverreiger, kleine zilverreiger, purperreiger, roerdomp, woudaap en kwak komen in Nederland en België voor; de groene reiger en de ralreiger worden soms als dwaalgast waargenomen.


Foto vogel: Mabel Amber via Pixabay.com. Foto ‘roeiboot’: Sabine Joosten
ROEIBOOTREIGER
TypeC1
Niveau/bevoegdheidSS1 en SS2
StatusUit de vaart
Status vanafJuli 2022
BouwerCor Splinter
Bouwjaar1974
Aanschafjaar1975
Aanschafprijs1361 euro
LeverancierDe Hoop
MateriaalHout
JeugdbootNee
BeschermdNee
Gewichtsklassen.v.t
Gewichtscoden.v.t.
Stuurbevoegdheidn.v.t.
Datum doop1975
Tijdens
Gedoopt doorNa te vragen bij bestuur
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.