Albatros

De Albatros is een Laser Pico. Een zwaardboot die vooral door de jeugd gebruikt wordt. Het moet een beetje weer zijn voor deze boten want je wordt vaak wel wat nat als je hierin zeilt.
De twee andere Pico’s in de vloot zijn de Roze Pelikaan en de Zeearend.

De albatros

Albatrossen (Diomedeidae) zijn een familie die bestaat uit 23 soorten grote zeevogels met lange vleugels die vrijwel hun hele leven doorbrengen door met vrijwel onbeweeglijke vleugels over de golven te scheren en vis te vangen. De albatrossen komen op bijna alle wereldzeeën voor. Te land zijn zij vrij onbeholpen en zij komen daar alleen om te nestelen, veelal op afgelegen eilanden. Het voedsel van de albatros bestaat voornamelijk uit vissen, inktvissen, kwallen en dergelijke. Albatrossen hebben lange vleugels in verhouding tot hun lichaamsgrootte en hun wervels en bovenste vleugelbeenderen zijn hol maar sterk. Deze beenderen worden eigenlijk verstevigd door schotjes om het gewicht terug te brengen en glijvluchten te vergemakkelijken. Albatrossen leggen enorme afstanden af.Foto vogel
:
jmarti20 via Pixabay.com. Foto zeilboot: Zeilafdeling BWV

ZEILBOOTALBATROS
TypePico Laser
Klasse
StatusIn de vaart
Status vanafseptember 2022
BouwerPico Laser
Bouwjaar2022
Aanschafjaar2022
Aanschafprijs– euro
Leverancier
MerkLaser Performance
MateriaalPolyester
Gewicht
Lengte
JeugdbootNee
BeschermdNee
Bevoegdheid
Aantal personen1 persoon
Datum doop18 september 2022
TijdensClubkampioenschappen
Gedoopt doorM. C. (volledige naam is bekend bij bestuur)
Bijzonderheden
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.