Andere Valk

De Andere Valk was een polyvalk in onze vloot, een middelgrote (6.50 meter) open zeilboot met een gaffeltuig en vaste kiel. De lesboot waar jong en oud in leren zeilen.
Als je een keer een boot in Friesland gaat huren, zul je merken dat dit het meest voorkomende type open huurboot is op het water.

Een polyvalk is heel stabiel en alleen in extreme omstandigheden omver te krijgen. Dat zijn omstandigheden die we overigens nooit opzoeken, maar waar je wel eens in terecht kunt komen. In de regel maak je dan je grootzeil kleiner en hetzelfde doe je met de fok. Dat kleiner maken heet reven.

De slechtvalk, Falco peregrinus

De slechtvalk is een tot de verbeelding spekende vogelsoort; is ’s werelds snelste vogelsoort (over de maximale snelheid van de slechtvalk lopen de meningen uiteen van 200 tot 260 km/uur). Slechtvalken broeden niet zelden dicht bij de mens: in hoogspanningsmasten, wolkenkrabbers en fabriesschoorstenen. Dit komt doordat deze vogels menselijke bebouwing beschouwen als rotsenlandschap, met prima plekken om in te broeden. Bovendien is er een vrijwel onuitputtelijke voedselbron aanwezig in de vorm van stadsduiven. In Nederland broeden de laatste jaren enkele paren slechtvalken.


Foto vogel: Alexandra via Pixabay.com. Foto ‘zeilboot’: Sabine Joosten

ZEILBOOTANDERE VALK
TypePolyvalk
KlasseOpen zeilboot
StatusUit de vaart
Status vanaf
BouwerOttenhome Heeg
Bouwjaar1994
Aanschafjaar1997
Aanschafprijs6167 euro
LeverancierOttenhome Heeg
Merk
MateriaalKunststof
Gewicht600 kg
Lengte6,5 m
JeugdbootNee
BeschermdNee
Bevoegdheid
Aantal personen2-4 à 5 personen
Datum doop
Tijdens
Gedoopt door
Bijzonderheden
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.